Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

10 dingen die iedere moeder stiekem wilt doen


2 april 2016


stiekem, doen, mama, leven, kinderen, blog, MAMA to the max
<

Het krijgen van een kind en het moederschap is naar mijn mening het mooiste wat er is. Maar tegelijkertijd ook – ik geef toe- zo nu en dan best intens en vermoeiend. Er zijn dan ook dingen die je door de komst van je kind niet zomaar meer even kan doen, maar die je stiekem wel heel graag zou willen doen.

Mijn top 10

1. Uitslapen

In je bed blijven liggen totdat je biologische klok verteld dat het tijd is om op te staan en niet vanwege het gejammer van je kind door de babyfoon. Of uit je bed gesleurd worden omdat ze gelijk melk willen als ze wakker zijn. Olivia staat regelmatig naast mijn bed en op mijn hoofd te tikken: ‘Mamma, I want milk’  “Mamma, I want milk NOW’.

2. Laat naar bed gaan

Gewoon heerlijk een avondje een film kijken en niet halverwege al in slaap vallen omdat je zo moe bent.

Of rond negen uur al denken: ‘ Oh jee, is het al zo laat, tijd om naar bed te gaan!’ En niet alleen omdat je moe bent maar ook omdat je bang bent dat je anders niet genoeg slaap krijgt.

3. Op stap gaan

Wijntjes drinken met vriendinnen tot diep in de nacht en niet om tien uur al beginnen te piepen dat je écht naar bed wilt omdat je zo moe bent.

stiekem, doen, mama, leven, kinderen, blog, MAMA to the max

4. Een tijdschrift lezen

Gewoon rustig een artikel uitlezen zonder iedere vijf minuten gestoord te worden. Wat overigens ook regelmatig gebeurt: het tijdschrift wordt overgenomen en binnen no-time in stukken gescheurd.

5. Tas

Je favoriete designer tas gevuld met slechts je portemonnee, telefoon en zonnebril in plaats van de variant met flesjes, luiers, liga en speelgoed. Of de pop van je dochter, die zoals we thuis hadden afgesproken ze zelf zou dragen, maar na 5 minuten toch al aan mij wordt overhandigd.

6. Een diepgaand gesprek voeren

Gewoon even een goed gesprek voeren met je man, moeder of een vriendin zonder dat je continu gestoord wordt door kinderstemmetjes.

7. Rustig dineren

Genieten van je eigen bereide maaltijd of in een restaurant in plaats van ook je kind te moeten voeren en zorgen dat die genoeg binnen krijgt en vervolgens gelijk van tafel opstaat als zijn eten op is en per direct een toetje wil terwijl jij nog aan je eigen eten moet beginnen.

stiekem, doen, mama, leven, kinderen, blog, MAMA to the max

8. Outfit

Een dagje je favoriete outfit aandoen zonder dat je je zorgen maakt dat er vlekken op komen. Eindelijk dat nieuwe shirt aan wat al maanden in de kast hangt en wat (eigenlijk) al weer bijna uit de mode is.

9. Onbezorgd de deur uit

Als je dan eindelijk even een momentje voor jezelf hebt omdat je een oppas of oma hebt geregeld, dat je dan niet continu nog aan het denken bent of alles thuis wel goed gaat en of ze hun fruit-hapje wel op tijd hebben gekregen.

10. Gewoon even een dagje ‘niet moeder’ zijn

Lekker een dagje thuis op de bank hangen en even geen ‘mamma’ zijn. Al zal ik dan waarschijnlijk niet de rust hebben om lekker dat ene tijdschrift te gaan lezen omdat ik de kids en de actie mis. En de ervaring is inmiddels ook dat als we dan een nachtje in een hotel slapen zonder kids, dat ik alsnog om zes uur wakker ben, dus daar gaat ook mijn uitslaap-wens 🙂

stiekem, doen, mama, leven, kinderen, blog, MAMA to the max

Wat zijn jullie stiekeme wensen nu je moeder bent? Missen jullie je eigen momentjes erg of valt dat wel mee? Ik hoor het graag!

P.S. Wil je eerdere blogs lezen van Fleur? Klik dan hier.


Kids NL 140317 - 210617 300x250

Fashion_English11_300x250

Fleur

Ik ben Fleur, getrouwd met Rogier en samen hebben wij 2 kindjes: Olivia (3) en Thom (1). Sinds 3.5 jaar wonen wij in Singapore. Hiervoor hebben we in New York en Hamburg gewoond. Via deze blog wil ik jullie graag op de hoogte houden van ons dagelijkse leven hier in tropisch Singapore, en hoe het is om in t buitenland te wonen met de kindjes. Naast schrijven, ben ik een grote fan van mode oftewel shoppen, beauty en de laatste trends op t gebied van (healthy) lifestyle. Hier schrijf ik zo nu en dan ook over op mijn eigen website www.fleursfavorites.com

2 Reacties op “
10 dingen die iedere moeder stiekem wilt doen

  1. Heel herkenbaar! Aangezien ik thuis werk kan ik gelukkig wel (tussendoor) even gaan zitten met een tijdschrift ofzo, maar uitslapen…. Dat lijkt me heerlijk. Als we eens een nachtje weggaan dan zijn we inderdaad veel te vroeg wakker, haha

  2. ??? ja helemaal waar! Afgelopen weekend kinderloos geweest en om 8 uur was ik gedoucht, aangekleed en had ik ontbeten! Dan hadden we nog wat van de dag. En terwijl iedereen ’s avonds laat om 21 uur de stad in ging, keken we elkaar aan en dachten hetzelfde “nah, zullen we gaan slapen?” (En dan ook echt het kussen raken en in coma)
    Probeer eens een blog helemaal uit te lezen op je smartphone zonder één keer “MAAAMAAA!” te horen of dat-ie uit je handen wordt gerukt om een spelletje duplo te spelen.
    Wat deden we eigenlijk met onze tijd toen we kinderloos waren? Want toen hadden we het ook best druk ?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!