Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mooi: vrouw geeft baby borstvoeding na auto-ongeluk


1 juni 2016


mama to the max borstvoeding
<

Het moederinstinct is sterker dan welk gevoel dan ook, zo bevestigt het verhaal van Danni Bett. De vrouw raakte betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarna ze met een brace om haar nek en veel pijn in het ziekenhuis kwam te liggen. Maar dat stopte haar niet van het geven van borstvoeding; ze moest hoe dan ook zelf haar pasgeboren baby te eten geven.

 

Eerder deze maand waren Bett met haar kind onderweg naar het Nieuw-Zeelandse Christchurch om een bezoekje te brengen aan haar vader, toen ze de controle over haar auto verloor en tegen een metalen hek botste. Het voertuig was geruïneerd en Bett kon zich niet meer herinneren hoe ze eruit was geklommen. „Ik weet nog dat ik de auto uitdeed”, aldus Bett tegenover Stuff. „Mensen kwamen op me afrennen en vroeg of ik oké was, maar het enige wat ik kon uitbrengen, was: ‘Haal mijn baby uit de auto, ze zit erin. Help mijn baby’.”

 

KLAP

Indi lag rustig te slapen voor het ongeluk gebeurde en begon te huilen toen zij en haar moeder de klap maakten. ,,Ik was ontzettend geschrokken”, vertelde ze. De ambulance kwam direct ter plaatse en de broeders besloten moeder en kind na een korte check mee te nemen naar het ziekenhuis.

In de Christchurch werden beiden opgevangen en Bett had het zwaar te verduren. Maar zware medicijnen om haar pijn wat dragelijker te maken? Die weigerde ze, want de kersverse moeder moest koste wat het kost haar eigen dochter voeden. De doktoren stelden voor flesvoeding klaar te maken voor Indi, maar Bett vroeg ze dat vriendelijk absoluut niet te doen.

 

OPLUCHTING

Uiteindelijk kreeg de vrouw het voor elkaar bij de verplegers dat ze haar eigen kind mocht voeden. Op dat moment lag ze nog steeds met de brace om haar nek in bed toen ze het huilende kind op haar borst kreeg. „Het was zo’n opluchting, ik wilde haar hoe dan ook als moeder troosten en tot rust brengen”, vertelt ze. „Het voelde als een verkeerde keuze om haar na zo’n traumatische dag een flesje te geven.”

 

gossip1

 

Een verpleger maakte een foto van dit bijzondere moment en slingerde deze online met de tekst: ‘Als je je kind borstvoeding wil geven, laat je dan door niets of niemand tegenhouden’. De post ging viral en dat was precies wat Bett had gehoopt. „Met ons verhaal wilde ik andere moeders bereiken over borstvoeding en dat de keuze van de moeder alles is wat telt.”

Bron: Metronieuws

NEW Babycadeaus 336x280
mamatothemax.nl

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Reactie op “
Mooi: vrouw geeft baby borstvoeding na auto-ongeluk

  1. Dan valt de pijn ook wel mee,als je echt pijn hebt dan wil je je pijnstilling wel hoor! Met heel veel soorten pijnstilling kan je best wel borstvoeding geven.
    Ik vind het niet echt een bijzonder verhaal!
    De moeder is wel een goede troost voor de baby en de baby uiteindelijk pijnstilling voor de moeder.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!