Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: haal de lente in huis met paashangers


18 maart 2017


R

Ruiken jullie dat ook? Het voorjaar komt eraan! Tijd om je huis lenteproof te maken. Heerlijk die tulpen in huis. Misschien verstop je hier en daar al een  paasei. Want: Pasen is natuurlijk hét lentefeest.  Speciaal voor Pasen bedacht ik deze leuke en stijlvolle paashangers. 

De paasversieringen vliegen je om de oren in de winkels, maar het is éxtra leuk om zelf iets voor Pasen te maken. En misschien willen je kinderen wel helpen? Je kunt denken aan het beschilderen van eieren… maar wat dacht je van je eigen unieke en stijlvolle versiering voor aan de paastak?

Homemade paasversiering

Ik ging deze keer aan de slag met zelfdrogende witte klei en maakte niet alleen leuke hangers voor Pasen, maar ik gebruikte de hangers ook nog ergens anders voor:

Voor deze DIY heb je nodig:

 • Zelfdrogende klei (wit)
 • Een deegroller (of gebruik een glazen fles)
 • Iets om een vormpje mee uit te snijden, zelf gebruikte ik een satéprikker en een klein  potje
 • Een stukje schuurpapier
 • Katoenen draadjes, bakertwine of touw
 • Plastic placemat om de klei op uit te rollen en te laten drogen

Paashangers 1: paashaasjes

Met de deegroller maak je een stuk klei plat. De dikte bepaal je zelf. Daarna snijd je de gewenste vorm uit. Ik heb gekozen voor een konijntje. Vergeet niet om alvast een gaatje in je hanger te maken, zodat je ze straks ook op kunt hangen. Laat de klei een nachtje drogen. Daarna kun je voorzichtig de randjes nog wat bijschuren. Bevestig een gekleurd draadje aan de hanger (door het gaatje). Tadaa! Homemade paasversiering. Koop een mooie paastak en hang al je konijntjes erin.

Je kunt ook een leuke woonketting maken met houten eitjes en je zelf gemaakte konijntjes. Een superschattige lentehanger. En… hoe cute staat dit op de kinderkamer?

Paashangers 2: versierde eieren

In plaats van het konijntje, maak je nu een ei. Je kunt deze eventueel versieren met stempels. Of knip een mooi stukje kant uit en maak hiermee een afdruk in de klei.   Vergeet ook hier weer niet om er een gaatje in te maken.

Paashanger 3: Nijntje

Je kunt de konijntjes ook iets aanpassen en er een gezichtje in maken. Een zelf gemaakt Nijntje! Je volgt dezelfde stappen als hierboven, alleen maak je met de prikker twee oogjes en een kruisje. Versier je kraamcadeautje met deze unieke hanger of hang ze aan een mobile voor in de babykamer!

Hebben jullie nog leuke ideeën voor paashangers? Ik ben erg benieuwd!
Banner 728 x 90 vrolijk wonen

NEW Babycadeaus 336x280

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

4 Reacties op “
DIY: haal de lente in huis met paashangers

  • Danke je Juliette wij zijn hier ook nog steeds fan van Nijntje. Zijn jullie naar het Nijntje museum geweest?
   Groetjes Helen

   PS
   Leuk je even gezien te hebben laatst

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!