Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Personal: Maxime de eerste keer in het grote bed


10 november 2015


<

Zoals jullie wellicht weten is Maxime de 2,5 jaar gepasseerd eind september. Omdat we zijn verhuisd afgelopen maand vonden we dat wel een mooi moment het babybedje in te ruilen voor een kinderbed. Dat vond ik natuurlijk reuze leuk om te doen. Ik wist eigenlijk al een jaar geleden welk bedje ik voor haar wilde kopen en na lang zoeken op internet ben ik eigenlijk geen mooier kinderbed tegengekomen. Wil je weten hoe haar eerste nacht in het grote bed was? Lees dan snel verder.

Kussentjes

Afgelopen week was het dan zo ver. Het bedje dat ik begin oktober bestelde bij Maisons du Monde werd geleverd. We hebben er uiteindelijk een maand op moeten wachten, terwijl ze aangaven dat het meestal zes weken duurt. Blij verrast dus! Gelukkig hebben we een fijne klusjesman die ons heeft geholpen bij het opzetten want zowel JP als ik zijn niet zo’n handige klusharry’s ;). Ik had natuurlijk weer de positieve gedachte dat dit klusje binnen twee uurtjes gepiept zou zijn en ik me dan kon gaan bezig houden met de styling….maar helaas…..ik vroeg het me ook al op instagram  af…waarom denk je iedere keer dat het deze keer wel eens makkelijk zou gaan. Ook nu hadden we planken verkeerd om, konden we schroeven niet vinden en klopte er helemaal niks van de handleiding. Een paar gefrustreerde uurtjes verder stond het bed er dan eindelijk….en wat constateerden we…de lattenbodem liep helemaal scheef. Gelukkig konden we er wel hard om lachen omdat dit er ook nog wel bij kon. Weer alles los moeten maken en een zijkant van het bed andersom moeten draaien voordat ook dit probleem verholpen was. Ik kocht een matras bij een beddenzaak en heb me toch even goed laten informeren over een goed matras. Voor kinderen is een koudschuim matras erg geschikt. Hier zal ik binnenkort een keertje een blog aan wijden. Vond het zelf wel interessant om hier eens een goede uitleg over te krijgen. Ik kocht bij Kruidvat een matrasbeschermer voor over de matras en daarover deed ik een wit hoeslaken. Maakte haar bedje mooi op en hing alvast de gordijnen aan de bovenste stangen van het hemelbed. Ik snap alleen nog niet hoe het kan dat de gordijnen aan het hoofd- en voeteneinde niet strak hangen maar daar ga ik me deze week eens even mee bezig houden.

Peuterbed

Maxime kwam thuis van de opvang en JP en ik vertelden haar dat we een grote verrassing voor haar hadden. We vroegen haar naar haar kamertje te komen en te gaan kijken. Ze rende de trap op en was vol van nieuwsgierigheid. Gelukkig heb ik het moment dat ze haar bedje zag gefilmd want deze reactie was goud waard. Ze was door het dolle heen. Ze kroop meteen op bed en sprong zo hoog ze kon. Ze schreeuwde alleen maar…”grote bed van Mimi”. Zo schattig! JP ging alvast koken en ik ben nog een half uurtje met haar boven gebleven. Ze bleef maar dingen vragen…”wat is dit en wat is dat”. Ik heb overal antwoord op gegeven en vertelde haar ook dat ze nu een grote meid is en dat ze vanavond in haar nieuwe bedje mocht gaan slapen. Ik geloof dat ik zenuwachtiger was dan zij haha.

’s Avonds haar nog een filmpje laten kijken in bed op de iPad en een bekertje melk laten drinken. Toen vertelde ik rustig dat we gingen slapen en dat mama nog eventjes zou blijven en de was zou gaan doen op het portaal. Ik gaf aan dat ze me altijd kon roepen. Nogmaals, mijn hart ging wel een beetje te keer want ik voorzag een niet zo makkelijke nacht haha. Het tegendeel bleek waar…Maxime viel, met een extra nachtlampje aan, na 10 minuutjes in slaap. Ik legde voor de zekerheid wat kussens rondom het bed. ’s Nachts ben ik nog een keertje mijn bed uitgegaan om te gaan kijken. Ik kreeg even kippenvel toen ik mijn kleine meisje daar zo heerlijk zag slapen. Kleine meisjes worden groot…en ik dacht even terug aan haar geboorte.
Peuterbed

’s Ochtends werd ze wakker en riep ze me gelijk. Ik hoorde aan haar stemmetje dat het even vreemd was. Ik besloot daarom ook gelijk te reageren en naar haar toe te lopen. Ze zag me en ik gaf haar heel veel complimentjes dat ze zo een grote meid was en helemaal alleen had geslapen in het grote bed. Ze moest lachen en ik zag haar trots worden op zichzelf. Zo lief! We speelden de hele ochtend op haar kamertje en ik schreef in haar dagboekje: “Alweer een mijlpaal bereikt”.
Eind van de maand volgt een uitgebreide blog van de nieuwe peuterkamer van Maxime.

Is jouw kleintje ook al naar het grote bed verhuisd en zo ja hoe ging dat bij jullie?

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!