Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn groene voornemens


27 december 2015


E

Een tweede auto, weer een nieuwe jurk, al het afval in de prullenbak… De term groene mama, past mij tot nu toe niet echt als een jas. We gaan op vliegvakantie en uitwasbare luiers? Mij niet gezien! Maar na het zien van de docu ’the true cost’ over de kledingindustrie, moest ik wel een keer slikken. En toen nog een keer. En toen dacht ik: ik moet iets doen! Ik snap heus wel dat ik in mijn eentje het verschil niet kan maken, maar babystapjes zijn ook stapjes, toch?

groen

Mijn favo vintage outfit

Hier mijn duurzame voornemens:

1) Fiets! Onze tweede auto is de deur uit. We hebben namelijk veel werkafspraken in de regio. We hebben voor een elektrische fiets gekozen, zodat fietsen ook écht een alternatief is. Want 50 minuten fietsen voor een afspraak, is geen pretje. Nog een extra voordeel: meer beweging (hoezo decemberkilo’s? Geen last van hoor!).

2) Koop tweedehands… Of ruil. De kledingindustrie staat op de tweede plaats qua meest vervuilend (dan gaat het over de hele keten). Als puber was ik in extase als ik een koopje scoorde, maar nu weet ik dat goedkoop niet altijd beter is. Ik probeer bewuster te kopen en kies vaak voor vintage. Uniek, mooi en duurzaam. En kinderkleding kan vaak prima een tweede ronde mee. Daarom organiseer ik ook een kinderkledingswap: ruil die lieve, kleine en schattige kleertjes.

groen

Lotje in kleding kinderkledingswap

3) Geef weg! Ik hou niet van hamsteren, dus voorheen gooide ik heel wat weg. In mijn wijk is een weggeefhoek en nu maak ik andere mensen blij met die spullen waar ik op uitgekeken ben. En zelf kom ik ook regelmatig iets tegen. Waarom allemaal een opblaasbare 3 kopen voor een verjaardagfeest, als je ‘m ook door kunt geven? Scheelt een hoop plastic.

4) Leen! Waarom een kruiwagen kopen, als je ‘m ook kunt lenen? Via peerby.com leen je spullen van elkaar. In Amsterdam is zelfs al een heuse kledingbibliotheek, hoe tof is dat? Duurzame mama zijn, is eigenlijk heel leuk!

5) Maak het zelf! Leuke kerstversiering? Een nieuw vaasje? Vaak maak je de leukste dingen zelf. En trots dat je dan bent, als je er een compliment voor krijgt ;). Ook fijn: je eigen gekweekte tomaten in je salade. De leukste DIY-tips vind je natuurlijk op mamatothemax.nl en bijvoorbeeld op Pinterest.

groen

Zelfgemaakt rood kleedje + tweedehands kleding

Ik zei het al, een oer-groene moeder zal ik niet meteen worden. Maar iets bewuster en duurzamer leven kan geen kwaad! Ik ben heel benieuwd naar jullie groene tips! En jullie leukste groene shopadresjes.

Dit zijn mijn favoriete shopadresjes:

  • Doortje Vintage, online vintage kleding
  • #instagramkoopjeshoek op Instagram, voor leuke kinderkleding
  • United Warderobe: leuke tweedehands kleding
  • Vintage Kilo Sale: elke keer in een andere stad
  • Catawikinl: online veilingsite, ook voor vintage kleding

 

Baby- & kinderkleding

Romy

mede-eigenaar van TextVast - zakelijk en privé samen met Koen - Mees (2012) - Lot (2015) -DIY - duurzaam - vintage - reizen - beleven - haken - breien - lezen - schrijven - Instagram

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!