Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Project positief tag


28 januari 2015


C

Camilla van stylessed.nl heeft mij getagd om mee te doen aan de #ProjectPositief tag van Dagmar Valerie. Net zoals Dagmar en Camilla vind ik het belangrijk dat je probeert positief te denken. Ik ben van mening dat je jezelf moet zien als een magneet. Iedere gedachte die je hebt trek je ook aan. Bijvoorbeeld; je wordt ’s ochtends wakker en het eerste wat je denkt is “bahhh dit wordt een saaie dag”. …ga er maar vanuit dat het dan ook een saaie dag wordt. Jij trekt aan wat je denkt. Je hebt er als het ware om gevraagd en het dus ook gekregen. Probeer op te staan en te denken “dit wordt een mooie dag voor mij”. Je zult zien dat je alles krijgt waar je om vraagt en vragen gebeurd door te denken.

 

Wat is je favoriete quote en waarom?

Ik heb er al een een blog aan gewijd welke quote mijn favoriet is. Hier komt ie nog een keertje:

Everyone you meet is fighting a battle you know nothing about.

Be kind.

Always.

Positief zijn begint bij mij door mensen te behandelen zoals je zelf ook behandeld zou willen worden. Als we elkaar allemaal in elkaars waarde laten en niet te snel oordelen dan zou de wereld er een stuk positiever uitzien.

 

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes, you can!

Ohhh ik heb zoveel dromen…kan niet kiezen hihi… maar op dit moment hoop ik dat MAMA to the max een inspiratiebron gaat zijn voor velen. Ik zou graag mijn blog willen laten uitgroeien tot een eerlijke community voor mama’s (to be). Ik werk er iedere dag hard aan om deze droom ook uit te laten komen.

 

Wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij een gevoel dat ik heb vanbinnen. Je moet zorgen dat jezelf een goed gevoel hebt en niet leeft omdat anderen dan denken dat je gelukkig bent. Ik kom er steeds meer achter dat je niet een leven moet creëren dat er voor de buitenwereld goed uitziet. Nee, je moet een leven creëren waardoor jij je vanbinnen goed voelt. Lastig, maar uiteindelijk ben jij degene die jezelf gelukkig kan maken en ben jij degene die gelukkig wilt zijn en bouw je niet een leven op dat er gelukkig uitziet. Geluk zit ‘m voor mij in de momenten. Iedereen heeft uiteindelijk als doel positief in het leven te staan. Ik ben van mening dat gelukkig en positief zijn niet een status is die je jezelf toekent. Je kunt niet zeggen ik ben gelukkig want voor dat je het weet gebeurd er iets en ben je ineens niet meer zo gelukkig. Geluk zit ’m voor mij in de momenten, in de momentopnames. Geniet van de mooie momenten, dat zijn de pijlers die ervoor zorgen dat je je accu oplaadt en dat je positieve gedachten kunt creëren.

 

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn hondje Juulke heeft daar een gave voor. Wanneer ik me verdrietig voel dan komt ie op m’n schoot gesprongen en kijkt hij me zo aan van…het komt wel allemaal goed. Ik knuffel dan een tijdje met hem en daarna maakt hij me blij door een speeltje te gaan halen waarmee ik dan moet gooien. Hij weet keer op keer mijn gedachten te veranderen van negatief naar positief. Heel dankbaar ben ik dat ik hem in mijn leven heb. Hopelijk nog heel lang…!

 

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?

Tja een vrouwending maar het geldt ook voor mij….chocolate… a girl’s best friend;) Vooral die melkchocolade van Cote D’or….mmmmmmm

 

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Die is makkelijk….met een van mijn beste vriendinnetjes Renée was ik in een welnesscenter. We hebben dubbelgelegen om een man die een veeeeeeel te strakke zwembroek aanhad.

 

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Dat ik in het derde jaar van mijn studie cultuurwetenschappen voor drie maanden naar Guatemala ben geweest om daar te wonen bij een gastgezin en te studeren aan de universiteit van Quezaltenango. Niemand had verwacht dat ik, meisje-meisje, het daar met m’n backpack drie maanden lang zou volhouden. Ik nam nog vol vertrouwen m’n stijltang mee maar ik heb hem daar niet eens gebruikt. Ik was zo onder de indruk van de mensen en het leven daar dat ik me meteen heb aangepast aan hun primitieve manier van leven. Ik heb er veel van geleerd en het heeft mijn kijk op de wereld enorm veranderd. Ik besefte ineens hoe goed ik het heb in Nederland en door deze ervaring besef ik dat nu nog steeds en ben ik iedere dag dankbaar voor wat ik heb. Daarnaast is hier mijn passie ontstaan arme mensen te helpen. Ik doe verschillende vrijwilligersactiviteiten en deze hebben allemaal als doel de arme mensen om ons heen te helpen.

 

Welke boodschap zou je graag aan anderen willen meegeven?

Probeer mensen om je heen te helpen. Je zult zien dat het niet alleen de mensen die je helpt iets oplevert maar dat het misschien nog wel meer jezelf een hoop brengt. Door je medemens te helpen verricht je een positieve daad en zo kun je zelf je steentje bijdragen aan een positieve en liefdevolle wereld.

 

Wat vonden jullie van mijn bijdrage aan #ProjectPositief van Dagmar Valerie?

Ik ben zelf ook altijd bezig met positiviteit en het uitdragen ervan dus deze tag was mij op het lijf geschreven.

 

Liefs,

leesblog

 

 

 

 

Vul jij de tag ook in?

#projectpositief tag is een geweldig initiatief van Dagmar. Lieve Camille van stylessed.nl tagde mij en nu is het mijn beurt het stokje door te geven aan een aantal lieve bloggers.

Lonneke van Life of Lonneke en Milou van Lou leeft en Whitney van Whytny’s World doen jullie ook mee?

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Project positief tag

  1. Deze tag is echt mooi! Vind het altijd fijn om te lezen. Stoer dat je 3 maanden bent gaan back packen! Dank je wel voor het nomineren, ik heb hem al eens ingevuld.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!