Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ons leven in Singapore


7 november 2015


<

De oproep om deel uit te maken voor het ‘MAMA to the max’ team kwam voor mij als geroepen. En ik kan met volle trots zeggen dat ook ik ben uitgekozen tot ‘MAMA to the max’ blogger. Ik vind ‘MAMA to the max’ een erg mooi concept en ik lees altijd met veel plezier de verschillende verhaallijnen, tips, en ideeën die voorbij komen. Daarbij geeft het mij ook weer een stukje verantwoordelijkheid en het gevoel dat ik weer ergens bij hoor. Ik vind het ook erg leuk om op deze manier weer wat meer in contact te staan met Nederland en me weer te verdiepen in de Nederlandse taal. Ik heb de afgelopen jaren voornamelijk in het Engels geschreven, zowel op werk en privé, dus goed om weer in het Nederlands te schrijven, en dat is best lastig kan ik je vertellen 🙂  

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier, en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia wordt 3 in december en Thom is net 1 geworden. Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we 2.5 jaar in New York en 3 jaar in Hamburg gewoond. In New York en Hamburg heb ik altijd met veel plezier gewerkt maar sinds Singapore ben ik ‘full-time’ moeder. Het is hier best moeilijk om een baan te vinden als ‘vrouw van’ en daarbij was ik natuurlijk ook 2 keer zwanger dus dan wordt het zoeken van een baan ook wat lastiger. Ik heb altijd al een passie gehad voor schrijven en dingen vast leggen, dus ben ik me – naast het moederen – me daar weer wat meer op gaan richten.

Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Het heeft natuurlijk zijn voor – en nadelen. Het is niet altijd even makkelijk om aan de andere kant van de wereld te wonen en familie & vrienden te missen. Maar ik vind het een hele mooie leerzame ervaring, en hoop ook zeker dat onze kindjes dat ook zo zullen meekrijgen.

IMG_1152

 

Singapore was erg wennen in het begin. Elke nieuwe stap of woonplaats is natuurlijk elke keer weer even schakelen en aanpassen, maar met Singapore waren het 2 dingen tegelijk: zwanger van ons eerste kindje en verhuizen naar Azië. Na 2.5 jaar New York, een enorm bruisende en fascinerende stad, waar we beide een full-time baan hadden, een leven zonder kinderen, was Singapore wel even een mega ommezwaai.

Voor diegene die Singapore niet kennen, Singapore is een heel gestructureerde en veilige stad, heeft 5 miljoen inwoners, is eigenlijk in de laatste 50 jaar opgezet, en fungeert voornamelijk als economische hub binnen Azië. De voertaal is in principe Engels maar 70% van de bevolking is van Chinese afkomst dus de Chinese taal oftewel het Mandarijn wordt hier ook veel gesproken. Daarbij heeft het een hele strikte regering en staan er grote straffen op het overtreden van de wet, een voorbeeld hiervan zijn stok-slagen. Maar het is ook een hele schone stad vergeleken met rest van Azië en dat is iets wat de regering ook nastreeft. Het water is hier bijvoorbeeld heel schoon. Wij zelf noemen Singapore altijd ‘Azië voor beginners’. Maar vergeleken met steden als Jakarta en Bangkok, is het niet echt Azië. Ik vind het altijd enorm leuk om hier te reizen en de omliggende gebieden/eilanden te bezoeken – de geur/ het eten/ de drukte van Azië – maar ben ook altijd weer blij om in ‘schoon en veilig’ Singapore terug te keren. En dat is dan ook wat veel expats hier fijn vinden: het is heel goed en comfortabel leven met kindjes. En ook wij – na het drukke leven in New York – zijn het leven hier inmiddels erg gaan waarderen.

 

IMG_4217

 

Voor onze kindjes is het hier erg fijn leven, ze weten natuurlijk niet beter want zijn hier beide geboren, maar het is hier natuurlijk het hele jaar door rond de 30 graden. Ze hebben een zwembad voor de deur, en er worden natuurlijk continu ijsjes gegeten. Ik mis ook echt wel de seizoenen en geniet er echt van om weer even een warme trui aan te hebben als we bijvoorbeeld in Europa zijn. Daarbij wil ik wel zeggen dat het voor ons altijd een behoorlijke onderneming is als we in de winter in Nederland zijn. Wat we allemaal voor extra’s moeten regelen voor onszelf en de kindjes: jassen, mutsen, sjaals, maillots, sokken, goede schoenen, hier dragen ze namelijk alleen maar slippertjes of blote voetjes, maar goed ook dat weten we inmiddels.

