Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Regenboogbaby’s: een geschenk na ‘mislukte’ zwangerschap


27 augustus 2016


<

Ik had geen idee wat een regenboogbaby was, totdat die van mij geboren werd. In de tijd van 2 jaar had ik 4 miskramen waarvan 1 bij 14 weken. Het gevoel wat me nog goed bijstaat is hoe leeg ik me voelde.

Tijdens mij eerste huwelijk kreeg ik na gemakkelijke zwangerschappen  4 gezonde kinderen.  Maar tijden veranderen….ik ging scheiden, ik werd 30, hertrouwde en wilde samen met mijn nieuwe man voor nog een kindje gaan.

Na 6 weken was ik al zwanger, maar 4 weken later ook niet meer….de tweede zwangerschap kwam 2 maanden later en duurde bijna 3 maanden. In dat half jaar daarna had ik weer een miskraam.

Het is mijn fout. Ik heb 4 gezonde kinderen, wat doe ik nu anders? Mijn man dacht dat het zijn ‘fout’ was. Zijn eerste huwelijk, zijn eerste kindjes, miskramen…

Toen kwam de 4e zwangerschap en week 12! Ik was licht opgelucht, men zegt altijd dat je na 12 weken ‘veilig’ bent. De echo 2 weken later liet echter andere beelden zien. Ik moest de nacht in het ziekenhuis  blijven en keek toe hoe mijn man bleef staren naar ons ‘slapende kindje’.

Hoe moesten we onze family vertellen dat we weer een baby’tje hadden verloren?

Toen dit kindje geboren was wilde ik het niet zien, niet vasthouden. Ik kon het niet….ik was emotioneel op na al die miskramen. Toch probeerden we het nog 1 keer…..

Regenboogbaby regenboog mama to the max zwangerschap miskraam doodgeboren kindje dat geboren wordt na een miskraam, vroeggeboorte of overlijden na geboorteExtra testen en extra hormonen maakte me tijdens de 5e zwangerschap zieker dan anders, maar we hielden het geheim. We vertelden het de kinderen pas bij 18 weken zwangerschap. Bij mijn afspraak van 27 weken riep mijn gynaecologe  enthousiast: Je krijgt een baby! Als ze nu geboren zou worden, weet ik hoe dan ook dat dit een vechtertje is en dat ze er doorheen komt!

Onze dochter werd geboren op 3 mei, precies een jaar later op de dag dat ik zoveel gehuild had in dat zelfde ziekenhuis bij de laatste miskraam. Op dat moment wist ik wat een regenboogbaby was.  Ondanks dat ik nog steeds aan haar broertjes en zusjes dacht, was mijn hart weer gevuld.

Deze baby was onze regenboog na een hele lange storm!

Een regenboogbaby….Kende jij het? Het klinkt mooi, dat zeker. Het klinkt als een baby die vrolijkheid brengt, mooie kleuren en veel liefde.

Na regen komt zonneschijn en daarmee vaak ook een regenboog. De term regenboogbaby is geboren. Men gebruikt dit vaak voor een kindje dat geboren wordt na een miskraam, vroeggeboorte of overlijden na geboorte. De ouders hebben een zware tijd gehad met het verlies van hun kindje(s) en nu brengt deze regenboogbaby weer een glimlach op hun gezicht.

Regenboogbaby regenboog mama to the max zwangerschap miskraam doodgeboren kindje dat geboren wordt na een miskraam, vroeggeboorte of overlijden na geboorte

Een zwangerschap is geen vanzelfsprekendheid, zelfs niet als je al kinderen hebt. Toch blijft het een soort van taboe om over een miskraam te praten. Het geeft de ouders veel verdriet, laat staan als je te maken krijgt met een doodgeboren kindje of een kindje dat overlijdt vlak na de geboorte. Toch zie je tegenwoordig dat steeds meer ‘regenboog’ mama’s van zich laten horen.  Het verdriet zal altijd blijven, maar het sterkt hun om te weten dat ze niet alleen zijn en dat meer mama’s dit meegemaakt hebben.

Wil jij jouw regenboogbaby verhaal met ons en andere mama’s delen, deel het gerust in de comments…

Bron: Verginia Kruta

mamatothemax.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Regenboogbaby’s: een geschenk na ‘mislukte’ zwangerschap

  1. Ik heb 3 miskramen gehad tgv medische fout. Een bekende arts uit België dacht dat ik reuma had en gaf mij metrotrexaat chemo pillen. Als verpleegkundige wist ik dat ik daar niet mee zwanger mocht worden. De arts verzekerde mij dat het geen kwaad kon. Na twee miskramen viel het kwartje die zooi verstoord cel deling en dus hadden mijn vruchtjes geen schijn van kans. Toen ik de arts ermee confronteerde gaf hij aan dat dat niet zijn vakgebied was.. En wanneer zie ik je weer was zijn antwoord. Ik heb hem verteld dat ik hem nooit meer wilde zien. Ik ben overgegaan naar het azm. Daar bleek ik niet eens reuma te hebben. En op deze dag had ik mijn laatste miskraam. Ik werd doorgestuurd naar de gynaecoloog. En zou 6 weken later terug moeten voor een echo en onderzoeken voor onvruchtbaarheid. Ik heb deze afspraak afgezegd. Ik wilde nog niet de molen in. Maar precies op de dag dat mijn afspraak gepland stond bleek ik weer zwanger. Heel bang heel
    Onzeker maar heeeeeeel blij. . Werd 40 weken later een gezonde baby van bijna 4,5 kg geboren. We maakte een afspraak bij de uroloog voor mijn man. Deze twee wondertjes waren onze droom. Maar waar of niet .. Als bij een wonder bleek ik weer zwanger!! Ik heb drie kindjes in mijn dromen en drie mooie mannen in mijn leven.. Die stuk voor stuk bijzonder zijn.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!