Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Sinterklaas rituelen & cadeautips


1 december 2016


mama to the max kind gelooft weer in Sinterklaas moeder twijfelt schoen zetten gelooft hij nou wel of niet
W

Welkom terug Sinterklaas, ik heb u gemist! “Zie de wind waait door de bomen…”, “Daar wordt aan de deur geklopt”, “Zie ginds komt de stoomboot…”. Wat heerlijk om deze liedjes weer te luisteren en ongegeneerd mee te zingen. Pure nostalgie. Wat is de Sinterklaastijd leuk hè mama’s. Daarom deel ik mijn leukste Sinterklaas rituelen én een leuke cadeautip van Feline’s verlanglijst.

mama to the max kind gelooft weer in Sinterklaas moeder twijfelt schoen zetten#Intocht

“Hij komt, hij komt…” Oh, oh wat was het koud zaterdag 12 november. Een echte winterse dag al. We gingen vroeg op pad voor de intocht van Sinterklaas in Maastricht. Ik vond het toch wel erg leuk om juist daar te gaan kijken, omdat hij met de boot arriveert. Een ritueel waar ik niet van af wil wijken. Sinterklaas hoort met de boot te komen. Koud of niet, de kindjes hebben genoten. Wapperen met hun vlaggetjes, zingend en vriendje Len stond vooraan op het dranghek om maar niets te missen. Ik kreeg zelf ook bijna sponstaan buikpijn van de spanning wanneer hij zou komen. Maar eindelijk daar was hij in gezelschap van héél veel pieten en dat zorgde voor héél veel stralende gezichtjes.

“Mama, ik heb Sinterklaas van héél dichtbij gezien”

#Schoen zetten

“Sinterklaas kapoentje…” Feline is nu bijna 2,5 jaar en krijgt stiekem toch al best wat mee van Sinterklaas. Daarom mocht ze nu voor het eerst haar schoen zetten. Nog zo’n leuk ritueel. Ik heb besloten dat ze dit één keer per week mag doen op zaterdag (oké, dan tel ik niet de keren mee bij opa’s en oma’s en op het kinderdagverblijf). Dat maakt het extra speciaal en ik pak dan ook wel wat meer uit met een leuk schoencadeau.

“Hoe vaak mogen jullie kindjes de schoen zetten?”

Natuurlijk leggen we steeds dezelfde wortel zorgvuldig neer, strooien de pieten per ongeluk pepernoten naast de schoen, ligt het bakje water voor het paard ‘s ochtends op zijn kant en krijgt papa veel minder lekkers in zijn schoen. Heerlijk, toch.

#Zingen & grappige uitspraken

“Hoe waaien de wimpers…” Oh ik vind het zo schattig. Feline zingt vaker in zichzelf en op dit moment uiteraard veel Sinterklaas liedjes. Zo waaien de wimpers in plaats van wimpels.

“Let eens op de versprekingen van je kids in Sinterklaasliedjes. Vaak hilarisch. Deel hieronder jouw leukste quotes als reactie op mijn blog”.

En dan nog maar niet te spreken over de grappige uitspraken die gedaan worden. “Mama, we moeten ook een cadeautje voor Sinterklaas neerleggen. Wat dan? KOFFIE, met volle overtuiging”. Hoe komt ze er aan denk ik dan!

#Cadeautip

“Gooi wat in mijn schoentje…” Weer zo’n ritueel, maar voor veel mama’s misschien soms ook wel een dilemma. Ik ben zelf wel heel erg van het digitale verlanglijstje waar je cadeaus kunt reserveren. Super handig ook wanneer familie om cadeautips vraagt. Een aantal cadeautips van mij?

“Houten speelgoed is altijd goed”

 

belle-boo-memory-game
Ik ben zeker fan én Feline ook. Maar het leukste item dit jaar op de verlanglijst van Feline is misschien wel het memoryspel van Belle & Boo. Eén van onze favorieten merken. Ik deelde ook al het theeserviesje met jullie in mijn blog “Vijf tips voor de perfecte mama-dochter dag”. Combineer het schattige met het educatieve. Zeker belangrijk. Ik verheug me er al op om in de kerstvakantie lekker met haar hiermee aan de slag te gaan. Maar voor nu nog geen kerstvakantie, want ik blijf nog even heerlijk in de Sinterklaas mood. Lekker nostalgisch. Welkom terug Sinterklaas, ik heb u gemist!

 

 

 

 

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!