Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Waarom het fijn is om een werkende moeder te zijn


4 maart 2016


mama, werkende moeder, tweeling, vrije tijd, MAMA to the max, blog
<

Thuisblijfmama of werkende moeder, voor allebei is iets te zeggen en allebei heeft het zijn voor- en nadelen. En ik kan het weten: na bijna 15 maanden met onze tweeling thuis te zijn geweest, was het begin februari weer tijd om aan het werk te gaan. Waarom ik het fijn vind weer te starten, lees je in deze blog.

Positieve energie
Het is 8 februari, morgen begin ik met mijn nieuwe job. Lange tijd zat ik in een sollicitatieprocedure en nu is het eindelijk zover! Laat maar komen die eerste werkdag. Na eerdere sollicitatierondes, de spanning en toch ook wel de onzekerheden die daarbij komen kijken, is het zo fijn dat ik nu weer als marketeer en redacteur aan de slag kan gaan. Het geeft positieve energie en zelfvertrouwen: ondanks een periode thuis is er gelukkig ook nog ruimte voor mij in het werkveld.

 

mama, werkende moeder, tweeling, vrije tijd, MAMA to the max, blog

 

Niet alleen mama zijn
Ik zet mijn wekker, al weet ik eigenlijk zeker dat deze niet nodig is met een tweeling van 15 maanden, en duik vroeg mijn bed in. Morgen gaat het leven als werkende moeder beginnen dus ik wil graag uitgerust starten, hopelijk snappen onze meisjes dat ook vannacht 😉 De volgende ochtend is Maud al vroeg wakker dus inderdaad: de wekker is niet nodig maar uitgerust ben ik wel. De dag kan beginnen! Al begint deze meteen anders dan ‘normaal’. Omdat ik nu eerder naast mijn bed sta dan vriendlief, verschoon ik de kids en geef ze een fles (normaal gesproken doet Mark dit). Volgens mij voelen de dames aan dat de dag anders gaat verlopen want in plaats van lief te gaan spelen, begint het huilen en gillen. Goed, dit komt dus niet goed uit. Niet nu! Dit is alles behalve handig… Ik moet mij uiteindelijk haasten om op tijd de deur uit te gaan. M’n moeder neemt de meisjes van mij over en ik geef ze een dikke kus. Ze zwaaien me vol enthousiasme uit en ik kan met een gerust hart aan mijn eerste werkdag beginnen. Ik vind het toch wel een lekker gevoel om even ‘geen’ mama te zijn maar Wendy met een passie voor schrijven.

 

mama, werkende moeder, tweeling, vrije tijd, MAMA to the max, blog

 

Lekker in je vel met de juiste balans
Ik kan thuis goed loslaten ondanks dat ik 15 maanden lang bijna dagelijks bij Maud en Femm ben geweest. Natuurlijk is het een stap maar ik merk dat ik het ook lekker vind om mijn ‘eigen ding’ te hebben en aan de slag te gaan met marketing & communicatie. Dat was een tijdje geleden nog echt wel anders: het eerste jaar met Maud en Femm was behoorlijk pittig. Alles is dubbel: met in het begin 16 flesjes op een dag en bijna 14 maanden gebroken nachten, had ik het waarschijnlijk niet getrokken om ook nog een baan te hebben. Toch heb ik in die periode niet stil gezeten: bloggen voor Mama to the max, bloggen voor mijn eigen site www.tweelingmama.com en ondertussen heb ik ook een eigen bedrijf opgezet: www.meersocial.nl. Maar het is wel even wat anders als je ’s ochtends om kwart voor 8 de deur uit gaat en ’s avonds na 18.00 uur pas weer binnenstapt. Ik heb respect voor de (tweeling)mama’s die vanaf het hele begin werk en privé goed weten te combineren. Zo heb ik een vriendin met een dochter van ruim 2, zwanger en vier dagen werken, ik neem mijn petje voor haar af. Hoe ik het zelf nu allemaal combineer als werkende moeder? We hebben het geluk met de oma’s om de hoek. Zo past mijn moeder twee dagen op en mijn schoonmoeder één dag in de week. Twee dagen werk ik als marketeer op kantoor en één dag in de week ben ik voor meersocial en tweelingmama aan het werk. Een hele fijne combinatie en we hebben dus geen kinderopvang nodig. Wat een luxe!

Let’s inspire each other
Maar even terug naar mijn eerste werkweek: ik word al meteen geïnspireerd tijdens een SEO workshop (over vindbaarheid op Google, zoekwoorden… Ik zal je er verder niet mee lastig vallen ;)). Uiteraard weet ik al het een en ander over SEO maar hoe fijn is het je kennis weer wordt opgefrist en je elkaar kan inspireren. Dat vind ik ook zo belangrijk: blijven leren en elke dag weer een uitdaging aangaan. Werken met kinderen thuis is natuurlijk al een uitdaging op zich maar het voelt goed dat ik de kans krijg om te leren en ontwikkelen op de werkvloer.

 

mama, werkende moeder, tweeling, vrije tijd, MAMA to the max, blog

 

Het mooiste moment van de dag: thuiskomen
Na een dag marketeer en collega Wendy te zijn geweest, vind ik het dan ook weer heerlijk om thuis te komen. Want ook al ben ik blij dat ik een passende job heb gevonden, ben ik happy met mijn initiatieven Tweelingmama en meersocial, het grootste geluk wacht thuis: ‘Mama!’, een knuffel, een kus en een grote glimlach en dat keer 2! Daar kan geen SEO workshop tegenop!

 

mama, werkende moeder, tweeling, vrije tijd, MAMA to the max, blog

P.S. Op mijn site www.tweelingmama.com (onder news) lees je vijf tips voor een goede werk- en privébalans. Heb jij ook nog handige tips voor andere mama’s?

 

 

 

Bespaar continu

Wendy M

Wendy Meerbeek – 30 jaar – samenwonend – trotse mama van Maud & Femm (10 maanden)– blogger Tweelingmama (www.tweelingmama.com) – marketing & communicatie - passie voor schrijven & reizen – schrijft regelmatig voor andere blogsites - ambassadeur Doingoood Foundation (www.vrijwilligerswerk-afrika.nl) – favoriet seizoen: zomer – favoriet eten: Italiaans – initiatiefneemster Facebook community ‘Tweelingmama everyday’, je bent tenslotte elke dag mama!

Reactie op “
Waarom het fijn is om een werkende moeder te zijn

  1. Oh wat spannend! Alles komt wel op zijn pootjes terecht! Hier ook 2 kids, een fulltime job, een blog en webshop erbij. Soms weet ik niet waar eerst te beginnen maar er is maar een ding dat telt, s avonds de happy faces van mijn kids bewonderen en genieten van ons avondritueel.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!