Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mocktail: rafa berry smash


27 februari 2015


V

Vandaag delen we weer een non-alcoholische cocktail met jullie die we samen met Pieter van shake & serve hebben uitgeprobeerd en precies zo op smaak hebben gebracht zodat de cocktail voor ons op z’n best is.

Wisten jullie trouwens dat  een non-alcoholische cocktail ook wel een mocktail wordt genoemd?

Net als bij de cocktail is bij de mocktail de presentatie erg van belang. Zo worden mocktails in de mooiste en meest uiteenlopende glazen geserveerd. Ook de kleur van de mocktail is belangrijk voor de presentatie.  Felle, tropische kleuren doen het altijd goed! In de mocktail kunnen ingrediënten worden toegevoegd die qua smaak lijken op alcohol en als een goed vervanger dienen.

Voordeel van de mocktail is dat je deze op elk moment van de dag kunt nuttigen en dat ze, dankzij het gebrek aan alcohol, ook voor iedereen geschikt zijn. Groepen die om wat voor reden dan ook geen alcohol mogen nuttigen, denk aan kinderen, zwangere vrouwen, moslims, kunnen dan toch genieten van een heerlijk drankje.

Vandaag de RAFA BERRY SMASH: deze cocktail is als eerbetoon voor Rafael Nadal ontwikkeld, zodat hij ook tijdens zijn speelseizoen een ‘coctail’ kan drinken. Echt een topper die je heel makkelijk zelf kunt maken. Kijk maar naar het recept:


 

mocktail-rafa-berry-smash-mama-max


 

rafa-berry-smash-mocktail-mama-zwangerrafa-mocktail-mama-zwanger-max

Ow ja, ik heb Shake & Serve ook even gevraagd hoe je crushed ijs maakt omdat we daar de vorige keer nog al wat vragen over kregen. Crushed ijs kun je maken met een ijsmolentje dat daar speciaal voor is, maar mocht je dit nou niet hebben dan kun je ook een handdoek pakken en er met een zwaar voorwerp op slaan.

Bedankt Shake & Serve wederom voor deze geweldige cocktail. Ik kijk uit naar onze volgende cocktail. We gaan al richting het voorjaar dus de volgende cocktail is al een beetje gebaseerd op de lente.

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd of ie echt zo lekker smaakt?! Als je deze cocktail nu gaat maken en hij is goed gelukt, wil je er dan een foto van maken en deze op Facebook of instagram posten met #cocktailsmamatothemax ?

 

Liefs,

leesblog

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!