Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Nieuwe rubriek: weg met de zwangerschaps kilootjes!


22 februari 2017


ladyline afvallen zwanger zwangerschap zwangerschapskilo's afvalrace dieet voeding mama baby dik dun sporten zwangerfit MAMA to the max
J

Jaja, de strijd tegen de kilo’s is nu echt begonnen. De kraamtijd zit erop, het opgewaaide stof is bijna weer helemaal gaan liggen en het normale leven begint langzaam weer in zicht te komen. De eerste weken genoot ik volop mijn ons kleine wondertje. Ik was zo blij dat de bevalling goed is gegaan, dat ik optimaal genoot van de kraamtijd. Als ik ergens niet mee bezig was, dan was het wel mijn lichaam. Ik zag ook wel dat mijn lichaam niet was zoals ik zou willen, maar gelukkig was ik dit keer een stuk realistischer dan na de eerste bevalling. Maar dit betekent niet dat ik de kilo’s die eraan zijn blijven plakken, er niet af wil…Hoogste tijd dus om dit aan te gaan pakken. Hoe ik dit wil bereiken lees je vanaf vandaag in de nieuwe rubriek op MAMA to the max: Weg met de zwangerschapskilootjes.

ladyline afvallen zwanger zwangerschap zwangerschapskilo's afvalrace dieet voeding mama baby dik dun sporten zwangerfit MAMA to the max

HOUD VAN JE LICHAAM

Alhoewel ik me beter voel bij mijn oude gewicht, ben ik nu ook al heel blij met mijn lichaam. Het is absoluut niet zo dat ik er nu niet naar kan kijken. Integendeel, ik ben er juist erg trots op. Mijn lichaam heeft 9 maanden heel erg hard moeten werken om een gezond kindje ter wereld te laten komen. En ook tijdens de bevalling heeft mijn lichaam me niet teleurgesteld. We zijn de strijd aangegaan en Lilou kwam gezond en op de meest natuurlijke manier ter wereld.

Ik gun mezelf dan ook de tijd om weer helemaal in shape te zijn. Ze zeggen ook niet voor niets: negen maanden op en negen maanden af.

Vanaf nu wil ik wel iets intensiever aan mijn figuur gaan werken. De zwangershapskilootjes moeten eraf, maar wel in een rustig tempo. Ik heb voor Ladyline gekozen omdat ik hier het beste gevoel bij heb. Het is een hele rustige en comfortabele omgeving. Er zijn immers alleen maar vrouwen en we hebben allemaal hetzelfde doel: tevreden worden met ons lichaam. De sfeer bij Ladyline is heel gezellig en gemoedelijk, er staat een mooie tafel waar je ook even een kopje thee of koffie kunt drinken, kunt kletsen met andere dames of een tijdschrift kunt lezen. Toch is er een strak programma voor iedereen op maat samengesteld en zorgen de coaches ervoor dat je je focus van je doelen niet verliest.

 

LADYLINE

ladyline afvallen zwanger zwangerschap zwangerschapskilo's afvalrace dieet voeding mama baby dik dun sporten zwangerfit MAMA to the max

Als je mij al langer volgt dan weet je misschien nog wel dat ik ook na de bevalling van Maxime ben gaan sporten bij Ladyline in Maastricht. Ik heb er toen echt een enorm goed resultaat behaald! Wil je dat nog eens teruglezen dan kan dat hier.

Ik informeerde tijdens de zwangerschap wanneer ik weer mocht beginnen. Ik koos ervoor om zes weken na de bevalling te starten. Het fijne van Ladyline is dat ze ook gespecialiseerd zijn in afvallen na de zwangerschap en dus een goed advies kunnen geven over wat je wel en niet mag. Je mag bijvoorbeeld nog niet meteen volop buikspieroefeningen doen en daar houden ze dan ook goed rekening mee.

