Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Biologische kindervoeding: Neolac Organic


30 september 2015


<

Maxime is vandaag precies 2,5 jaar en nog steeds verknocht aan haar ochtend- en avondfles. We hebben al vaker geprobeerd om de fles weg te laten maar ze blijft er iedere dag heel specifiek naar vragen. Ik heb er verder helemaal geen problemen mee want het is gezond en we zien dat ze er zowel ‘s ochtends heel fijn van wakker wordt en in de avond het een laatste rustmomentje is voordat ze gaat slapen. Het hoort inmiddels helemaal bij het ochtend- en avondritueel.

ii6WsvBrLum1tZqfKdKRdnt65vhCRdW3gOPH2UbcAw8

We kregen laatst een nieuwe peutermelk toegestuurd. Ik ben niet zo trouw aan een bepaald merk en vind het altijd wel leuk verschillende soorten uit te proberen. Zo ook deze nieuwe variant van Neolac Organic. De kindervoeding van Neolac Organic is de enige en eerste biologische flesvoeding gemaakt van uitsluitend Nederlandse melk. Neolac Organic wordt gemaakt in Nederland. De fabriek staat in het Noord-Oosten van het land.

IMG_4597

Sinds kort zijn ze een super leuke samenwerking aangegaan met Nijntje die dit jaar haar 65e verjaardag viert. Dit vooral om het Nederlandse karakter van de voeding te versterken.

 

Wat moet je je voorstellen bij kindervoeding die biologisch is?

* De melk is afkomstig van Nederlandse koeien die tenminste 120 dagen per jaar in de wei rond grazen, 1/3 van het jaar dus en dan met name in de lente en de zomer. In de winter staan ze in een ruime stal en krijgen ze biologisch voer.

 

* Vanaf 2016 moeten alle flesvoedingen verplicht omega-3 vetzuur DHA bevatten.

DHA komt veel voor in hersen- en oogweefsel. De meest voorkomende bron van DHA is visolie. Vaak is het echter moeilijk om er zeker van te zijn dat er geen schadelijke vistechnieken zijn toegepast bij de winning van DHA uit visolie. Bij Neolac Organic wordt DHA alleen duurzaam gewonnen uit algen en ben je er dus zeker van dat het op een goede manier geproduceerd is.

 

* Daarnaast bevat Neolac Organic GOS, een voedingsvezel die helpt bij de groei van goede bacteriën in de darmen van je baby. Met het gebruik van GOS die specifiek biologisch is gaat Neolac Organic een stapje verder, en is het een moderne, biologische flesvoeding.

 

* De verpakking is naast dat hij er heel leuk uitziet met Nijntje er zo groot op, ook duurzaam en gebruiksvriendelijk. Er is namelijk rekening gehouden met het materiaal dat goed gerecycled kan worden wanneer het blik leeg is en jij het weggooit bij het milieuperron.

 

Bij ons is het in ieder geval een succesnummer. Maxime vraagt al iedere keer naar haar Nijntje melk en wil dan samen met mama de schepjes melk bij het warme water gooien.

IMG_4598

Er zijn 3 varianten

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze biologische flesvoeding? Natuurlijk hebben ze ook de babyvarianten geschikt voor baby’ van 6 tot 12 maanden en de variant die wij gebruiken: Neolac Organic 3 geschikt voor peuters vanaf 12 maanden. Je kunt ze kopen online of bij Ekoplaza.

 

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!