Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Meehelpen in de moestuin


17 april 2017


T

Tuinieren. De een vindt het geweldig, de ander gruwelt ervan. Dit jaar kan Guy  meehelpen met tuinieren. Met name moestuintjes wekken zijn interesse. Lukt het ons een plantje te laten groeien… en in leven te houden?

Ik heb niet echt groene vingers. Had ik ze maar, want ik ben echt gek op interieurs met mooie, grote en groene planten. Helaas gaan die planten bij mij niet al te lang mee. Iets met te veel of juist te weinig water. Zelfs vetplantjes of de welbekende cactussen leggen onder mijn verzorging het loodje.

Bonenstaak

Ik dwaal af, want we hadden het over de moestuintjes. Dit jaar mag en kan Guy meehelpen  in de tuin. Dus dacht ik: we wagen het erop en we kijken wel waar die bonenstaak gaat eindigen.

Iets nieuws leren

We zijn begonnen met drie moestuinpotjes en we hebben er inmiddels al wat meer bij. Ik moet zeggen dat ik het altijd erg leuk vind, als ik Guy iets nieuws kan leren. Zijn enthousiasme als hij iets nieuws leert, is echt geweldig.

Guy mag meehelpen om de aarde te ‘maken’. Een beetje water erbij en dat kleine blokje potgrond begint te groeien. “Kijk, issss mama!”. Hij slist een beetje. Daarna mag meneertje de zaadjes op de aarde leggen en het kaartje erbij steken.

Water geven

Vanaf nu is het dus iedere dag kijken of er al iets uitkomt. Trouw water geven met een plantenspuit is erg grappig. Nu lijkt het net een perfect plaatje en lijkt het of alles op rolletjes loopt… Niets is minder waar.

Perfect!, F*** Perfect.

De dingen die fout gaan met de moestuintjes:

  • de potjes had ik in een plastic bakje gezet, maar daardoor begonnen de potjes te schimmelen
  • sommige moestuintjes heb ik waarschijnlijk al vanaf het begin ‘verzopen’
  • dat water geven blijft een probleem…
  • we hebben welgeteld 1 plantje dat daadwerkelijk groeit

We hebben op dit moment dus welgeteld 1 groeiend plantje…. De rest doet het niet of deed het wel, maar kreeg later toch te veel of te weinig water. Zo jammer, maar we hebben nog drie nieuwe potjes gekregen, dus eens kijken of het dit keer wel wil lukken.

Tuinieren met een peuter

Ik kan je vertellen dat het dus enorm leuk is om samen met je peuter te tuinieren. Guy is dolenthousiast zodra hij de nieuwe potjes krijgt van oma en wil ze direct ‘laten groeien’. Verder is het enorm handig dat hij als peuter nog geen weet heeft van alle extra moestuinproducten die erbij gekocht kunnen worden. Zoals: potgrond, boekjes, speciale bakjes enzovoorts.

Ik ben zelf wat minder enthousiast, maar dat ligt meer aan mijn unieke vorm van verzorgen, zullen we maar zeggen. Op de een of andere manier krijg ik het tuinieren maar niet onder de knie. Ik denk dat ik toch eens aan mijn man ga vragen of hij daar iets voor kan maken. Een systeem dat waarschuwt bij te weinig water of juist teveel….water!

Ik ben benieuwd of jullie ook zo’n lol hebben met de moestuintjes en misschien heb je nog tips om het toch tot een groot succes te maken?

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!