 

MIJN EERSTE AFSPRAAK

Tijdens mijn eerste afspraak werd ik gewogen en gemeten. Gelukkig heb ik echt geen moeite ermee dat ik ben aangekomen en schrok ik dus ook niet van de cijfers. Na het meten vulden we gezamenlijk mijn doelen in. Ik wil graag centimeters en kilo’s kwijt. Om maar precies te zijn: 11 kilogram moet eraf. Dan zit ik zelfs 2 kilo onder mijn gewicht dat ik had voor de zwangerschap. Ik heb een foto gemaakt van mijn lichaam die eerste keer. Ik hoop jullie natuurlijk over een half jaar een heel andere foto te laten zien! Let’s do this!!

ladyline afvallen zwanger zwangerschap zwangerschapskilo's afvalrace dieet voeding mama baby dik dun sporten zwangerfit MAMA to the max

Samen met Susanne, Ladyline coach, stelde ik een behandelplan op. De computer berekende dat het relatief is om mijn streefgewicht te halen in 6 maanden. Nou dat komt mooi uit want dan begint net de zomer en kan ik mijn zomerjurkjes weer allemaal aan.

Om mijn doel te bereiken ga ik vier verschillende behandelingen combineren. Ik licht ze hieronder  even toe:

1. SPORTEN IN DE WARMTECABINE

ladyline afvallen zwanger zwangerschap zwangerschapskilo's afvalrace dieet voeding mama baby dik dun sporten zwangerfit MAMA to the max

Twee keer in de week ga ik sporten in deze warmtecabine. De oefeningen worden liggend uitgevoerd in een verwarmde cabine waarbij rekening wordt gehouden met de conditie en fysieke mogelijkheden. Het is de bedoeling dat je 2x 20 minuten ‘sport’ per week. Dit is genoeg voor succesvol en blijvend afvallen.

 

2. COMPRESSIETHERAPIE

Na iedere sportsessie in de warmtecabine ga ik twintig minuten in dit compressietherapiepak (ik noem het een astronautenpak hihi) liggen.

Compressietherapie is een intensieve massage van benen, billen, buik en onderrug. Het heeft een positief effect op cellulitis en omvangvermindering. Je benen worden niet alleen mooier maar voelen ook veel beter en rustiger aan. Je ligt in een soort ruimtepak met 24 luchtkamers waarin ritmisch lucht wordt ingeblazen en weer afgezogen. Een geweldige relaxbehandeling!

 

3. CRYOBEHANDELING

Volgende week krijg ik mijn eerste cryolipolyse behandeling. Deze behandeling is geschikt voor vrouwen én mannen. Cryolipolyse behandeling is niet bedoeld voor afvallen in gewicht, maar zeer effectief voor het definitief verwijderen van die hinderlijke ‘rolletjes’ en het perfect maken van de lichaamscontouren. Ik ben erg benieuwd naar deze behandeling. Ik doe er snel een update over geven.

4. PERSONAL COACHING

Na een zwangerschap is extra aandacht voor gezonde voeding een ‘must’. Daarom kijken ze eerst naar mijn energiebehoefte door middel van een ademanalyse en activiteitenmeting. Onze coaches zijn stuk voor stuk goed opgeleide, deskundige vakvrouwen die precies weten waar ze over praten. Zij zorgen er voor dat jij na je zwangerschap snel weer helemaal ‘in shape’ bent.

 

EERSTE METING: NU AL RESULTAAT!

Zoals je kunt zien ben ik op alle punten al wat centimeters kwijt. Toch wel netjes na drie weken! De metingen tussendoor geven me ook de energie om door te gaan. Je ziet dan dat je goed bezig bent en dat geeft mij in ieder geval een boost. Ik ben in die drie weken al 1,3 kilo afgevallen en bij mijn dijen zelfs al 4 cm kwijt. Erg tevreden dus!

Ik moet zeggen dat het me niet gelukt was zonder Ladyline. Het is voor mij echt een stok achter de deur. Iedere keer voor het sporten, twee keer per week dus, moet je voorafgaand op de weegschaal gaan staan. Je krijgt dan te horen of je bijgekomen of afgevallen bent. Niet leuk als er wat pondjes bijgekomen zijn en dus denk je wel even na of je dat koekje in je mond stopt. Iedere keer opnieuw denk ik: “ik moet morgen weer wegen bij Ladyline, laat ik dat koekje maar niet pakken.” Als ik niet naar Ladyline zou gaan was er niemand die mijn gewicht zou meten en dus zou ik er veel lakser mee omgaan.

 

Ik word bij Ladyline om de drie weken opnieuw gemeten en zal dan ook iedere keer een update geven hier op de blog. Wie is er ook bezig met afvallen? En welke methode heb jij gekozen? Of wil je gaan beginnen? Maak dan zeker eens een proefafspraak bij Ladyline, ik heb er alle vertrouwen in!

 

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!