Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Neem je man mee naar zwangerschapscursus


2 april 2017


Z

Zwanger! Een super spannende tijd voor jullie. Je duikt in de boeken, blogs en magazines. Bekijkt alle informatie die je kunt vinden. En dan komt natuurlijk ook de zwangerschapscursus voorbij. Misschien denkt je man: moet dat nou?

Mannen denken in beelden… En ze worden meestal niet blij van het beeld van een zwangerschapscursus. Daar zitten jullie dan… in de gymzaal…. met nog 14 stellen. Samen een weeëndansje en samen leren puffen op het ritme van ‘altijd is kortjakje ziek’.

Met een vriendin

Mijn man bedankte vriendelijk en zei: ‘als jij het graag wilt, ga je maar zelf. Mij krijg je niet mee naar een cursus.’ Toen we zwanger waren van de eerste, zat ik dus vaak ‘manloos’ bij de partnerles van yoga. Tja, gezellig was het niet. Gelukkig ging een vriendin mee.

Manproof

Bij FijnZwanger hebben we wat bedacht. Uit onderzoek blijkt dat mannen best samen met hun partner op cursus willen. Ze willen het dan wel bij één dag houden. Ook is het lastig om zoiets in te plannen met onze bomvolle agenda’s. Daarom bedachten we een eendaagse bevalcursus, die écht manproof is!

Borrelen en ontspannen

Wat we gaan doen? Tijdens deze cursus van maximaal vier uur, beginnen we lekker op de veranda in de perengaard. Lekker ontspannen met een biertje of wijntje (voor de man dan!). Je hoeft als man niet bang te zijn voor bloederige films of enge verhalen. Dansen of puffen? No way!

De man heeft invloed

Wel spreken we in een fijne en relaxte sfeer over de naderende geboorte. Want de man heeft zeker invloed op die geboorte. Sterker nog, tot wel 50 procent. Als je weet hoe je je vrouw rustig en ontspannen krijgt, dan helpt dat heel veel. Als vrouw richt je je dan op je weeën. Dus weten wat ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen zijn, is wel zo handig. Trouwens: als man kun je deze oefeningen ook na een gespannen werkdag doen. Tijdens de cursus kijken we naar jullie wensen en hoe je die kunt uitspreken.

Heb je ook (met je partner) een zwangerschapscursus gevolgd? Wat vond jij ervan? 


lifestyle

Sabine

Blogster Sabine (31jaar) en moeder van twee kinderen (1 en 3)wil jou heel graag inspireren en begeleiden naar een fijne en ontspannen geboorte, samen met de geboortepartner. In mijn eerste bevalling wist ik niet wat mij overkwam en ben ik bij de tweede op zoek gegaan naar een ontspannen bevallen cursus. Ik was zo geïnspireerd hierdoor dat ik alle mama's hiermee in aanraking wil laten komen. Dus wil je graag een fijne en ontspannen geboorte of maandelijks goede tips krijgen hoe je dit bereikt? Sabine neemt je mee in de wereld van ontspanning in de zwangerschap en de naderende geboorte. Want een ontspannen geboorte zorgt voor een relaxte baby. En door is mama en papa weer gebaat bij.

Reactie op “
Neem je man mee naar zwangerschapscursus

  1. Ik heb met mijn man een meerdaagse cursus gedaan. Dit was gericht op partners en we gingen hier dus samen heen. Ik heb hier erg veel aan gehad en hierdoor wist mijn man ook wat hij moest doen tijdens de bevalling. Alhoewel hij nog steeds wel twijfels had wat hij moest doen. Je staat daar toch maar “met je handen in je zaken” toe te kijken hoe je vrouw staat te creperen. Gelukkig kwam dit op dat moment niet zo op mij over en wist hij toch de juiste dingen te zeggen. Zo’n cursus raad ik dan ook iedereen aan!
    Rachel onlangs geplaatst…Op je 5e krijg je een zakmesMy Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!