Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Nesteldrang, ja hoor, daar ben je weer!


2 november 2016


W

Wat is dat toch een typisch fenomeen…..nesteldrang. In de zwangerschap van Maxime ontzettend veel “last” van gehad en nu blijkt het er weer te zijn. Zoals jullie weten wonen wij samen in een huis met mijn schoonouders en gelukkig kunnen zij en JP er wel om lachen. Mijn schoonmoeder vindt het geloof ik wel fijn dat ik ineens alle keukenkastjes met haar wil uitruimen, poetsen en weer mooi herindelen.

img_6518

WAT IS NESTELDRANG PRECIES?

Nesteldrang is een opruim-, schoonmaak- en koopwoede die veel vrouwen in de tweede helft van hun zwangerschap ervaren. Het is als het ware een oerinstinct. Bij nesteldrang krijg je de neiging om de ruimte om je heen voor te bereiden op de komst van je baby. Je wilt de omgeving zo veilig en geschikt mogelijk maken voor de komst van je baby.

Wat ik ervaar is dat nesteldrang in ieder geval niet goed is voor je portemonnee. Bij mij uit het zich ook in een verzamel- en koopwoede, haha.

 

BABYKLEERTJES

img_4931

Alle babykleertjes zijn gewassen, maar dat is niet genoeg. Voordat ze in de kast gaan moeten ze keurig gestreken zijn. Ook heb ik alles voor zover dat kan op kleur liggen. Er liggen geen witte en roze rompertjes door elkaar. Eerst alle witte en daarbovenop of daarnaast alle roze. Ik weet van binnen dat het overdreven is en dat als de baby er eenmaal is het geen ene moer meer uitmaakt, maar toch is er zo’n stemmetje die wilt dat ik het wel doe.

 

KEUKEN

In de keuken heb ik grote schoonmaak gehouden. Ik was het helemaal niet van plan, maar ik wilde het aanrecht even opruimen en voordat ik het wist had ik alle lades al uitgemest en sorteerde ik alle spullen waarvan ik dacht dat ze weggegooid konden worden en de spullen die mochten blijven. Na de lades waren de kastjes aan de beurt. Ik ben er uiteindelijk een hele middag mee bezig geweest en is mijn schoonmoeder me ook nog komen helpen. Nu is het een kwestie van mooi houden en ik irriteer me er dus dood aan als dingen niet op hun plek terug gelegd worden. Ik ruim de rotzooi op van iedereen, want stel je voor dat ik nu ga bevallen en het is niet opgeruimd….DAT KAN ECHT NIET!

 

ZOLDER

We hebben 1 zolderkamer en dat was eigenlijk een beetje een rommelkamer. Omdat deze kamer op “onze” verdieping ligt wilde ik iedere kamer netjes hebben. Ik heb mijn schoonmoeder een beetje gek gemaakt en uiteindelijk zover gekregen om samen de hele kamer leeg te maken. Zoveel rommel lag er! Jp heeft super veel naar het milieuperron gebracht en alle spullen die bleven hebben een plek in een kast gekregen. Niet dat we verder iets met die kamer gaan doen, maar hij is opgeruimd en dat wilde ik graag.

 

ONZE SLAAPKAMER

We hadden na de verhuizing eigenlijk geen aandacht meer besteed aan onze slaapkamer. Ineens werd ik ’s nachts wakker een paar weken geleden en kwam ik op het idee ook nog de slaapkamer een make-over te geven. De kasten die eerst op onze kleedkamer stonden en nu babykamer is geworden, moesten naar onze slaapkamer en dus wilde ik ze een mooi plekje geven. Maar niet voordat ik eerst alle spullen eruit had gehaald, de kasten eens flink geboend had en weer heel veel spullen op de stapel had gelegd voor de container. Ik vind dat op de een of andere manier echt opluchten als je veel spullen weggooit.

 

VAN ALLES MEERDERE STUKS INSLAAN

Maar hoe hard oude spullen eruit gegooid worden, zo hard koop ik ook weer onzettend veel spullen als proviand. Ik kan geloof ik niet meer normaal van alles gewoon 1 stuk kopen. Alles gaat per 2 of 3 (of 4). JP heeft genoeg douchegel voor het komende half jaar. Ik heb alvast 10 pakken amandelmelk in de kelder gezet, zodat we dat niet meer hoeven te kopen de eerste tijd en er liggen nu op dit moment geloof ik zes pakken nachtluiers voor Maxime (en daar kunnen er morgen ineens weer 2 bijliggen).

 

 

EN ANDERE EIGENAARDIGHEDEN

Het bedje van de baby heb ik al 3 keer opgemaakt

img_4917

JP heeft de auto al twee keer door de wasstraat moeten halen en daarna helemaal moeten stofzuigen van mij.

Alle muren op onze verdieping zijn een keertje geschilderd, zodat alles mooi wit en strak is. (zo lief dat iedereen ook akkoord gaat met mijn ideeën).

EN ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik ben in 2 weken tijd nu 4 keer naar IKEA gereden. Ik ben er zelfs een keer naartoe gegaan omdat ik alleen maar twee handdoekenhaakjes nodig had voor op de badkamer. Ik wilde niet gaan, maar kon mezelf niet bedwingen en ben toen toch met Maxime in de auto gestapt en ernaartoe gereden. En dan te bedenken dat IKEA voor ons niet naast de deur ligt. Wij wonen in Maastricht en IKEA ligt in Heerlen. Voor ons is dat toch een half uurtje rijden. Ik vermoed dat ik nu niet meer ga, maar you never know.

nesteldrang zwanger derde trimester MAMA to the max

Niet iedere vrouw heeft nesteldrang en als je het wel hebt kan het heel veel verschillende vormen zijn. Heb je er veel van gemerkt of juist helemaal niet? Het schijnt ook per zwangerschap te verschillen… Bij mij is het geloof ik precies hetzelfde als bij de eerste zwangerschap. Het kan zijn dat je er weinig van merkt. Benieuwd hoe jullie dit hebben ervaren!  Laat het me weten in de reacties.

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Nesteldrang, ja hoor, daar ben je weer!

  1. Hi Marjon,
    Wat heb je toch een heerlijke smaak!! Echt als ik zie hoe je je dochter aankleed en de spulletjes die je hebt ingeslagen voor je dochter, super mooi en chique! Wat zijn jou favoriete winkels? Miss moet ik daar ook eens een kijkje innemen.

  2. Tijdens de eerste zwangerschap heb ik helemaal geen nesteldrang gehad dus ik ben wel benieuwd hoe dat tijdens een tweede zal zijn. Maxime zal die tripjes naar Ikea vast niet erg hebben gevonden 🙂

  3. Heel herkenbaar zijn sommige dingen. Wij lopen tegelijk in de zwangerschap en verwacht zelf een tweeling. Ik merk dat ik ook alles schoon wil hebben. Alleen niet altijd het fut meer om het te doen. Het enige wat ik dan maar kan doen is het los laten. Haha ik ben benieuwd wie er eerder bevalt.. jij of ik??

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!