Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ontroerend filmpje: stotterende vader leest dochter voor


18 november 2016


MAMA to the max mamatothemax verteraan vader papa stotteraar stotterd voorlezen dochter
W

Wie stottert zal het voorlezen misschien snel aan een ander overlaten. De Amerikaanse oorlogsveteraan Lance Lambert doet dat niet. Hij wil juist vechten tegen zijn handicap en filmt daarom hoe hij zijn dochter voorleest.

Veteraan & papa

Vroeger vocht Lance in Irak twee termijnen lang tegen een gewelddadige vijand. Maar volgens Lambert heeft hij een nog veel grotere vijand: hij stottert. De Texaan postte een filmpje op internet waarin hij zich door het sprookje Aladin heen worstelt, het favoriete boek van zijn dochtertje Avery.

Moeilijk en frustrerend

In de video is te zien dat zijn dochtertje hem af en toe helpt als hij niet uit zijn woorden komt. “Zij vindt het leuk dat ik voorlees en het maakt haar niet uit dat ik stotter”, zegt Lambert tegen Caters. “Het is super moeilijk en frustrerend voor mij om voor te lezen, maar ik ben haar vader en dit is wat vaders moeten doen.” Het heeft effect: ondanks het gestotter valt Avery in slaap.

Voordat ze in slaap valt geeft Avery haar vader een kusje op zijn wang. Het ontroert Lambert dat zijn dochter hem zo steunt. “Daardoor hou ik nog meer van haar, ik krijg er een brok van in mijn keel”, zegt hij.

Stotteraars helpen

Lambert ziet het stotteren als een grote last. “Het is verschrikkelijk, ik ben er vroeger echt depressief door geweest.” Toch vindt Lambert het heel belangrijk om zijn dochtertje te blijven voorlezen. Op internet krijgt hij soms negatieve, pesterige reacties op zijn post. Maar dat doet hem niks. “Ik wil andere stotteraars helpen en aanmoedigen. Ik wil stotterende vaders laten zien dat wij ook goed kunnen voorlezen, daar is het mij om te doen”, zegt hij.

Zelf ook voorlezen over de Disney prinsessen:

Kids NL 140317 - 210617 300x250
mamatothemax.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!