Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zo plan je een vliegvakantie met kinderen


22 december 2018


Mallorca vliegvakantie met kinderen
<

Als ik een vakantie wil boeken dan let ik niet alleen op de vakantiebestemming, maar ook op de reis zelf. Reizen met kinderen moet natuurlijk wel prettig zijn, ook voor ouders. Daarom deel ik vandaag de belangrijkste tips waar je op moet letten als je een vliegvakantie plant mét kinderen. 

Lees ook:
Autovakantie met kinderen, dat doe je zo!

Waar, wat, wanneer, hoe?

Eerst maar eens bedenken waar jullie heen willen… Zon, zee en strand of toch sneeuwballen gooien tijdens wintersport? Heb je eraan gedacht wat voor soort accommodatie je wilt?

Wanneer je de bestemming hebt gevonden dan pak je de agenda’s bij elkaar en… Plannen maar! Let goed op de schoolvakanties. Kinderen met een leeftijd van 5 jaar of ouder zijn leerplichtig. In principe geldt dit tot de leeftijd van 16 jaar bereikt is, tenzij het kind géén startkwalificatie heeft. Dan wordt het leerplicht nog eens 2 jaar verlengt.

En als laatst: hoe ga je op vakantie? Wordt dit met het vliegtuig, de auto of het openbaar vervoer. Misschien huur je wel een camper en toeren jullie een deel van Europa rond!

Mijn ideale vakantiebestemming met kinderen

Ik heb een paar favoriete bestemmingen waar ik al een aantal keer ben geweest of waar ik nogmaals graag heen zou willen. Zo vlogen we onlangs nog last minute naar Mallorca. Wat een prachtige eiland! Daar hebben wij met familie genoten van een heerlijke vakantie.

weekly snaps 37 2018 wekelijks dagboek zomer maastricht mama mamablog reizen zusjes meisjesmama trouwen in het buitenland bevalling geboorte, moeder, baby, kinderkleding, Mallorca, Magaluf, Melia Calvia Beach, wedding, pompoen, herfst, herfstwandeling, huis herfstklaar maken, pietersheim, 65e verjaardag, portals nous, rust oleum verf, petit bateau, kleertjes.com, sushi bestellen, scapino MAMA to the max

In de voorjaarsvakantie of herfstvakantie kan je ook lekker nazomeren op één van de Canarische Eilanden, zoals Tenerife. Hét eiland waar JP mij ten huwelijk vroeg. Ik zou dit prachtige plekje nog graag aan mijn kindjes willen laten zien en dan vooral terug naar dé plek waar hij op zijn knieën ging. Dat lijkt me toch wel een heel romantisch idee.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bestemmingen die ik graag gezien wil hebben. We zijn er nog niet helemaal over uit, dus het wordt nog even zoeken.

Vergeet niet…

Als laatste, vergeet vooral niet wat je allemaal mee moet nemen op vakantie. Probeer zo makkelijk mogelijk te denken, bijvoorbeeld een kleine inklapbare buggy, een kinderbedje huur je in het hotel en ga je voor het gemak en boek je all inclusive. Je kunt het zo makkelijk maken als je zelf wilt. Mijn tip: denk niet te moeilijk, denk vooruit en ga lekker genieten van het gemak!

Wat zijn jouw onmisbare vliegvakantie tips die wij en alle lezers écht moeten weten? 

Vee liefs,

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!