 

De medische zorg is hier ook erg goed. Beide zwangerschappen heb ik als heel prettig ervaren. Je krijgt veel echo’s en het ziekenhuis is een soort hotel waar je na de bevalling nog 2 dagen kan bijkomen. Olivia is een kerst-kindje, geboren op 25 december, 2 weken te vroeg. Ze is om half 4 s’nachts geboren en was het eerste kerst-kindje binnen dat ziekenhuis. DIt resulteerde in veel kado’s van het ziekenhuis: hele pakketen luiers, baby-tassen, baby verzorging, en continu iemand die je komt feliciteren met ’the special-baby’. En dat is ze ook: ons mooie, speciale kerst-kadootje!

 

IMG_4224

 

Zoals je leest, is alles hier dus erg op kwalitiet, veiligheid en structuur, wat heel goed is met onze kindjes maar soms ook wel wat saai en we missen hier ook wel degelijk een bepaalde ‘vibe’, iets extra’s in de stad. De afgelopen maanden heb ik veel gereisd, wat een lekkere afleiding is van Singapore en zoals gezegd, altijd weer fijn om thuis te komen. Maar die afleiding heb je wel nodig hier in Singapore. Ik ben dan ook blij dat de kerst er weer aankomt, weer lekker 3 weken naar Nederland in december. Al is het wel altijd een hele volksverhuizing, en natuurlijk een lange vlucht > 12.5 uur. Deze keer vlieg ik voor het eerst alleen met Thom en Olivia, Rogier vliegt pas later in ivm zijn werk, dus dat wordt 12.5 uur ‘feest’. Olivia is inmiddels wel gewend om te reizen en die kan zich inmiddels vermaken met een teken-film of de I-pad. Thom daarentegen is echt een jongen en zit niet graag stil, dus ik ben benieuwd. Belangrijkste is om zelf rustig te blijven en dan blijven de kindjes meestal ook wel relaxed. Gelukkig staat de familie klaar op Schiphol om ons op te vangen en kan ik ook weer even bijkomen. Maar daarover meer in mijn volgende blog, waarin zal ik jullie meenemen in het hele voorbereiding’s proces voor onze trip naar het koude – en waarschijnlijk ook regenachtige – Nederland 🙂

 

Tot dan!

 

Liefs Fleur

Fleur

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia (3) en Thom (1). Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we in New York en Hamburg gewoond. Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Naast schrijven, ben ik een grote fan van mode oftewel shoppen, beauty en de laatste trends op t gebied van (healthy) lifestyle. Hier schrijf ik zo nu en dan ook over op mijn eigen website www.fleursfavorites.com

3 Reacties op “
Ons leven in Singapore

 1. Hi Fleur,

  Met veel plezier heb ik je verhalen over Singapore gelezen! Volgende week gaan mijn vriend en ik naar Singapore verhuizen en ik ben net als jij toen, voor het eerst zwanger. Ik ken nog niemand in Singapore en ben mij aan het verdiepen in het vinden van een verloskundinge/gyneacoloog/ziekenhuis. Heb jij nog tips? En een hele persoonlijke vraag maar ik lees veel over geplande geboortes in Singapore, indien mogelijk wil ik t liefst een zo natuurlijke bevalling. Was dat bij jou allemaal mogelijk? Ik zou het erg leuk vinden iets van je te horen? Groet Esther

 2. Hi Magda

  Bedankt voor je leuke reactie! Ik hoor idd ook altijd veel van Lisette over ‘Magda in Amerika’ ! Leuk om op deze manier even contact te hebben en ik hoop dat je m’n blogs blijft volgen 🙂

 3. Redmond (U.S.A),17 November 2015.

  Beste Fleur,

  Ik ben een goede vriendin van je schoonmoeder.
  Ik ken je schoonmoeder al jarenlang,eigenlijk sinds mijn geboorte en dat is inmiddels ruim 62 jaar geleden.
  Dus een hele tijd.
  Onze vaders waren ooit niet alleen collega’s,maar ook beste vrienden.
  Ten tijde van mijn geboorte woonden beide gezinnen naast elkaar op Curacao.
  Beide gezinnen waren altijd dik bevriend met elkaar en we delen samen dan ook vele herinneringen.

  Het was ook je schoonmoeder -met wie ik overigens bijna dagelijks “WhatsApp”- die me attendeerde op je blog.

  Ik heb zojuist met grote belangstelling je verhaal gelezen en -alhoewel een stuk ouder dan jij- herken ik zeer veel in je verhaal.
  Mijn kinderen zijn nu volwassen,maar ruim 17 jaar geleden zijn ook wij -vanwege het werk van mijn man- uit Nederland vertrokken en naar de Westkust van de Verenigde Staten verhuisd.

  Ik hoop je blogs met interesse te blijven volgen en wens je daarbij heel veel succes toe.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!