Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een nieuwe manier om weer in shape te komen


15 november 2019


CoolSculpting, cryolipolyse, dieëten zonder operatie, natuurlijke afvoer van vetcellen, vet bevriezen
<

Hebben jullie ook zo genoten van de zomervakantie? Wat hadden we ook een mazzel met het heerlijke weer! We kijken terug op een fijne vakantie samen. Maar, nu het ritme weer is terug gekomen wil ik mij ook eens gaan verdiepen in CoolSculpting, ken je dat? Het is een heel bijzonder manier om weer in shape te komen. De voordelen maken me zó enthousiast dat ik overweeg een afspraak te plannen! Ik ging opzoek naar de antwoorden op mijn vragen en twijfels. Lees je mee?

Lees ook:
ONZE SLAAPKAMER MAKE-OVER TO THE MAX!

Wat is CoolSculpting?

Er zijn veel mensen die last hebben van vet op plekken van het lichaam waar je ondanks flink sporten of diëten niet vanaf komt. Met een CoolSculpting behandeling vernietig je vetcellen in verschillende plaatsen van het lichaam. Dit noemen ze een “cryolipolyse“. Dit gebeurd met een gecondoleerde koeling die ervoor zorgt dat de vetcellen worden gekristalliseerd en vervolgens afsterven. Zo verwijder je op een natuurlijke manier de afgestorven vetcellen.

Maar hoe werkt dat dan?

Zo’n CoolSculpting behandeling bestaat uit 6 stappen en gaat als volgt:

 1. Behandelplan bespreken
  Je begint eerst met een (gratis) intake met een CoolSculpting expert. Samen met de expert maak je een behandelplan die voldoet aan je wensen.
 2. Het aanbrengen van de applicator
  Voordat de behandeling start, worden de te behandelende plekken gemarkeerd. Daarna wordt de applicator op de gemarkeerde plekken bevestigt. Door middel van een sterk vacuüm wordt de huid, inclusief de onderhuidse vetlaag, in de applicator gezogen waarna het koelen (cryolipolyse) begint.
 3. De vetcellen worden gekoeld
  De behandeling duurt ongeveer 35 minuten en de vetcellen worden in de applicator -11 gekoeld. Dat lijkt best koud! Maar de vetcellen zelf zullen een temperatuur van 2 tot 4 graden bereiken. Ondertussen kun je prima een boek of magazine lezen. Na de behandeling wordt de behandelde huid 2 minuten lang gemasseerd.
 4. Natuurlijke afvoer van vetcellen
  Wanneer de CoolSculpting behandeling geëindigd is, zal je lichaam de vetcellen zien als afwijkend en sterven daardoor af. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug. Vervolgens zal je lichaam 8 tot 12 weken lang blijven doorgaan tot alle afgestorven vetcellen vetcellen verwijderd zijn. Dat klinkt wel heel goed, toch?
 5. Het eindresultaat
  Na minimaal 8 weken zie je zichtbaar de eerste resultaten. Het proces gaat echter nog tot zo’n 16 weken door. Het proces loopt geleidelijk en dat betekent dat de huid de mogelijkheid krijgt om zich aan te passen.
 6. De controleafspraak
  Rond de 12 weken vind er een controleafspraak plaats. Samen zul je de voor en na foto’s van bekijken. Het is misschien even wennen, je nieuwe lichaam, maar het is wel een heel fijn moment om samen nog even alles te bespreken.

Waarom kiezen voor CoolSculpting?

Het voordeel van een CoolSculpting behandeling is dat er geen operatie nodig is. Hierin verschilt CoolSculpting van liposuctie. Bij liposuctie worden de vetcellen op een niet natuurlijke manier verwijderd en bij Coolsculpting wel. Eenmaal verwijderde vetcellen keren niet meer terug.

Welke plekken worden behandeld?

 • Bovenbenen
 • Binnenkant bovenbenen
 • Knieën
 • Bananenrol
 • Midden -onderbuik
 • Ranken
 • Bovenzijde buik
 • BH-vet
 • Bovenarmen
 • Onderkin

Doet dat nou zeer?

Tijdens een behandeling kun je het gevoel krijgen van trekken, rukken of zacht knijpen. Daarnaast voel je intense koude, tinteling, brandend gevoel, pijn krampen. Dit zal echter afnemen wanneer het behandelend gebied gevoelloos wordt. Na de behandeling zal het behandelde gebied rood en hard kunnen aanvoelen. Lichte blauwe plekken rondom het gebied, tinteling en brandend gevoelen kunnen hier ook bij aanwezig zijn.

Zo, dit waren heel wat vragen die in mijn hond rondspookte. Zou jij het aandurven of misschien heb je al ervaring? Deel het met ons allemaal, ik ben namelijk super benieuwd naar ervaringen. Maar, ook waarom jij wel of niet dit zou willen doen. Welke vragen mis jij nog?

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!