Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Recept voor simpele ijskoffie


12 september 2017


<

Recept voor simpele ijskoffie

Voor het recept heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • dubbele espresso
 • eenzelfde hoeveelheid melk
 • koffie siroop karamel
 • ijsblokjes
 • groot glas
 • rietje

ingrediënten voor een lekker simpele ijskoffie

Je maakt de ijskoffie als volgt:

 • Vul een groot glas met veel ijsblokjes
 • Zet een dubbele espresso.
 • Neem eenzelfde hoeveelheid melk.
 • Giet dit samen bij de ijsblokjes.
 • Voeg hier wat koffie siroop aan toe. Neem een klein laagje voor een subtiele smaak. Veel voor een zoete suikerbom! Gezellig rietje in je glas en genieten maar.

De koffie siroop had ik nog in huis en is van DE. Deze hebben diverse smaken dus kies de smaak die het beste bij je past.

TIP! Geen ijsblokjes in huis of geen zin om te maken? Ik koop altijd een zak kant-en-klare ijsblokjes bij de Albert Heijn. Dit is veel makkelijker en als je veel nodig hebt voor een feestje is het echt een uitkomst.

De ijskoffie heb ik ook geprobeerd te maken met amandelmelk maar deze was niet lekker. Ik denk omdat de amandelmelk wat wateriger is en dus had ik een kleinere hoeveelheid moeten gebruiken.

Bewaren

Iedereen die mij kent, weet dat ik gek ben op koffie. Ik drink het de hele dag door en zelfs in de avond maar dan altijd decafé (iets met slecht slapen). In de zomer drink ik het ook maar ik maakte nog nooit een ijskoffie. Totdat ik erachter kwam dat dit dus echt heel simpel is. Nu ben ik niet meer te stoppen en drink ik het regelmatig in de namiddag. Echt een soort van “vier uur ijskoffie”-momentje.

Ik vond op internet diverse recepten en bedacht aan de hand van deze recepten mijn eigen ijskoffie. Zelf vind ik het lekker om een smaakje toe te voegen maar je kunt er natuurlijk ook gewoon een zoetje of suiker bij doen.

 

‘Koffie? Alleen als hij ijs en ijs koud is.’

 

Heb jij al eens een ijskoffie gemaakt?  Laat een berichtje achter onder dit blog met jouw tips en tricks.

Bewaren

Bewaren

Fashion_English11_300x250

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!