Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Goede voornemens #1: samen aan tafel eten


18 januari 2017


J

Januari is natuurlijk dé maand om goede voornemens in praktijk te brengen. Ook ik heb er dit jaar weer een paar waar ik echt meer aandacht aan wil gaan besteden. De hele maand zal ik af en toe een artikel plaatsen met mijn goede voornemens voor 2017. Vandaag trap ik af met goede voornemen #1: samen aan tafel eten met het hele gezin. Ik vertel hoe ik dit voornemen in praktijk ga brengen en hoe de Stokke Tripp Trapp kinderstoel met de Newborn Set mij helpen dit voornemen te doen slagen.

VOORNEMEN #1: SAMEN AAN TAFEL

Omdat het bij ons rond het avondeten altijd een beetje spitsuur is, komt het vaker voor dat mijn man JP al gekookt heeft voor onze dochter Maxime (3,5 jaar) en zij dit vervolgens voor de tv opeet. Ik eet zoals jullie wellicht wel weten van maandag tot en met donderdag soep als avondmaaltijd. Het schiet er wel eens bij in om de soep niet aan tafel te eten, maar gewoon in de keuken terwijl ik nog fijn een paar andere dingen kan doen. En JP gaat graag sporten in de avonduren en warmt zijn eten daarna dan op. Kortom, dat moet anders vonden we allebei. We zijn er al mee begonnen om rustig de tijd te nemen voor het (avond)eten en allemaal samen aan tafel te zitten.

GEZINSUITBREIDING

Sinds 3 december van afgelopen jaar bestaat ons gezin niet meer uit drie maar uit vier personen en vind ik het wel zo leuk dat ook ons kleine meisje ook bij ons aan tafel kan zitten. Ik merkte de eerste dagen dat we Lilou steeds in de box legden als wij aan tafel gingen. Ik werd daar zelf erg onrustig van en ging iedere vijf minuten even checken of nog alles ok was. Eigenlijk al na een week probeerden we de Newborn Set, welke bevestigd is op de Stokke Tripp Trapp stoel, uit en dat is echt een uitkomst! Maxime wil persé dat haar zusje naast haar komt zitten. Het is nu echt reuze gezellig aan tafel. Maxime eet ineens een stuk beter, want ze wilt haar kleine zusje laten zien hoe dat moet en ik kan mijn kleine meisje een stuk beter in de gaten houden.

Zelf vindt Lilou het ook heel plezierig, merk ik. Ze houdt er niet van helemaal ergens alleen te liggen, maar wanneer ze al die bedrijvigheid ziet en hoort (aan tafel) is ze gelijk een stuk rustiger en meer tevreden.

 

DE INS EN OUT VAN DE STOKKE TRIPP TRAPP INCLUSIEF NEWBORN SET

stokke tripp trapp newborn set MAMA to the max

Even wat meer over de Tripp Trapp stoel met de bijbehorende Newborn Set. Stokke heeft deze Newborn Set ontworpen om hun filosofie “Designed to be close” nog verder uit te dragen. Alle producten van Babymerk Stokke® zijn zo ontworpen dat de band tussen ouder en kind optimaal ondersteund wordt. Veel producten van dit merk brengen je kindje op ooghoogte met jou als ouder. Onderzoeken wijzen namelijk ook uit dat oogcontact met je kleintje bijdraagt aan de ontwikkeling en de band tussen ouder en kind.

De Stokke Tripp Trapp Stoel is een van de meest populaire kinderstoelen in Nederland. Deze meegroeistoel is vanaf de geboorte te gebruiken tot de kinderen het huis uit gaan. Door de diverse sets die je extra aan kunt schaffen, is de stoel gemakkelijk aan te passen voor de leeftijd van je kindje. Met de Newborn Set kan de baby vanaf de geboorte gebruik maken van de stoel en met de Baby Set kan je baby op een veilige manier erin zitten. De Stokke Tripp Trapp Stoel is in twaalf verschillende kleuren verkrijgbaar .

