Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe reizen met een baby een succes wordt: de draagzak [musthave]


23 oktober 2017


<

Wat is nu de ultieme musthave wanneer je op reis gaat met een baby? Dat is voor mij toch zeker weten de draagzak. Maxime en Lilou zijn geen typische ‘draagzak kinderen’, wat ik eigenlijk wel heel erg jammer vind. Toch maak ik er waar het kan graag gebruik van. Vooral wanneer we reizen. Een draagzak neemt natuurlijk niet veel plek in beslag. Tijdens onze laatste vakantie heb ik de nieuwe Stokke MyCarrier buik- en rugdrager veel gebruikt. Lilouke genoot er zichtbaar van en wat vind ik de draagzak een uitvinding. Zijn jullie benieuwd waarom ik een draagzak voor op reis zo fijn vind?

Handen vrij, mama blij

Als mama heb je altijd handen te kort. Maar met een draagzak heb je lekker je handen vrij. Wel zo fijn. Zeker op het vliegveld. Je kent het wel: als je met je bagage moet slepen, je horloge en sieraden af moet doen, paspoorten en boarding passes moet zoeken. En ook nog eens op een baby moet letten. Dan kom je ogen en handen te kort. Ik ben laatst alleen met de meisjes op vakantie geweest en toen bedacht ik echt ‘Hoe had ik dit zonder draagzak moeten doen!?’.

Lekker dicht bij mama

Zeker als ze zo klein zijn zoeken ze naar geborgenheid. Lilou vindt die geborgenheid erg fijn merk ik. Altijd veilig bij mama. Zelf houd ik er ook zo van. Ik weet hoe snel ze groot worden, daar word ik elke keer aan herinnerd als ik naar Maxime kijk. Dus grijp ik elke kans om Lilou lekker dicht bij me te houden. Zo’n echt mama genietmomentje. Ik zie ook hoe ze dan de omgeving in zich opneemt. Dat is toch anders dan wanneer ze in de kinderwagen zit. Zo schattig om mijn kleine meisje zo te zien ontdekken en bewonderen.

Stokke MyCarrier

Tijdens de vliegreis heb ik me verbaasd hoe fijn ze het vond. Ik wilde de draagzak eigenlijk afdoen zodra we in het vliegtuig zaten, maar ik merkte dat ze het juist heel fijn vond om erin te blijven zitten. Zowel tijdens de heen- als de terugreis heeft ze meer dan een uur geslapen, waardoor we een heerlijke reis achter de rug hebben.

stokke draagzak palma de mallorca reizen baby lilou

Dragen is hip

Ik heb me echt verbaasd over de leuke draagdoeken- en zakken die allemaal te krijgen zijn. Van gave printjes tot hippe kleurtjes, die je mooi op je outfit kunt afstemmen. Ik houd er wel van. Hoewel ik het bij andere mama’s vaak heel stoer vind, ben ik zelf niet zo van de prints. Daarom word ik ook zo blij van de Stokke MyCarrier draagzak. De eenvoud maakt ze zo mooi en je kunt kiezen uit een aantal goede basiskleuren zoals grijs, zwart en donkerblauw. Dat maakt ze gemakkelijk te combineren. De kleur ‘Brown’ is mijn persoonlijke favoriet. Voor de sportieve mama hebben ze sinds kort trouwens de Athleisure variant.

stokke draagzak palma de mallorca reizen baby lilou

Niet alleen mooi, maar ook ergonomisch en makkelijk in gebruik

Het is leuk als een draagzak mooi uitziet, maar JP zegt altijd: ‘het moet wel praktisch zijn’ en daar moet ik hem zeker gelijk in geven. Vooral met dit soort dingen. Een draagzak moet absoluut ook veilig zijn. De Stokke MyCarrier is van katoen en ventileert goed. Dat is wel zo prettig voor je baby.

Bij een draagzak vind ik ook de flexibiliteit en de pasvorm belangrijk. Ik wil niet dat Lilou een verkeerde houding aanneemt, omdat de gewrichten nog niet veel gewend zijn. Zeker nu ze nog zo klein is. De Stokke draagzak is gemakkelijk te verstellen voor de juiste pasvorm voor jezelf en de baby. De draagzak moet een brede zit hebben zodat de baby een juiste houding kan aannemen. Dat is met gebogen heupen en de beentjes wijd. De kikkerpositie zeg maar, een gemakkelijk geheugensteuntje.

Je kunt hem verder als rug- en buikdrager gebruiken. Nu draag ik Lilou op mijn buik, maar als ze dadelijk wat groter is kan hem dus weer aanpassen en nog steeds mee op vakantie nemen. Op Mallorca hebben een dagtrip gemaakt naar de hoofdstad, Palma de Mallorca. De hele middag heeft ze in de draagzak gezeten. Wat was dat genieten met Lilouke veilig tegen me aan. En wat me opviel is dat veel mensen naar ons keken. Ze vonden het geloof ik allemaal erg interessant. Er kwam zelfs twee keer iemand naar ons toe die uit nieuwsgierigheid even kwamen kijken hoeLilou erbij zat. Leuk, ik voelde me een trotse mama!

stokke draagzak palma de mallorca reizen baby lilou

Draagzak: do or don’t? Eerst testen dan kopen

Ik zei al dat zowel Maxime als Lilou geen typische draagzak kinderen zijn en ik dacht dat ik geen typische draagzak-moeder was. Ik heb zowel bij Maxime en Lilou een keer een draagzak getest en allebei de keren stoorde het mij enorm dat je eerst twintig knopen en touwtjes moet maken vastmaken en ik de draagzak niet in mijn eentje aankreeg. Met deze Stokke draagzak vind ik het een enorm pluspunt dat dit hier wel het geval is. Ik kan deze gemakkelijk alleen aandoen en Lilou zelf, zonder hulp van iemand anders, in doen. Daarom is mijn belangrijkste tip denk ik wel om eerst te testen of jij en jouw baby zich er prettig bij voelt, voordat je overgaat op de aanschaf van een goed exemplaar zoals die van Stokke. Vaak kun je een draagdoek of draagzak wel lenen van een vriendin die hem toch niet meer gebruikt. Maak daar dan vooral gebruik van. En vinden ze het fijn, dan wens ik je veel draagplezier. Geniet lekker van alle praktische voordelen. Niets is zo heerlijk als je baby lekker dicht bij je te hebben. Veilig bij mama, zoals in de buik.

Extra note: ik kreeg commentaren op mijn instagram post die ik plaatse in Mallorca. Er zijn schijnbaar volgers die vinden dat de Stokke draagzak niet ergonomisch verantwoord is. Voordat hier allemaal reacties op komen maak ik je attent op het artikel ‘Stokke MyCarrier Draagzak [Ergonomisch of niet]’ en wil ik daar persoonlijk het volgende over kwijt: 

De verstelbaarheid van de draagzak zorgt voor een perfecte pasvorm voor jou en je baby. Het is een ergonomisch ontwerp met meerdere draagposities. Verder is de draagzak erkend door het Internationale Instituut voor Heup Dysplasie; als een draagzak met een gezonde ondersteuning van de heupen.

Verder vind ik een draagzak een middel om af en toe eens te gebruiken en niet hele dagen. Zolang je dit mijn inziens doet kan een draagzak de perfecte musthave voor mama en baby zijn.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

#MAMAtothemaxAD transparant MAMA to the max

 

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!