Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn nieuwe sportmotivatie


16 september 2016


K

Ken je dat? Je slaat een magazine open en het eerste wat je ziet is een add over mooier slank zijn. Of een foto van jezelf die toch erg confronterend is. Die paar extra kilo’tjes zijn toch iets veter zichtbaar dan je dacht. En wat is nu de definitie van mooi slank zijn?Het mode beeld is zeker aan het veranderen. Op social media zie je steeds vaker dat rondingen en billen de trend zijn en dat maatje XXS toch echt niet meer kan. En hoe je het beste die mooie ronde billen kan creëeren en welk dieet je hierbij moet volgen.En toch is mooi slank voor iedereen anders.

Ik kan oprecht en eerlijk zeggen dat ik iemand ben die niet veel sport en totaal geen motivatie heeft om dat vast te houden. 1,5 jaar geleden was dat wel anders en sportte ik zo een 6x in week. Niet in de sportschool, maar gewoon thuis. Ik werkte toen niet en had natuurlijk m’n kindjes. Hen naar de opvang brengen zodat ik kon sporten vond ik een no go en dus begon ik de challenge thuis. Gek dat je een half jaar die motivatie kunt vasthouden om vervolgens het keihard weer los te laten, terwijl de resultaten er echt wel waren.

De voor en “na” foto’s waren dan ook heel fijn om naar te kijken, want ik had iets bereikt. Maar met het sporten, at ik ook minder. En ik hou van lekker eten! Ondanks dat ik spieren aan het kweken was, merkte ik wel dat ik veel moest laten en dat ik m’n billen, waar na de zwangerschap toch al niet veel van over was, ook nog eens aan het verliezen was.

Ik viel aan gewicht niet veel af, maar verloor daarentegen wel heel veel cm’s. Die billen waren alleen nog maar bijzaak en nam het er maar bij. Terwijl die foto’s op social media mij eigenlijk jaloers maakte op die mooie ronde volle billen.

Zie je dat je nooit kan tippen aan het mode beeld?

En dan ga je mee in de squat challenge. Ja hoor, ik hield het een maand vol en aan het einde van die maand zat ik aan 250 squats per een dag. Wat een prestatie, maar eigenlijk geen tot weinig resultaat. Doordat je geen resultaat ziet, word je gedemotiveerd. Tenminste ik. Want waar doe je het voor.

Ik hou van koken en van tijd tot tijd kan ik me echt uitleven op chocola, drop en koekjes. Dat ging niet samen. En omdat ik na dat half jaar ook weer ging werken, sloop het niets doen er weer in. Ik had soms gewoon de puf er niet voor om na mijn werk nog te gaan sporten. Werken tot 18u, kindjes ophalen, eten koken en dan nog sporten. En dus kwam het moment dat ik niets meer deed. Terug bij af.

Inmiddels ben ik dus 1,5 jaar verder en is m’n buik ongeveer weer net zo slap als net na de zwangerschap 😉 Mijn gewicht redelijk stabiel als ik me niet gek laat maken door mijn hormoonschommelingen en eet ik niet bijzonder goed. Ik probeer het wel, maar soms schiet het er nou eenmaal bij in.

In de tussentijd ben ik wel aan het trainen om 11 september mee te gaan doen aan the color run en wil ik eigenlijk meer gezond eten en doen.

img_0425

 

Onlangs kreeg ik de Slimming Body Guide van Lisa cadeau van een vriendin. En heb ik mij direct ingeschreven voor de nieuwsbrief van In Love With Health.

img_0427

Maar eerlijk ben ik er nog niet aan begonnen en had ik het nog niet gelezen. Want wat is het nu precies? Zo nu en dan zit er een mail in mijn inbox en zo ook afgelopen week. De titel “Strive for progress, not perfection”. Wauw! Precies de spijker op zijn kop slaan. En ik ben begonnen om de nieuwsbrieven te volgen en heb de eerste stap gemaakt om de guide open te slaan en te lezen.

De guide staat voor goed zijn voor jezelf, je geest een break gunnen van alle stress en drukte om je heen, leren houden van je hart (dat elke dag weer sterk is, dag in, dag uit) en -heel belangrijk- je lichaam voeden met datgene wat het nodig heeft.

Dat wekte mijn interesse. En dat heeft ervoor gezorgd dat ik ga beginnen met de guide.

img_0426

 

Een lieve vriend van me zei me dat ik sinds vorig jaar wat was aangekomen en dat het me goed staat. Hij is een echte billen man en de rondere billen en wat vollere heupen, vindt hij me dus goed staan. #bloos Maar dat is, omdat er een extra vetlaagje op zit. Nog steeds erg lief en vleiend!

Dus hoe zorg je er dan voor om die rondingen, die eindelijk weer een beetje terug zijn, en waar ik stiekem ook trots op ben, ook blijven? Want meer sporten, gezonder eten zorgen natuurlijk ook voor vet verlies en dat dus die rondingen weer minder worden. Want tja, een man wilt natuurlijk ook iets om naar te kijken en iets hebben om vast te houden.

Goeie vraag.

Maar Lisa, die de guide heeft gemaakt, is mooi, heeft rondingen, houdt van lekker eten en ziet er stralend en gezond uit! En dat geeft dan vertrouwen in het behouden van die rondingen.

Het is een complete guide die je uitlegt wat je allemaal nodig hebt om je lichaam van genoeg brandstof te voorzien voor sexy curves, een stralende huid en oneindig veel energie en meer zelfvertrouwen dan ook!

img_0428

 

Het juiste pakket om hieraan te beginnen. Er staat een 12 weken eetplan in, recepten en er is een speciale community om je aan te melden. Op de site zijn al veel succesverhalen te lezen. Wat ook weer motiverend werkt. In love with health is te vinden op instagram en er is een speciale app. Eigenlijk alles wat het makkelijker maakt om je doel te halen. En nog beter. Doe het samen met iemand, zodat je elkaar kan motiveren 😉

Ik ga jullie zeker op de hoogte houden en zeker ook de resultaten laten zien.

Keep y’all posted! 🙂

 

Zijn er onder de lezer of mede-blogger mensen die het hebben geprobeerd, mee bezig zijn of willen gaan proberen? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen, verhalen en motivatie.

 

Liefs Rilana

Pampers

Rilana

Ik ben Rilana, 33 jaar, alleenstaande mama van tweeling Nevaeh en Jaliyah. Naast mijn 32-urige baan als assistent manager in een kledingwinkel, heb ik een super leuke en nooit vervelende tweede baan bij een all ladies night entertainment groep. In mijn blogs lees je vooral de belevenissen van de tweeling op school en hoe mijn leven eruit ziet naast het moederschap.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!