Wij hebben de Newborn Set erbij mogen testen en dan heb je vanaf dag één plezier van de Tripp Trapp. In feite is zo’n ‘Newborn Set’ een soort wiegje dat je gemakkelijk vast klikt op de stoel, zodat ook de allerkleinsten aan tafel mee kunnen doen. Ondanks dat er voor ons kleintje nog niet veel mee valt te doen, is het wel zo gezellig om met z’n vieren aan tafel te zitten. Ze zit er lekker bij, en dat tafelt stukken gezelliger. De Newborn Set is in één kleur verkrijgbaar en dat is de kleur die je hierboven op de plaatjes ziet.

 

IN GEBRUIK

De Tripp Trapp stoel met de Newborn Set is inmiddels al een maand in gebruik en eerlijk is eerlijk, Stokke heeft helemaal gelijk! Door je baby’tje op ooghoogte bij je te hebben, heb je als moeder een veel geruster gevoel en creëer je sneller een goede band. Lilou eet natuurlijk nog niet mee, maar het voelt gewoon veilig en vertrouwd haar tijdens het eten dicht bij ons te hebben. Die veiligheid vinden wij erg belangrijk en je ziet dat Stokke hier goed over nagedacht heeft. De verlengde glijders zorgen voor extra stabiliteit en de optimale zithoek is gemaakt op 38 graden.

stokke tripp trapp newborn set MAMA to the max

Deze Newborn Set behoort voor ons dan ook tot de musthaves voor newborns!

 

Wie is er al bekend met de Newborn Set en heeft nog meer tips? Of kende je deze set nog niet en heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Laat het me weten in de comments!

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

 

 

Baby- & kinderkleding

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

7 Reacties op “
Goede voornemens #1: samen aan tafel eten

 1. Deze lijkt me ook super fijn! Wij hebben de Stokke Stepps stoel met de bouncer die er op kan als “newborn” stoeltje. Zó gezellig dat je kindje vanaf het eerste moment mee aan tafel kan.

 2. Wij hebben hem ook. Ons zoontje is nu 5 weken, de eerste 1-2 weken hebben we hem niet gebruikt, maar daarna regelmatig wanneer wij ook aan tafel zitten.
  Bij ons dochtertje had ik tijdens de zwangerschap ook een wipstoeltje gekocht, maar hebben we nauwelijks gebruikt omdat in de newborn set van Stokke makkelijker/gezelliger is.

 3. Ja ik had hem bij beide kinderen echt helemaal geweldig!!! Gezellig samen aan tafel en ook bij een verjaardag er gezellig bijzitten…. ideaal! Bij nr 2 ging dochterlief (de oudste) aan tafel kleuren of een spelletje doen en dan kon dr jongste er gezellig bij zitten!

 4. Ja het is inderdaad echt een musthave voor een baby! Ik kende hm al van bij m’n oudste dochter van 2.5! Daar is hij constant in gebruik geweest en nu ook weer voor m’n dochter van 5 weekjes! Geeft zoveel rust! Want baby’s krijgen het altijd voor elkaar als mama gaat eten dan wakker te worden! Dus hup erbij aan tafel dan kan mama ook even rustig eten!

 5. Hier staat de stoel ook al te wachten tot de baby er in kan! Kan niet wachten gezellig met z’n 3e aan tafel te zitten.

 6. jaaa hier staat ie al klaar in de kamer,
  baby komt in juni haha
  telkens als we nu eten is t van
  “oooh gezellig… straks zit hij dr ook bij!”
  lijkt ons een ideaal ding!
  liefs,
  denise
  denise onlangs geplaatst…Weekvlog 2My Profile

 7. Ik was ook helemaal fan van de newbornset. Heb er ook een hoes van stokke bij gekocht, die zijn ook verkrijgbaar. Ik vond dit een gewelige aankoop want nu kon ik de stoel echt van bij de geboorte gebruiken ipv dat hij er stond tot Tijl oud genoeg was om er op te zitten.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!