Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Roken tijdens zwangerschap: nog veel schadelijker dan gedacht


29 mei 2016


roken mama to the max
<

Dat roken slecht is voor het kind, wisten we al. Maar wetenschappers hebben nu een schokkende ontdekking gedaan over het effect op het brein van kinderen.

Nieuw onderzoek toont aan dat roken tijdens de zwangerschap de kans op schizofrene kinderen verhoogt. Aanstaande moeders met hoge niveaus van nicotine in hun bloed hebben 38 procent meer kans om een kind te krijgen dat later aan schizofrenie zou lijden.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het American Journal of Psychiatry.

 

roken mama to the max

 

Meerdere gevolgen roken

Voor de studie, gedaan door Finse en Amerikaanse onderzoekers, zijn duizend mensen met schizofrenie vergeleken duizend mensen die geen last hebben van deze ziekte.

Roken tijdens de zwangerschap kan volgens de onderzoekers meerdere gevolgen hebben voor de gezondheid van het kind, zowel voor als na de geboorte. Er is niet alleen meer kans op schizofrenie, de nicotine heeft ook invloed op de ontwikkeling van het brein waardoor allerlei andere psychische aandoeningen ontwikkeld kunnen worden.

Verder is er kans op kleinere kinderen als de moeder rookt tijdens haar zwangerschap. Eerdere studies lieten ook al zien dat roken de kans op een gespleten gehemelte en hazenlip vergroot. Ook is er meer kans dat het kind astma krijgt.

 

Bron:  RTL nieuws

 

 

 

 

 

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!