Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een natuurlijke keizersnede is ’the next best thing’


21 mei 2016


natuurlijke keizersnede
H

Heb jij al eens foto’s of een filmpje van een keizersnede gezien? Dan weet je ongeveer hoe een keizersnede in zijn werk gaat: onder plaatselijke verdoving wordt een snede gemaakt aan de onderkant van de buik en de baarmoeder, de dokter duwt en trekt wat en het kindje wordt geboren. Dat een kindje ook tijdens een keizersnede ‘natuurlijk’ ter wereld kan komen laat het filmpje van de Engelse Sarah Saunders zien.

In de video zie je hoe een gynaecoloog de baarmoeder van Sarah open maakt en daarna alleen het hoofdje van de baby eruit tilt. De gynaecoloog blijft het hoofdje omhoog houden waarna de druk de rest doet. In een paar minuten tijd duwt de baby, een gezonde jongen, zichzelf uit de buik van zijn moeder. Sarah wil met deze video alle moeders die niet natuurlijk kunnen bevallen een hard onder de riem steken. “Een natuurlijke keizersnede is ’the next best thing’ ”, aldus Sarah.

 

Ook zou het beter zijn voor de band tussen moeder en baby.

 

De natuurlijke keizersnede is een relatief nieuw fenomeen. De baby wordt in vier tot vijf minuten geboren worden, in plaats van de twee minuten bij een klassieke keizersnede. Door deze manier zouden baby’s minder last hebben van het feit dat ze plotseling uit hun veilige omgeving gehaald worden. Ook zou het beter zijn voor de band tussen moeder en baby.

Niet alle gynaecologen zijn voorstander van de natuurlijke keizersnede. De Australische gynaecoloog Dr. Gino Pecoraro noemt het een modeverschijnsel. “De keizersnede is tegenwoordig voor zowel moeder als kind een zeer veilige procedure. Men vergeet daardoor dat het een hele serieuse operatie is.” Dokter Percoraro geeft aan dat hij persoonlijk niet staat te springen om een natuurlijke keizersnede uit te voeren. “Ik zou niet blij zijn als ik, nadat ik de baarmoeder heb geopend (wat effect heeft op de bloedtoevoer), vier tot vijf minuten de tijd moet nemen om de baby geboren te laten worden.”

 

 

Bron: ninemsn

 

 

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Een natuurlijke keizersnede is ’the next best thing’

  1. Wat wellicht wel goed is om te weten is dat dit langzame, meer natuurlijke geboorteproces tijdens een keizersnede, niet mogelijk is als de baby in stuit ligt. Wat niet weg neemt dat dit een fantastische vooruitgang is!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!