Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Oei, we groeien!


5 september 2016


I

Inmiddels ben ik 27 weken zwanger en heb ik al 5 keer een zwangerschapsupdate gegeven. Om de vier weken laat ik een professionele foto maken door Esther Hameleers Fotografie en die plaats ik dan in de update. Het leek me voor vandaag leuk om de foto’s van week 12, week 16, week 20 en week 24 met elkaar te vergelijken. Echt gaaf om te zien hoe mijn buikje groeit.

oei ik groei we groeien zwanger zwangerschap zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek MAMA to the max

Mijn buik groeide eigenlijk heel geleidelijk aan tot de laatste weken. Niet alleen mijn buik kreeg een enorme groeispurt, ook mijn borsten en bovenbenen moesten eraan geloven. Ik ben er nog niet uit of dit nu door het warme weer komt. Ik merk dat ik ontzettend veel vocht vasthoud, dus het kan best zijn dat het hier ook mee te maken heeft.

Week 12

Zag je bij mij nog vrij weinig ondanks dat ik veel mensen om me heen hoorde vertellen dat je bij een tweede zwangerschap veel sneller een buikje krijgt. Ik vond het niet zo heel erg want daardoor hoefde ik nog geen andere kleren aan.

In week 12 was de kleine spruit ongeveer 14 gram, zo zwaar als een lolly en zo groot als een pruim.

kinderwens zwanger nummer 2 zwangerschap peuter zwangerschapsupdate zwangerschapsdagboek buikfoto MAMA to the max

A5F2AB63-6E38-4165-B9BD-29BAB18EF9B5

Week 16

Kon ik mijn zwangere buikje toch echt niet meer verbergen. Ik had veel last van obstipatie en daardoor ook continu een opgeblazen buik die op spanning stond. Ik merkte dat ik het wel heel erg leuk vond om een buikje te krijgen. Ik had de misselijkheid achter de rug en wilde heel graag aan iedereen laten zien dat ik in blijde verwachting was.

Ons meisje was in week 16 ongeveer 100 gram, zo zwaar als een avocado en zo groot als een reep chocolade. Op vier weken tijd dus 7x zo zwaar geworden.

zwanger zwangerschap zwangerschapskleding zwangerschapsoutfit MAMA to the max

zwanger 16 weken zwangerschapsupdate zwangerschap MAMA to the max

Week 20

In week 20 was ik alweer op de helft van mijn zwangerschap. We waren op vakantie in Marokko en waren de zwangerschapskleren echt een must. Gelukkig kon ik wel nog mijn normale bikini’s aan en hoefde ik daar niet speciaal nieuwe voor aan te schaffen.

We wisten eindelijk het geslacht en vanaf nu kon ik “het” ook echt een “haar” noemen. Ze was in week 20 ongeveer 300 gram, zo groot als een wortel en zwaar als een paar teenslippers.

497304FA-34F7-473E-BB31-FD103E4C86EA F671AA94-F347-48BF-86A8-981B8D7E54F7

Week 24

Ik las ergens dat mijn baarmoeder nu de grootte had van een voetbal. Dat was ook wel te zien! Ik maakte namelijk na de vakantie een flinke groeispurt door. Mijn buikje was vanaf nu echt een buik. Gelukkig draag ik dit meisje heel anders dan Maxime. Bij Maxime groeide ik helemaal rondom terwijl ik nu meer een mooie bal, alleen voor draag. Van achteren zie je bijna niet dat ik zwanger ben. Dat staat veel mooier in jurkjes! Niet dat je iets te willen hebt, maar ik zie heel erg het verschil in de twee zwangerschappen.

Ons meisje was ongeveer 600 gram, zo groot als een maiskolf en zo zwaar als een spijkerbroek.

marjon zwanger 24 weken zwangerschap MAMA to the max

 

Volgende week weer een normale zwangerschapsupdate met een ontplofte buik haha. Het gaat nu echt hard! En kun je nog niet genoeg krijgen van mijn zwangerschapsspam dan komt er woensdag een video update online plus een allereerste weekvlog waarin ik jullie een hele week meeneem in mijn zwangere wereld.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Bespaar continu
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Oei, we groeien!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!