Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

REVIEW! Wat we van de Greentom Classic Up vinden?


28 september 2015


<

IMG_2826

Wij ontvingen de Greentom Classic Up buggy om te testen. Ik was erg benieuwd naar deze buggy omdat ik er al over had gelezen dat deze geheel duurzaam geproduceerd is. Daarnaast had ik al eens eentje gezien in de stad en vond deze heel mooi uitzien. Ik was dus erg benieuwd naar het gebruik en comfort. Vandaag deel ik mijn ervaringen in deze review.

 

Sinds Maxime geboren is hebben we eigenlijk altijd de Bugaboo gebruikt. Nu dat Maxime bijna 2,5 jaar is wilt ze niet meer altijd in de kinderwagen zitten. We twijfelden dan ook steeds vaker wanneer we weg gingen of we de kinderwagen mee moesten nemen. Daarom hadden we het al vaker erover gehad om een compacter modelletje aan te schaffen zodat we deze eigenlijk wel altijd mee kunnen nemen zonder dat het veel plaats zou innemen in de auto. De Greentom buggy kwam dus eigenlijk precies op het juiste moment!

 

Wat ik verwacht van een buggy?

Hij moet compacter zijn dan een kinderwagen maar Maxime mag er niet minder comfortabel in zitten en ik zou graag de flexibele wendbaarheid van een grote kinderwagen zoals de Bugaboo houden. Ik heb de Greentom Upp Classic hier uitvoerig op getest (hij is zelfs mee geweest naar Rome) dus nu was het tijd mijn bevindingen met jullie te delen.

 

 

Compact

IMG_2102

De Greentom Upp classic werd geleverd in een platte doos. Het was dat er groot Greentom opstond maar als ik dat niet had geweten had ik nooit gelooft dat er een buggy in zou zitten. De buggy bleek geen bouwpakket want ik hoefde niet eens JP erbij te halen om deze in elkaar te zetten. Dat had ikzelf binnen een minuut gepiept. De buggy werd geleverd in maar twee onderdelen: het frame en het zitgedeelte. Erg makkelijk dus!

In de auto is deze buggy ideaal! We gingen op vakantie naar Rome en kijk zelf maar op onderstaande foto; hij valt bijna niet eens op zo compact.

 

Gebruiksvriendelijk

IMG_2523

Daarna heb ik als eerste gekeken naar de flexibiliteit van het in- en uitklappen. Niet alleen voor mij is dat belangrijk maar ook voor de oma’s. Zij nemen Maxime ook vaker mee op pad en zij moeten er dus ook mee overweg kunnen. Gelukkig was mijn moeder op het moment van testen bij ons en liet ik het haar ook even proberen. Nou, we waren het er al snel unaniem over eens dat het wel heel makkelijk ging. Je duwt de twee grote knoppen aan de zijkant in en je kunt de buggy in- of uitklappen.

Het dichte mandje onderin vind ik ook reuze handig. Het is stevig en kan er toch nog heel wat in kwijt.

Het zitgedeelte is erg ruim. Het is zelfs breder dan we gewend zijn met onze kinderwagen. Maxime heeft altijd graaf geslapen in de kinderwagen en ik hoopte dat dit ook nog zo zou zijn in de Classic Upp. Gelukkig is dat zo. Je kunt de rugleuning vrij ver naar achteren laten gaan waardoor je kindje heel comfortabel kan liggen.

 

Hip

IMG_2898

Het design mag ook wel even genoemd worden. Wij kozen voor het witte frame en de zand bekleding, maar als je op de site van Greentom kijkt zie je dat er heel wat keuzes in kleuren zijn. In Rome zijn er tot twee keer toe mensen naar ons toekomen om te vragen./zeggen dat ze het een mooie buggy vonden en waar deze vandaan kwam. Mijn moeder gaf toen ook toe dat ze vond dat Maxime er hip bijzat;)

 

Duurzaam

greentomLogo

Alle kinderwagens en buggy’s van Greentom mogen met recht de groenste ter wereld genoemd worden. Zowel het frame als bekleding zijn gemaakt van materialen die gerecycled kunnen worden. Als de Greentom aan het einde van zijn levenscyclus is mag je de buggy ook weer inleveren bij Greentom en kunnen zij de onderdelen weer opnieuw recyclen en hergebruiken. Ik vind dat wel een enorm pluspunt dat er in de tijd waarin we leven en ontzettend veel geconsumeerd wordt we ook bij het gebruik van kinderwagens rekening houden met het milieu.

 

Eindconclusie:

De Greentom Upp Classic is wat mij betreft een compacte, lichte, makkelijk wendbare en hippe buggy voor kinderen van 6 maanden tot 4,5 jaar. Natuurlijk koop je niet alleen maar deze wagen omdat hij zo ‘groen’ is maar het is wel een duidelijk pluspunt dat er rekening is gehouden met het milieu. De buggy is handig in gebruik en dan met name dat de buggy met één hand wendbaar is en ik vind het de mooiste buggy die ik tot nu toe heb zien rondrijden. Strak vormgeven en in hippe kleuren leverbaar.

image1 (1)

Kortom, wij zijn reuze blij met deze veelzijdige buggy en hopen er nog lang plezier van te hebben.

Overweeg je ook om deze “hipperd” in huis te halen? Ze kosten ongeacht welke kleur 229,00 euro en je kunt ze via de webshop bestellen. Het frame is er in drie kleuren, namelijk grijs, zwart en wit. De zitting, zonnekap n het mandje kunnen in wel 10 kleuren besteld worden. Keuze zat maar 1 ding is zeker; als je voor de Greentom kiest, kies je sowieso voor groen!

Mama to the max geeft een eindcijfer van: 8,5

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!