Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Nederlandse mama Joyce in het buitenland: Duitsland


3 augustus 2015


V

Vandaag is Joyce, een Nederlandse mama in Duitsland aan het woord. Ik kwam Joyce tegen op instagram waar we elkaar al een tijdje volgen. Haar leven in Duitsland is erg leuk om te zien op de foto’s en als je meer over haar wilt weten kun je haar ook volgen op haar eigen blog. Ik heb haar gevraagd hoe ze in Duitsland terecht is gekomen en hoe het leven daar nu bevalt. Lezen jullie mee?

3en

 

Joyce is 32 jaar en samen met haar man Dennis (37 jaar) en haar dochter Lisa van 8 jaar oud zijn ze geëmigreerd naar Duitsland. Ze wonen in een klein stadje dichtbij Hamburg. Zo hebben ze het voordeel van de grote stad en het voordeel van het dorpsgevoel. Ze werkt als lerares op de Nederlandse School en 30 uur per week als medewerker voor een Nederlandse klantenservice in Hamburg en haar hobby’s zijn koken, uit eten gaan en al bijna een jaar bezig zijn met uitzoeken wat nu een gezonde leefstijl is.

 

Woonplaats

In oktober 2012 kreeg Dennis de vraag of hij op het kantoor in Hamburg wilde werken. Het eerste weekend van december 2012 zijn we voor het eerst een weekend met zijn drieën naar Hamburg gegaan en wat was dat een waanzinnig gaaf weekend! De kerstmarkten waren er, alles mooi versierd, mooi hotel met zwembad, overal mooie winkels, goed openbaar vervoer, geweldig grote kermis, de eerste sneeuw (van vele sneeuwbuien die nog zouden komen die winter!!) en Sinterklaas kwam zelfs langs om Lisa’s schoentje te vullen. Alle twijfel die we nog hadden was meteen weg!! We zijn zelf op zoek gegaan naar een huis en hadden dit gelukkig ook snel gevonden. Dennis moest per 1 februari 2013 al in Hamburg werken. We wilden graag dat Lisa groep 2 (en haar zwemlessen) afmaakte en ik wilde mijn schooljaar ook netjes afmaken. Lisa en ik zijn in juli 2013 echt verhuisd. In die 5 maanden zijn Dennis en ik (samen met Lisa) om het weekend 500 km heen en 500 km terug gereden om toch bij elkaar te zijn. Dat was echt een zware en heftige periode. En toch ben ik heel trots dat we het zo hebben afgehandeld allemaal, maar de volgende keer verhuizen we met het hele gezin tegelijk.

Naamloos

We lieten het drukke Nederland achter ons

De belangrijkste reden om ‘ja’ te zeggen is het feit dat we dan meer tijd als gezin samen door konden brengen. Ik zou lekker thuis blijven zodat we alledrie konden wennen en zodat ik er elke dag kon zijn voor Lisa. Het leven in Nederland als gezin was ook echt wel leuk maar druk en veel geregel en gedoe. Daar waren wij zeker niet het enige gezin dat dat zo ervaren heeft, maar wij kregen de kans om het anders te doen. Geen heen-en-weer gesjees, geregel en geplan met de school van Lisa, mijn school, werk van Dennis, BSO, opa en oma. Ik hoefde geen noodopvang te zoeken als Dennis ineens naar het buitenland moest en ik een ouderavond had, geen gedoe ‘s ochtends omdat Lisa vroeg op school moest zijn en ik op hetzelfde tijdstip in mijn eigen klas… Ja, dat leek ons wel wat!! Meer rust in de tent!

 

Knoop doorhakken

Na er goed en kort over nagedacht te hebben, hebben we besloten om het te doen. Wat hadden we te verliezen?! Helemaal niets. Nou ja, we moesten wel ons huis nog verkopen. Dat was wel een heet hangijzer en de gedachte van dubbele maandlasten schoot door ons hoofd. Alsof het zo heeft moeten zijn, hebben wij ons huis binnen 5 weken kunnen verkopen!

Natuurlijk hebben we ook goed gekeken naar Lisa’s belang. Wij zijn er vanuit gegaan dat als Lisa haar papa en mama bij zich heeft en wij haar goed voorbereiden, zij de hele wereld aankan! Lisa is zo flexibel, past zich zo makkelijk aan en maakt zo snel contact met anderen dat wij daar toen al op vertrouwden.

We hebben ook samen afgesproken dat zodra een van ons drie na een heel jaar nog steeds ongelukkig zou zijn, we de boel op zouden pakken en gewoon terug zouden gaan. En dat is dan geen kwestie van falen, maar iets uitgeprobeerd hebben en weten dat je dat niet wilt. En heel veel geleerd hebben en een ervaring rijker zijn!

kerst

Hamburg

Het grote voordeel is dat we inderdaad echt tijd voor elkaar hebben doordeweeks. Doordat we echt op elkaar zijn aangewezen zijn we zo sterk als stel en gezin geworden. De rust is er ook zeker gekomen! We hoeven niets ingewikkelds te regelen als Dennis een paar dagen weg is voor zijn werk, want ik ben gewoon thuis. Lisa kan afspreken met vriendjes en vriendinnetjes, dat was ook zoiets wat bijna niet lukte in Nederland. Het grote nadeel blijft natuurlijk dat al onze familie en vrienden 500 km verderop wonen. We kunnen niet meer overal bij zijn. In het begin hebben we dat nog wel geprobeerd, maar dan gebeurde het dus dat wij 2 of 3 weekenden per maand in Nederland waren en de andere weekenden hadden wij visite hier. Dat werd echt te veel en brak ons op! Nu hebben we daar een redelijke balans in gevonden.

 

Werkende mama

Ik geef komend schooljaar op dinsdagmiddag weer les aan groep 7/8 op de Nederlandse School en vind dit onwijs leuk om te doen! Verder werk ik sinds 2 maanden bij een internationaal bedrijf met een Nederlandse klantenservice en dit bevalt mij heel erg goed! Doordat ik mijn 30 uur per week verdeel over 5 werkdagen, ben ik ‘s middags om 15 uur gewoon thuis voor Lisa en kan ik nog les blijven geven ook. Super!

Ik ben er namelijk achter gekomen dat ik geen huisvrouw ben! Ik ben me op gegeven gaan richten op sporten, gezond eten, afvallen en weet ik het wat allemaal. Gewoon uit pure verveling. Ook ben ik een blog begonnen: huisvrouwinhetbuitenland.wordpress.com En ik ben fanatiek geworden op Instagram, erg inspirerend om gezonde maaltijden te vinden!

 

3en2

 

Ooit weer terug naar Nederland?

Ja, wij komen zeker ooit weer terug! Wanneer weten we nog niet, misschien dat we eerst nog naar een ander land gaan of dat we hier toch nog wat langer blijven. Voorlopig zitten we hier prima!!

 

Tnx lieve Joyce voor je openhartigheid. Ik vond het al heel leuk je te volgen en blijf dat ook zeker doen. Mocht je nu ooit terugkomen dan horen we weer van je he?

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

Ken of ben je iemand die ook met haar gezin in het buitenland woont? En vind je het leuk om ook hier bij MAMA to the max je veerhaal te vertellen? Neem dan hier contact met ons op.

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

3 Reacties op “
Nederlandse mama Joyce in het buitenland: Duitsland

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!