Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Nu ik moeder ben houd ik van een ander soort voorspel


25 november 2017


<

Poeh… is het warm hier, of ligt het aan mij? Aan mij? Hmm ik denk het niet…ik denk dat elke moeder die thuiskomt en aantreft wat ik hier vind zich precies hetzelfde zou voelen als mij. Hoe gaat ik dit netjes zeggen? ‘Opgewarmd’
Nu ben je benieuwd wat ik aangetroffen heb he… een kompleet schone en opgeruimde keuken! Snap je, daar krijg ik het gewoon warm van! 

Kijk, ik ben met een fantastische man getrouwd. Hij is een betrokken partner voor mij en een super betrokken vader voor onze twee kinderen. Hij is ambitieus en werkt hard als het om zijn carriere gaat. Hij’s alleen niet zo van de huishoudelijke taken die er nou eenmaal bij horen om het gezinsleven op rolletjes te laten lopen. Het is niet dat hij niet kan afwassen of de was kan doen, hij doet het ‘gewoon’ niet. Soms begint hij er wel aan, maar stopt dan halverwege en maakt de klus niet af, “het is saai” zegt ie dan. Ik heb eerlijk gezegd weleens gedacht om zo halverwege een vrijpartij ook eens te stoppen, met het smoesje dat het saai is, maar uiteindelijk heb ik dan zelf dubbel pech… die vaatwasser moet dan toch nog steeds gewoon door mij leeggeruimd worden.

Hoewel het vroeger op de bank geweldig was om te rollenbollen of onze hartstocht te delen in de bioscoop, nu dat ik moeder ben houd ik van een heel andere soort voorspel.

Om eerlijk te zijn, mijn man zijn desinteresse om te helpen in het huishouden is wel vaker de reden dat ons huwelijk wat onder spanning komt te staan. Hij mag dan zijn interesse verliezen tijdens het vouwen van de was of nog ‘ff’ bij de winkel een pak melk halen, het zijn dingen die gewoon moeten gebeuren. En dat betekent in de praktijk dat ik het dus moet doen en er minder tijd over blijft voor andere (leukere) dingen. Seks bijvoorbeeld.

Wij (getrouwde) moeders krijgen een slechte reputatie omdat we nooit seks willen hebben met onze man. Maar misschien hebben we gewoon een man nodig die iets meer behulpzaam en begripvol is – ik weet dat ik daar behoefte aan heb – jij misschien ook? Als wij het gevoel hebben dat er aan ons gedacht wordt en we hulp krijgen tijdens alle aspecten en taken van het dagelijks leven – zelfs de taken waar mannen halverwegen verveeld van raken- geeft ons het gevoel dat we ons willen binden. Dus hoe leuk het ook was rollebollend op de bank, nu ik moeder ben houd ik van een heel ander soort voorspel.

Hier zijn 10 manieren om mij opgewonden te krijgen als een moeder:

1. Vul mijn tank

Dit is geen eufemisme voor iets sexy’s. Het is wat het is. Heb jij de auto als laatste gehad en zie je het benzinelampje branden? Ga naar het benzinestation en vul die tank! In plaatst van de auto fijn voor de deur te zetten en mij te vertellen dat de tank leeg is. Niets zo vervelend (en dus niet sexy) om in de vroege ochtend voordat we naar school en werk moeten nog even te moeten gaan tanken.

2. Zorg eens voor het eten

Ergens in de tijd, op aarde, heeft iemand bedacht dat diegene met de eierstokken altijd verantwoordelijk is voor het voeden van alle mondjes in huis.  Dus in plaats van onderweg te bellen met de vraag “wat kook je vanavond?”, bel me om te zeggen dat jij kookt vanavond of dat we een hapje gaan eten met óf zonder de kids.

3. Laat me slapen

Ik sta meestal vroeg op ’s ochtends met de kinderen en eerlijk gezegd vind ik dat niet erg, maar dat wil niet zeggen dat ik zo nu en dan ook niet eens wat extra slaap kan gebruiken. Maar de keren dat mijn hubby zei dat ik lekker mocht uitslapen en hij voor de kinderen zou zorgen, resulteerde meestal in 2 kindjes naast mijn bed met de vraag of ik al uitgerust ben.

4. Let op de kinderen zodat ik kan gaan sporten

De snelste manier om een seksueel embargo op te werpen in huis, is het gevoel dat ik en mijn lijf niet in vorm zijn. Gun me een uur om een rondje te gaan hardlopen of een bezoek te brengen aan de sportschool. En iedereen wint!

5. Vouw de was en laat mij eens lekker op de bank liggen

Terwijl ik even heerlijk indut of een magazine lees, kan hij prima de sokken bij elkaar zoeken en in elkaar vouwen. Ik raak al opgewonden door de gedachte alleen. Kind kan de was doen toch? Dan moet een paar sokken en onderbroeken opvouwen voor menig man ook kinderspel zijn.

6. Zoek het zelf uit

De persoon die bedacht heeft dat het aanrecht het terrein van de moeder is huis is, heeft vast ook bedacht dat wij diegenen zijn met een antwoord op alles. Nou, dat hebben we niet. En hoewel ik het niet erg vind om gebombardeerd te worden met vragen door mijn kleuter, vind ik dat wel vervelend als mijn partner dat doet. Zoek dingen zelf uit zodat ik me soms niet ook nog jouw moeder voel.

7. Vraag me niet om seks net nadat ik de kinderen naar bed heb gebracht

Serieus! Gun me een half uur rust en stel de vraag dan. Ik garandeer je dat mijn antwoord heel anders is. (En ook, vraag me niet om seks als ik ‘net’ bevallen ben. De dokter kan het dan wel lichamelijk OK vinden, maar misschien voel ik me er nog niet klaar voor).

8. Kijk die stomme TV-serie met me zónder met te vertellen hoe stom ie is

In plaats van met te vertellen hoe stom en onnozel de programma’s zijn die ik kijk, kijk ze samen met me zonder te klagen. Ik voel me gelijk verbonden en ontspannen samen met jou, dat voelt al meteen als een soort voorspel.

9. Vraag me niet waarom ik weer naar de kapper ga

Wij moeders geven alles op, van onze vrije tijd tot onze taille voor onze kinderen, dus laat ons die paar schoonheidsrituelen waardoor wij ons goed voelen, in stand houden. Vraag gewoon niet naar hoe vaak we gaan en wat dat wel niet kost. Print in je geheugen dat als wij ons goed voelen over onszelf en ons lichaam, wij ook gewoon seks willen.

10. Finish the job!

Stop nou eens niet halverwege de afwas, de was, het stofzuigen en ga zo maar door, als je me helpt. Maar je taak af, ook als de taak saai is. Als je eens wist hoe gelukkig (en warm van binnen) je mij maakt met het zien van een opgeruimde keuken of een stapel perfect gevouwen was, zou je als vrijwilliger vooraan staan om het te doen.

Dus dames, sturen jullie deze blog ook door naar de mannen?

Fashion_English11_300x250

Kim

2 Reacties op “
Nu ik moeder ben houd ik van een ander soort voorspel

    • Wat een onzin! Het huishouden met een korreltje zout nemen en niet druk maken over een wasje of een niet uitgeruimde vaatwasser. Je man en je kinderen zelf zijn veel belangrijker. Die vaatwasser heb je binnen 5 minuten uitgeruimd en een was is binnen 1 minuut ingestoken en binnen 10 min gevouwen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!