Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De mooiste momenten van deze Corona tijd


10 juli 2020


<

Langzaam maar zeker begint alles weer een beetje ‘gewoon’ te worden. De maatregelen omtrent Corona worden steeds meer versoepeld. Zo zijn de kinderen weer naar school en de opvang geweest en ben ik blij dat er weer wat regelmaat is in huis. Soms vond ik het best spannend, het overkwam ons opeens. Maar, als ik bedenk wat voor positieve momenten en mijlpalen er zijn gebeurd in de afgelopen maanden, dan mag ik met alle recht zeggen dat ik heel erg trots ben!

Lees ook:
Mijn ervaring met een medium en business coach

Lilou werd zindelijk

En zo ineens van de één op de andere dag was onze lieve Lilouke zindelijk! We hadden het wel eens eerder geprobeerd, maar je kon echt merken dat ze er nog helemaal niet klaar voor was. Geen probleem, met dwingen kom je nergens, lekker op haar eigen manier. Dat gebeurde dus tijdens Corona tijd! ? Dat werd natuurlijk gevierd met een cadeautje van VTech.

Lilou zindelijk

Mijn oliebusiness ontplofte

Wat een bizarre tijd! Mijn oliebusiness is ontploft! We hebben met het team bij Blooming Blends áltijd de ballen weten hoog te houden en hebben zo allemaal de taken waar we goed in zijn op ons genomen. Maar, we zijn in extreem korte tijd zo enorm gegroeid dat we  ook groter moesten gaan denken. Zo regelde JP een loods voor alle bestellingen die hij nu op zich neemt, kwam er een heuse klantenservice en hebben we enorm geknald. Het is zo mooi te zien dat er heel veel moeders met thuiszittende kinderen er bewust voor kozen om met mij mee te gaan in de oliebusiness. Ze durfden de stap te wagen om voor zichzelf aan de slag te gaan en zelfvertrouwen te winnen. Wauw, die reacties, daar groeien wij allemaal van.

Maxime’s verjaardag

Wat een domper leek te worden, bleek achteraf een hele bijzondere en onvergetelijke verjaardag. Vrienden en familie kwamen langs, veel mensen (zelfs lieve volgers) stuurden ballonnen, kaartjes en cadeautjes. Zó onwijs lief! Natuurlijk hebben we haar zevende verjaardag gevierd met taart, de mooiste cadeaus en veel lekkers.

Trampoline: beste idee ever!

Maxime had het vaker over een trampoline, maar ik zag het niet voor me zo’n enorm gevaarte in de tuin. Dat ziet er toch niet uit? En wat nou als ze eruit vliegen? Maar, wat heb ik me hier in vergist! Het is gewoon hét beste idee EVER! De meisjes zijn er dol op! Van eindeloos springen, tot picknicken en lekker liggen “zonnebaden”.

Veel geknuffeld, wandelen en samenzijn

En ja, dan opeens heb je tijd over mét elkaar! Dat is ook best wel gek. Maar, we hebben er heel erg van geprofiteerd. Samen wandelen met Juulke en de mooiste gebieden in de omgeving ontdekken. Nu zijn wij gezegend met een prachtige omgeving in Maastricht en gaan regelmatig bij mooi weer naar het Blotenvoetenpad. Het is dan echt een avontuur. Maar het deed ons ook heel erg beseffen hoe dankbaar we zijn dat we allemaal gezond en bij elkaar mogen zijn. Want dat was niet voor iedereen zo.

zusjes corona tijd

Geen ochtendstress

Geen wekker die afgaat, geen tijdsdruk van de schooltassen vullen en kinderen gereed maken. Het voordeel was dat we een hele relaxt begin van de dag hadden. Het kwam vaak genoeg voor dat we opzoek moesten naar een tweede schoen of een verloren schoolbeker op het laatste moment. Het is net zoals in de vakantie doen waar we op dat moment zin in hebben.

Nieuwe skills geleerd: home scooling

Wie had dat gedacht? Haha! Opeens was ik naast moeder ook leerkracht en dat was soms best pittig. Respect voor de leerkrachten die alles wél gebolwerkt krijgen. Het was wel leuk om eens te zien wat Maxime normaal gesproken allemaal doet. Wat ik ook fijn vond is dat ik bij haar was om haar op gang te helpen opdrachten te maken. Of samen sommetjes maken, woordjes schrijven en lezen. Ook met behulp van Squla natuurlijk. Even iets serieuzer dan normaal, maar dat had ook wel weer wat.

zusjes corona tijd

Nu is het thuis onderwijzen alweer eventjes afgelopen en staat de zomervakantie alweer om de hoek. Voor veel kinderen is het zelfs al zover! Ben je net weer gewend aan een bepaalde routine, mag je je weer voorbereiden op zes weken vakantie! Maar, ook dat heeft zijn voordelen. Ik heb er zin in! Hoe ervaren jullie deze Corona periode? Is het hard werken, oplossingen verzinnen of haal je er juist veel energie uit?

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!