Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn leven als mama: Happiness


12 juni 2015


V

Vandaag wil ik graag mijn gedachten met jullie delen over waar het geluk nu precies ligt. Ik merk heel vaak dat vrienden om mij heen hun geluk erg ver van huis zoeken. Ik hoor heel veel zinnen die beginnen met het woordje ‘als’.

 

“Als mijn man die betere baan krijgt dan gaat alles goed”

“Als we het huis verkocht krijgen, dan zijn we pas blij’

“Als ik die studie heb afgerond, krijg ik meer rust”

“Als ik afgevallen ben, dan voel ik me pas weer goed’

 

Quote Happiness


Geluk ligt niet in de toekomst!

Is het menseigen om ons geluk in de toekomst te leggen? Het is van de ene kant ook wel fijn om te (dag)dromen en te hopen dat je dromen uitkomen. Ieder mens heeft wensen en hoop. Hoop doet immers leven. En ook ik kan heerlijk zwijmelen als ik denk aan mijn dromen. Maar dit alles neemt niet weg dat je op dit moment niet ook al kunt genieten van alles wat je hebt. Ook al zou je naar een groter of mooier huis willen. Je hebt er nu ook eentje waar je woont, misschien wel met je mooie gezin. Kijk eens in huis naar de spulletjes, naar de momenten die je daar al hebt mogen meemaken en ben dankbaar dat je ze hebt en vooral ook ziet. Daarmee bedoel ik, dat je ze waardeert. Op het moment dat je ziet wat je al hebt zal je niet zo bezig zijn met wat je nog allemaal wilt. Je hele leven lang zal je dingen willen hebben. En vaak is het ook nog zo dat als je ze eenmaal hebt, je alweer bezig bent met wat je als volgende wilt bereiken of aanschaffen. Het is zeker goed jezelf doelen te stellen en wensen te hebben, maar ben in de eerste plaats blij en gelukkig met wat je al hebt bereikt of om je heen hebt. Zelf ben ik erachter gekomen dat je er een groot stukje rust bij krijgt als je niet maar de hele tijd met je hoofd in de toekomst zit. Je wordt er voldaner van, gaat beter in je vel zitten en daardoor voel je je ook beter.

inspirational13


Count your blessings

Ook ben ik erachter gekomen dat ik niet kan zeggen: “zo, nu ben ik gelukkig!”. Het kan namelijk over een minuut helemaal anders zijn in je leven. Er kan iets vervelends gebeuren waardoor je in een klap helemaal niet meer gelukkig bent. Gelukkig zijn zit ‘m in de mooie momenten die je mag meemaken. Die mooie momenten zijn jouw geluk. Die zorgen ervoor dat je accu opgeladen wordt en je beter in je vel gaat zitten. En die gelukkige momenten creëer je zelf. Zorg zelf voor fijne familie en of vrienden om je heen, plan vandaag of deze week nog wat leuke afspraakjes in. Ook nu zal je zien dat geluk in het NU ligt. Je kunt ( en moet) nú dingen ondernemen om happy te zijn en niet afwachten totdat bijvoorbeeld het huis is verkocht. Misschien wordt het huis wel helemaal niet verkocht of pas over een jaar. Of ben je nu bezig met afvallen en weet je dat je nog wel even moet voordat je je streefgewicht hebt bereikt? Dat heeft niets te maken met het uitstellen van jouw happy feelings! Het kan allemaal heel goed parallel aan elkaar lopen. Je streeft je doelen na en daarnaast werk je aan het creëren van gelukkige momenten. Schrijf eens op waar je je fijn bij voelt. Is het dat wijntje in de zon drinken? Shoppen met een vriendin? Een avondje heerlijk relaxen in bad of bij de schoonheidsspecialiste? DOE HET DAN, NU!!!! Zoals ik al zei: geluk zit in de momenten en die creëer je zelf. Vandaar ook de slogan van MAMA to the max: LIFE WON’T SPARKLE UNLESS YOU DO!

halfjaarbestaan-02
Waar word jij gelukkig van? Heb je jezelf ook al eens betrapt op een gedachte die ging over…als ik… dan pas is alles goed of ben ik gelukkig? Ik ben benieuwd naar jouw ideeën hierover! Laat je ze voor me achter in de reacties?

 

Fijn weekend!!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
Mijn leven als mama: Happiness

  1. Goed geschreven! Ik dacht altijd erg veel in “als’ en betrap me hier nu soms nog op. Sinds ik Elisa heb is dit wel een stuk minder. Zij was twee jaar lang mijn grote ‘als’. Als ik straks moeder ben. Ik moet wel zeggen dat de komst van Elisa mijn een stuk gelukkiger heeft gemaakt, zij was het missende puzzelstukje. Het moeder zijn maakt me compleet, maar dan zijn er altijd weer andere dingen die om de hoek komen kijken en het gelukkig zijn wordt dan weer afgewisseld met momenten van angst of ontevreden. Ik denk niet dat iemand 100% gelukkig kan zijn.

  2. Ik betrap mezelf er nu op dat de gelukkige momenten afgewisseld worden met angst voor het niet kunnen krijgen van een volgend kindje. Dus toch de gedachte “Als ik… meerdere kindjes heb, dan ben ik pas écht gelukkig.” Tot nu toe ben ik ook ontzettend blij met ons zoontje, en geniet ik to the max van hem, maar ik voel me nog niet helemaal “compleet”. Is dat geluk?

    • Je haalt de woorden uit mijn mond ook al zijn wij gezegend met 1 kindje…ons plaatje was altijd een groot gezin en dat voelde als compleet. Maar dat plaatje moeten we bijstellen, lastig om iets als compleet te zien als het niet je eigen keuze is. Maar toch…mijn dochter is geluk voor mij, ook al is ze alleen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!