Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Gebruiken jouw kinderen de tablet op een veilige manier?


27 november 2016


I

Ik steek als moeder niet onder stoelen of banken dat ik de tablet een enorm fijn middel vind om Maxime mee te laten “spelen”. Eigenlijk al sinds ze heel klein was keken we samen naar tekenfilmpjes op de tablet. En nu ze 3,5 jaar is, is de tablet niet meer weg te denken uit ons huishouden.

Onze ochtendroutine is bijna iedere dag hetzelfde. Wij hebben een heerlijke inloopdouche en dus springen Maxime en ik iedere ochtend als we uit bed stappen, in de douche. Daarna drogen we ons af en trek ik snel mijn ochtendjas aan zodat ik het niet koud krijg als ik Maxime helemaal verzorg en aankleed.

Als zij helemaal klaar is dan ben ikzelf aan de beurt. Maxime heeft dan een kwartiertje ongeveer niets te doen en moet ze wachten op mij zodat we samen naar beneden kunnen gaan voor het ontbijt. Ze vindt het heerlijk om op haar krukje te gaan zitten en haar tablet aan te zetten.

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-48-57

Laatst had ik het er met vriendinnen over dat er best wel wat enge kinderfilmpjes op YouTube circuleren. Wanneer kinderen dan een filmpje aan het kijken zijn springt er vanuit het niets bijvoorbeeld een super enge clown in beeld. Voor kinderen kan dat erg traumatisch zijn. Voor Maxime dus geen YouTube meer.

EEN VEILIGE TOEGANG

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-45-48

Een heel goed alternatief is Mybee. Dit is een gratis app van KPN waarmee kinderen tussen de 2 en 6 jaar op een veilige en verantwoorde manier toegang tot de tablet krijgen door veiligheidsinstellingen waar ouders de regie over hebben. (EVEN TER INFO: deze app werkt alleen op tablets!)

Als je Mybee eenmaal hebt gedownload kunnen kinderen toegang krijgen tot de leukste filmpjes, spelletjes, websites en apps!

Bekijk de video om kennis te maken met Mybee:

WIN WIN SITUATIE

Kinderen willen spelen, ontdekken, leren. Ook op internet. Met de gratis Mybee app kunnen zij daarom verantwoord en op hun eigen manier het internet ontdekken en kun jij als ouder de regie houden met handige veiligheidsinstellingen.

Ow en nog een extra tip:

Voor kinderen is het steeds makkelijker toegang te krijgen tot allerlei media en websites. Dit is leuk en leerzaam, maar niet alle content waar kinderen mee geconfronteerd worden is altijd even wenselijk voor zowel ouder als kind. Wist je dat je een tablet extra kan beveiligen zodat een kind niet zomaar uit een app kan? Bekijk deze praktische handleiding!

Als je Mybee gratis wilt downlanden dan kan dat via iTunes of de Playstore.

  preview-full-kpn_mybee_autonative_1

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

 

mamatothemaxad sponsoring samenwerken sponsoring geld verdienen

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

3 Reacties op “
Gebruiken jouw kinderen de tablet op een veilige manier?

  1. Hoi Marjon, ik heb net geprobeerd om Mybee te downloaden maar ik heb een Ipad en het systeem zegt dat het niet mogelijk is om de app op dit apparaat te installeren. Jammer. Succes met de laatste loodjes.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!