Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe ziet mijn zwangerschapsverlof eruit?


21 oktober 2016


zwangerschapsverlof zwanger zwangerschap bevalling moeder baby MAMA to the max
I

Ik wil jullie graag even op de hoogte brengen van de komende maanden die gaan volgen. Ik krijgen best wel veel vragen over hoe mijn zwangerschapsverlof eruit gaat zien. Eigenlijk had ik daar in eerste instantie ook geen idee van, maar langzamerhand ben ik er denk ik wel over uit (voor zover dat kan). Vandaag dus een blog update en wat julie allemaal kunnen verwachten de komende tijd, tot aan én na de bevalling.

MIJN ZWANGERSCHAPSVERLOF

mijn-zwangerschapsverlof

HOE GAAN DE LAATSTE WEKEN ERUIT ZIEN?

Ik ben deze week alweer 33 weken zwanger, dus de laatste loodjes beginnen er langzamerhand wel aan te komen. Vooral als je je bedenkt dat Maxime met 36,5 week gekomen is…. Dat zou dus al over 2,5 week zijn!!

Ik begin het wel te merken dat ik naar de laatste weken ga. Alles wordt net even iets zwaarder, zowel letterlijk als figuurlijk. Mijn buikje is een echte grote buik en ook mentaal wordt het allemaal wat spannender. Ik merk dat ik toch wel toeleef naar de bevalling en me er zo goed mogelijk op wil voorbereiden, voor zover dat kan. Dat houdt in dat ik genoeg rust wil nemen en niet teveel meer wil ondernemen op een dag.

Wat werken betreft probeer ik nog zoveel mogelijk te doen. Gewoonweg omdat ik niet kan stoppen ermee. Ik ben gewoon een beetje verslaafd geloof ik aan het bloggen. Ik krijg je er juist energie van in plaats dat het me moeite kost. Een goed artikel schrijven en daar dan hele lieve reacties op ontvangen is gewoon zo fijn! En ik wil ook zo graag alles blijven delen met jullie. Ik vind het zelf altijd reuze spannend hoe de laatste weken van vriendinnen verlopen en ik weet dat er velen van jullie ook erg met mij meeleven, dus ik zou het niet leuk vinden dan nu ineens heel weinig nog maar te delen.

Vooralsnog probeer ik dus nog steeds iedere dag een blog online te krijgen. Ik heb super veel inspiratie dus dat komt wel goed. Ook ben ik al begonnen met het schrijven van extra blogs, maar daar vertel ik zo dadelijk nog iets meer over.

NIEUWTJE: EXTRA VIDEO’S op zondag!!

Misschien hebben de Youtube volgers onder ons het al gemerkt! Er komen sinds kort niet 1 maar 2 video’s per week online! Inmiddels heb ik alweer mijn 7e weekvlog gemaakt en dat vind ik reuze leuk om te doen. Niet meer een dag uit mijn leven filmen, maar gewoon iedere dag of tenminste een paar dagen in de week wat kleinere stukjes. Ik krijg er vanuit jullie ook super veel positieve reacties op, dus daar blijven we maar mee doorgaan, toch??

Daarnaast krijg ik veel vragen met verzoekjes voor video’s. Jullie willen graag shoplogs zien, roomtours, een uitgebreide zwangerschapsupdate en ga zo maar door. Nou, U vraagt, en ik draai☺️ Vandaar dat ik heb besloten dat zolang ik content heb en het me lukt, er ook op zondagochtend een video online komt (voor de youtube’rs: deze wordt zaterdagavond om 19.00 uur al upgeload!) Abonneren op mijn youtube kanaal kan hier, je bent dan altijd al eerste op de hoogte van de laatste video’s.

Benieuwd naar de extra video’s?

Afgelopen zondag was er bijvoorbeeld de unboxing van de zwangerschapsboxen. Als je die (nog eens) wilt bekijken, dan vind je die hier:

 

 

En nu zondag kan ik alvast verklappen dat de Q&A over mijn zwangerschap online komt. Ik beantwoord heel wat vragen rondom mijn zwangerschap. Benieuwd of ik bang of zenuwachtig ben voor de bevalling? Hoe Maxime ermee omgaat dat ze grote zus wordt? Dat wordt kijken dan zondag!

En om jullie helemaal nieuwsgierig te maken. De komende weken verschijnen nog de babyroomtour, ‘wat zit er in mijn vluchttas’ en een video over hoe de verloskamers eruit zien (in het Academisch Ziekenhuis in Maastricht).

GA IK METEEN WEER BLOGGEN NA DE BEVALLING?

En dan is er nog de grote vraag wat ik ga doen na mijn bevalling. Normaliter als je voor een baas werkt weet je tot wanneer je zwangerschapsverlof loopt en stel je je hier ook op in. Bij mij is dat als zelfstandige natuurlijk even anders. Buiten het feit dat ik niet weet hoe mijn bevalling gaat verlopen en of alles goed gaat met ons meisje, wil ik ook niet op de zaken vooruit lopen. Ik heb vooralsnog de instelling: we zien het wel. Ik ben al begonnen met het schrijven van extra “algemenere” blogs, maar het is natuurlijk veel leuker jullie up-to-date te houden door de eerste weken met de baby wel te delen.

584bb372422b6166a08875cd1e99e7aa

Ik heb dus wel de intentie dit te gaan doen, maar mocht het zo zijn dat de gezondheid van de baby of mijn gezondheid dat niet aan kan, dan weten jullie dat er minder blogs gaan verschijnen. Op instagram blijf ik foto’s delen, dus daar kun je altijd even spieken hoe het met ons gaat;)

Zo dat was even een update en een gedachtewisseling vanuit mij. Bedankt nogmaals dat jullie zo meeleven, dat maakt het bloggen iedere dag weer tot een feestje.

 

Fijn weekend alvast voor iedereen!

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!