Lees nu: 5x wat je nog niet wist over Juulke

Natuurlijk bevallen & borstvoeding voorkomen ziektes


8 mei 2016


natuurlijk bevallen, borstvoeding, mom's gossip, mama to the max
<
Elke volwassene heeft in zijn darmen een kilogram aan bacteriën zitten. Dat die bacteriën belangrijk zijn, wordt steeds duidelijker. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van onze immuuncellen in onze darmen zitten. Darmen zijn dus cruciaal voor ons immuunsysteem.

Als een baby ter wereld komt, heeft die nog geen darmflora. “De eerste bacteriën die zich na de geboorte in de darm vestigen, zijn cruciaal”, zegt Vandenplas. “Ze bepalen het immuunsysteem voor de rest van het leven.”

pexels-photo-large (1)
 

Bepalende factoren
Verschillende factoren zijn daarbij belangrijk. Ten eerste hoe een kind geboren wordt. “Een kind dat via keizersnede geboren wordt, heeft later 20 procent meer kans om allergische ziekten, bijvoorbeeld astma, of diabetes te ontwikkelen. Ook de kans op obesitas is hoger”, legt prof Vandenplas uit. Dat komt doordat een kind bij een vaginale bevalling een waaier aan bacteriën van zijn moeder binnenkrijgt. Een tweede bepalende factor is of de baby al dan niet borstvoeding krijgt. In die borstvoeding zitten namelijk stoffen die een goede darmflora bevorderen. En ten derde is belangrijk dat de eerste maanden niet te snel naar antibiotica gegrepen wordt.


Raad

Het UZ Brussel wil vrouwen daarvan bewust maken, zodat ze – als het kan – natuurlijk bevallen en borstvoeding geven. Vrouwen krijgen al jaren de raad om borstvoeding te geven en om natuurlijk te bevallen. Maar dat het ook belangrijk is voor de gezondheid van je kind als het al groot is, dat weten dokters nu pas.

 

Bron: HLN.be

Pampers
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Natuurlijk bevallen & borstvoeding voorkomen ziektes

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!