Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Opmerkelijk: Peuter kampt met vroegtijdige puberteit


2 juni 2016


peuter puberteit mama to the max
Z

Zie je het al voor je? Een peuter met een lage stem en baardgroei? Toch is deze bijzondere zeldzame aandoening geconstateerd bij een anderhalf jarige peuter uit India.

De jongen, die in de media “Vaibhav” genoemd wordt, kampt namelijk met vroegtijdige puberteit. Zijn moeder vertelt aan Hindustan Times dat ze eerst dachten dat hij gewoon een grote baby was. Maar, bij zijn eerste verjaardag was duidelijk dat er iets niet helemaal pluis was. Volgens haar schoonmoeder was zijn groei abnormaal.

 

Dat is natuurlijk bizar hoog voor een peuter!

 

Inmiddels zijn Vaibhav zijn geslachtsorganen volledig ontwikkelt en is hij 95 centimeter groot. Dat is ongeveer 15 centimeter groter dan leeftijdsgenootjes. Ook heeft hij al baardgroei en een lage stem. Uit onderzoek van het ziekenhuis is gebleken dat zijn testosterongehalte even hoog is als een man van 25 jaar. Dat is natuurlijk bizar hoog voor een peuter!

Zijn arts Vaishakhi Rustagi zegt dat de aandoeing, zeker voor zo’n leeftijd, zeer zeldzaam is. Daarnaast kan het zeer traumatisch zijn voor kinderen. “Ze kunnen niet uiten hoe ze zich voelen en begrijpen niet wat er aan de hand is. Als ze niet behandeld worden, kunnen ze bovendien gewelddadig uit de hoek komen.”

De peuter krijgt tot zijn tiende medicatie en zal zich daarna als een gewone tiener ontwikkelen.

 

Bron: MSN

Fashion_English11_300x250
Marijke

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!