Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Wat als solliciteren niet wil lukken?


3 april 2016


solliciteren, baan, buitenland, mama, werken, kinderen, combineren, blog, MAMA to the max
<

….Dan start je gewoon je eigen bedrijf. Spannend? Natuurlijk! Maar heel goed te combineren met het moederschap.

Toen we nog in Nederland woonden had ik een goede baan bij een internationaal kledingconcern als communicatiemanager. Uiteraard klaagden mijn collega’s en ik vaak over hoe druk we het wel niet hadden. Als je eenmaal kinderen hebt, besef je pas echt wat “druk” is. Dan krijgt “druk zijn” opeens een hele andere dimensie. Want hoe houd je én je manager tevreden, als de crèche weer eens belt dat je je kind vervroegd moet ophalen omdat hij koorts heeft, én hoe zorg je er ondertussen voor dat het huishouden draaiende blijft met ronddartelende dreumesen, alle wasjes, schoonmaakactiviteiten, boodschappen- en kookrondes etc.

Wat was het lekker om 1,5 jaar geleden te kunnen zeggen: “Ik emigreer met mijn gezin naar een tropisch eiland, Curaçao, en ga even helemaal NIKS doen.” Nou ja, bevallen dan, want we gingen zwanger weg, maar verder zou ik gaan “werken aan mijn kleurtje”. Vriendinnen en collega’s waren stik jaloers. Inmiddels weet ik dat er van niks doen met kinderen eigenlijk geen sprake is. Je blijft bezig. En zeker nu met twee kleine meisjes; een puberende peuter en een dreumes die het kruipen heeft ontdekt. Of je nu op een eiland woont of niet.

 

solliciteren, baan, buitenland, mama, werken, kinderen, combineren, blog, MAMA to the max

 

Toch begon het na een jaar weer te kriebelen om aan de slag te gaan. Een echte baan. Om even te ontsnappen aan de poepluiers en dagelijks beslommeringen. Nieuwe mensen te leren kennen en het even niet over kinderen te hebben. Ik verlangde weer naar collega’s om me heen. En dus ging ik aan de slag. Ik update mijn CV, liet hier en daar vallen dat ik op zoek was naar een parttime baan en al gauw werd ik uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Hoewel ik sollicitatiegesprekken verafschuw – ik haat de “vleeskeuring”, de te voor de hand liggende vragen over je goede én slechte eigenschappen, want het gaat tenslotte om “de klik”. Toch ging ik vol goede moed op gesprek. Om vervolgens na een week te worden afgewezen, want ze gingen toch voor een fulltimer. Terecht natuurlijk, want welke werkgever zit er tegenwoordig nog te wachten op een “flexibele” werknemer 😉

De leuke marketingcommunicatie banen op de Curaçaose arbeidsmarkt liggen niet voor het oprapen. De meeste functies worden ingevuld door stagiaires, zijn fulltime en bovendien is het een pré als je een redelijk woordje Papiamentu spreekt. Met mijn eisen voor een 3-daagse werkweek, een goed CV maar gebrek aan Papiamentu in mijn talenpakket wordt het er niet makkelijker op.

 

solliciteren, baan, buitenland, mama, werken, kinderen, combineren, blog, MAMA to the max

 

Om toch bezig te zijn, startte ik mijn eigen blog; Ma Beach Life, ging ik bloggen voor MAMA to the max en deed ik tussendoor wat freelance klussen. Ik hield de vacatures in de gaten, maar mijn droombaan op Curaçao kwam nog niet voorbij. En toen kwam ik in contact met een paar oud-collega’s. Ze hadden een idee om zelf een online bedrijf te starten en zochten nog een creatief persoon. Perfect! Ik was meteen enthousiast. De gedachten om een eigen bedrijf te starten, speelden weleens door mijn gedachten, maar alleen durfde ik niet. Deze “vacature” kwam als geroepen. En doordat ik vanuit Curaçao werk, konden we een soort 24/7 business creëren. Win-win.

En dus werk ik nu ongeveer drie dagen in de week in mijn eigen gecreëerde kantoor op onze porch aan De Kleine Etalage. Een online platform waarin we de leukste kids webshops in de spotlights zetten. Unieke boetiekjes en merken uit binnen- en buitenland die de meeste mensen nog niet kennen, maar die wel in Nederland leveren. Merkjes die worden ondergesneeuwd op Google door de grote merken, maar die aandacht verdienen omdat ze zo leuk en origineel zijn. Inmiddels is de website live en werken we hard aan onze volgers op sociale media kanalen als Instagram en Facebook.

 

solliciteren, baan, buitenland, mama, werken, kinderen, combineren, blog, MAMA to the max

 

Het is ontzettend leuk om te doen en zorgt bovendien bij mij voor een goede woon-werk balans. Ik kan mijn eigen tijden indelen, heb via Facetime en Skype toch wekelijks contact met mijn collega’s én kan ondertussen genieten van het moederschap. De Kleine Etalage staat nu nog in de kinderschoenen, maar het is een droom om ons eigen bedrijf groot te maken. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden en nodig jullie uit om ook eens een kijkje te nemen.  Tips en ideeën zijn altijd welkom.

Het solliciteren naar een betaalde parttime baan op Curaçao gaat onverminderd door. Maar voorlopig heb ik mijn handen vol aan De Kleine Etalage en mijn kleine kids. Met op de achtergrond een stralende zon en een palmboom werk ik nu toch aan mijn kleurtje én aan een nieuw avontuur 😉

 

 

NEW Babycadeaus 336x280

Marit

Marit, 32 jaar, is geboren in Arnhem en woonde en werkte na haar studie in Amsterdam, waar ze ook haar man leerde kennen. In 2012 trouwden ze en een jaar later werden ze trotse ouders van hun eerste dochter. Marit emigreerde in oktober 2014 met haar gezin naar Curaçao. Daar werd in april 2015 hun tweede dochter geboren, een echte ‘Yu di Korsou’. Marit houdt van zon en reizen, (baby)fashion en ‘design’. Vanaf het strand zal ze ons regelmatig voorzien van zonnige en herkenbare MAMAverhalen. Je kunt Marit en haar ‘beach life’ ook volgen op: www.mabeachlife.com

2 Reacties op “
Wat als solliciteren niet wil lukken?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!