Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Sinterklaas versieringen inspiratie


17 november 2018


sinterklaas versiering vaas met kruidnoten canal houses hurricane b
<

Vandaag is het zover! De sint is aangekomen in ons land. Tijd om het huis helemaal gezellig te maken met Sinterklaas versieringen. Ik ben al een tijdje bezig met de Sint voorbereidingen en heb dan ook de leukste versieringen voor je verzameld. In deze blog dus heel wat inspiratie om je huis te versieren voor dit gezellige feest.

Lees ook:
Inspiratie Sint Cadeautjes

1. Grachtenvaas Riviera Maison

Hoe mooi is de vaas met grachtenpanden?! Perfect om te decoreren voor het Sinterklaasfeest. Vul hem met pepernoten, chocolade munten of ander snoepgoed! Zo komen de huisjes op de vaas ook meer naar voren. Een mooie kaars in het midden: sfeervol to the max.

2. Juten vlaggetjeslijn

Vlaggetjes zijn echt heel leuk om op de kamer van de kids te hangen. Of gewoon in de woonkamer bij de haard bijvoorbeeld! Ik kreeg een hele mooie jute Sinter slinger van Evice Creatief. Doordat ze van juten zijn gemaakt, net zoals bij de klassieke cadeautjeszak, geeft het een echt sinterklaasgevoel.

3. Letterslinger

Hoe leuk is het om een letterslinger te maken met “hoor wie klopt daar” of “Zie ginds komt de stoomboot” erop. Persoonlijk vind ik het heel mooi met de zwarte letters van bijvoorbeeld A Little Lovely Company. Je begint er spontaan liedjes van te zingen toch?

4. Raamstickers van zwarte grachtenhuisjes

Ik ben echt verliefd op de “Amsterdamse” huisjes of grachtenhuisjes die je op het raam kunt plakken. Het ziet er altijd zo gezellig uit als je bij iemand langs loopt en je ziet deze huisjes. Je krijgt ze bij bijvoorbeeld bol.com en zijn heel makkelijk op te plakken. Voor de creatieve mama’s: je kunt ze natuurlijk ook zelf maken!

5. Zelfgemaakte pepernotenkrans

Leuk om samen met je kids te maken! Het is echt heel makkelijk om zelf te doen. Het enige wat je nodig hebt is een krans, lijmpistool en strooigoed. We maakten hem vorig jaar ook al! Voor verdere uitleg zie de blogpost van deze DIY. Zo kun je de krans zelf versieren met een patroon dat je leuk vindt!

6. Stenen grachtenhuisjes 

Leuke Sinterklaas accessoires hoeven niet duur te zijn. Kijk eens bij de HEMA, Big Bazar of de Action. Bijna overal hebben ze deze wel: die leuke, ja daar heb je ze weer, grachtenhuisjes. Je maakt er eenvoudig een gezellig tafereeltje mee met theelichtjes en wat snoepgoed eromheen. 

7. Papieren zakken

Wil je een keer wat anders dan een jute zak voor de cadeautjes. Ze hebben tegenwoordig ook hele leuke papieren zakken met typische Sinterklaas teksten om de cadeaus in te verzamelen. Daarnaast ook een heel leuk item in je kamer! Ga jij dit jaar voor deze leuke papieren zakken of toch voor een jute?

8. Slinger met kaarten

Je kunt ook zelf een leuke Sinterklaas slinger maken, namelijk: met kaarten! Een DIY slinger die heel gemakkelijk te maken is met kaartjes, wasknijpers en een draad. Dit is echt een leuke manier op de pakjesavond wat meer te versieren. Zo kun je er bijvoorbeeld een boodschap van Sint en Piet opschrijven.

vtech schoencadeautje zoef zoef diertjes kerst uitgelicht

9. Laarsjes met panterprint

Het klinkt misschien als een gek item, maar een leuke laars om de schoen met te zetten is toch wel een must. Hoe leuk ziet zo’n tafereeltje er altijd uit? Een winterpeen voor het paard, wat lekkers voor de pieten. Voor Maxime & Lilou heb ik hele leuke regenlaarsjes met panterprint en een hartje erop. Wat gaat er dan in de schoentjes? In de blog met de leukste schoencadeautjes vind je genoeg inspiratie! 

10. Potje met kruidnoten

Nog een leuke versiering die je samen met de kinderen kunt maken. Vul een oud groentepotje met kruidnootjes. Hier doe je een stukje jute overheen en ten slotte kun je hier een letter opplakken met de naam van je dochter of zoon. Zo wordt het echt een persoonlijke versiering.

Hebben jullie nog leuke plannen voor het Sinterklaasfeest? En hebben jullie vandaag naar de intocht gekeken? Ik ben erg benieuwd!

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Sinterklaas versieringen inspiratie

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!