Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ik sla een nieuwe (sport)weg in!


18 augustus 2016


personal training tijdens de zwangerschap gezond sporten bewegen MAMA to the max
I

Ik heb besloten om een nieuwe weg in te slaan! Ik merk dat ik meer moeite begin te krijgen op dezelfde manier te blijven sporten als dat ik voor mijn zwangerschap deed. Ik moet mijn tijd goed verdelen en dan blijkt dat Maxime en het werk voor MAMA to the max eerst komen en dat ik daarna, als ik nog energie over heb, denk aan andere dingen. Sporten schiet er dan gewoon heel makkelijk bij in. Daarnaast had ik de laatste keren, voor de vakantie, geen goede ervaring meer in de sportschool. Ik kreeg het bij de eerste oefeningen al ontzettend warm. Ook moest ik twee keer naar buiten omdat ik duizelig werd. Ik merkte aan mezelf dat ik onzeker werd en niet meer ging.

Omdat ik met mezelf heb afgesproken echt niet weer 17 kg aan te komen deze zwangerschap, heb ik besloten een personal trainer in de arm te nemen. Het is even iets kostbaarder, maar ik heb de pro’s en con’s goed tegen elkaar afgewogen en ben tot de conclusie gekomen dat mij het het extra geld me dubbel en dwars waard is. Ik merkte dat ik minder uitgeef aan shoppen op dit moment omdat ik toch nergens in kom, dus daar bespaar ik ook flink wat (haha je moet toch een reden hebben!). En het is me ook veel waard om goed in mijn vel te zitten. Ik weet nog precies hoe rot ik me voelde toen ik zo zwaar was en dat wil ik nu kostte wat kost voorkomen.

De voordelen van personal training

Personal training kan heel wat opleveren en dat is ook zeker zo tijdens de zwangerschap. Ik heb er van te voren goed over nagedacht en voor mij zijn dit de belangrijkste voordelen:

 • Een personal trainer maakt een persoonlijk trainingsschema gericht op jouw doelstelling(en), jouw level en let daarbij goed op jouw sterktes en zwaktes
 • Doordat je 1 op 1 begeleiding en aandacht krijgt is personal training de meest effectieve trainingsvorm.
 • Je personal trainer is je stok achter de deur. Hij motiveert jou om te komen en om de oefeningen ook vol te houden.
 • Een personal trainer kan ook je voedingspatroon met je bekijken en bespreken.
 • Een personal trainer zorgt ervoor dat je de grens van jouw maximaal workout kunt opzoeken, maar zorgt er tevens voor dat die grens niet overschreden wordt en je dus blessures kunt krijgen.

Mijn eerste les

Ik heb mijn kantoor zoals jullie weten in een pand waar ook nog circa 30 andere (kleine) ondernemingen zitten. Mike van Mio Personal Training is daar eentje van. Ik zag hem al vaker met kantoorgenootjes buiten trainen en heb hem daarom eens aangesproken en gevraagd of het ook iets voor mij kon zijn. We hadden een heel fijn gesprek over sporten tijdens en na de zwangerschap en dat gaf voor mij de doorslag om ook bij hem te gaan sporten.

We hebben samen besloten trainingen te doen van maximaal een half uur. Ik merkte ook dat dat voor mij op dit moment de max is. En daarbij komt ook nog eens dat personal training veel intensiever is dan een groepstraining, dus een half uur is perfect om een goede workout te krijgen.

We gingen lekker naar buiten omdat het heerlijk weer was. Ik kreeg een circuitje uitgelegd met 5 verschillende oefeningen. Alle oefeningen moest ik 12x uitvoeren en het totale circuitje mocht ik 4x herhalen. In totaal had ik er dus 240 (5 x 12 x 4) oefeningen opzitten!

Mike maakte een paar foto’s van mij in actie:

IMG_0969 2IMG_0968 2IMG_0966 2

En na de les was ik helemaal happy. Ik had het volgehouden en had mijn vertrouwen ook in één klap weer terug dat ik wel nog op een verantwoorde en gezonde manier kan sporten. Dat was even een selfie van ons tweeën waard.

Mike weet heel veel zaken rondom sporten tijdens en na de zwangerschap die hij ook snel in een artikel gaat delen met ons. Dus ben je nieuwsgierig dan moet je de site zeker even in de gaten houden.

Ik houd jullie in ieder geval ook goed op de hoogte over mijn ervaringen met een personal trainer.

Wie sport er ook bij een personal trainer? Of twijfel je er al een tijdje over en zou je het eigenlijk ook best graag willen?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
Ik sla een nieuwe (sport)weg in!

 1. Hi Marjon, leuk artikel! Leuk ook om het vanuit jouw perpectief te zien. Ik merk in mijn werk dat veel vrouwen het spannend vinden om te sporten tijdens de zwangerschap terwijl dit prima kan! Sterker nog het is zelfs beter voor je!!!

  Groetjes Felix

 2. Wat toevallig! Na jarenlang twijfelen, wikken en wegen heb ik vorige maand dezelfde beslissing genomen om een personal trainer in te schakelen. Het is duur, maar volgens mij zeker de moeite waard. Veel succes!!

 3. Wauw, wat goed Marjon! Ik kwam bij Femke 23 kg aan, maar was het gelukkig binnen 4 maanden kwijt. Ook nu (19wkn) ben ik al 7 kg aangekomen. Ik probeer er wel op te letten, maar soms heb ik zo’n behoefte aan zoet! Vanwege de ligging van mij placenta en de kans op bloedingen mag ik helaas niet sporten, ik mag niet eens onze dochter van 1 jaar tillen, dat valt me nog het zwaarst. Jij heel veel succes! X

 4. Pingback: Mijn nieuwe (zwangerschaps)sportbeha van Triumph - MAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!