Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mijn favoriete kinderboeken


25 maart 2017


E

Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd. Voordat ik moeder werd, was dat zo ongeveer mijn motto. Als mama heb ik wel wat leesuurtjes in moeten leveren, maar gelukkig kan ik nu voorlezen. Daar genieten de kids en ik echt van. Vandaag deel ik mijn favoriete kinderboeken:

 1. Het Muizenhuis

  Ik word zo vrolijk van dit boek! Karina Schaapman heeft een fantastische droomwereld gebouwd in dit mooie kinderboek. Ze knutselde een knus muizenhuis. In verschillende verhaaltjes maken we kennis met de verlegen Sam en de nieuwsgierige Julia. 

 2. De wens van kleine kip

  Een vrolijk en kleurrijk kinderboek. En wat ook heel leuk is, in dit prentenboek vind je tips om het voorlezen nog leuker en interactiever te maken!

 3. Over de kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

  Gegiechel gegarandeerd. Er komen veel dieren voorbij in dit toffe kinderboek, waardoor het superleuk is om je kind bij dit boekje te betrekken. ‘Wat is dit voor een dier?’ ‘Wat voor geluid maakt ‘ie?’ Een doldwaze zoektocht naar de ‘dader’. Het dier dat op de kop van de mol poepte.

 4. Lotje

  Als je kind Lot heet, is zo’n boek geweldig natuurlijk. Dit kinderboek was een kraamcadeautje. Een heel leuk idee: kijk eens of er een boek bestaat met de naam van de baby. Een kraamcadeautje waar je heel lang plezier van hebt. Dit kinderboek gaat over een heel dapper schaap. De tekeningen zijn prachtig.

 5. De kleine walvis

  Het prentenboek van het jaar blinkt ook uit in mooie tekeningen. Het kinderboek neemt je mee in de kleine wereld van Boy. Hij woont met zijn vader op het strand en vindt een walvis…

 6. Kunst in de basisschool

  Lot vindt het geweldig om de kunstwerken te bekijken. Samen benoemen we wat we zien.

Wij lezen altijd een verhaaltje voor het slapengaan. Mees neemt elke week kinderboeken mee uit de schoolbibliotheek. Zoals het een man betaamt, heeft hij een voorkeur voor non-fictie. Met name boeken over dieren zijn favoriet. Ik weet dus alles over vlinders, leeuwen en panda’s.

Leesvoer voor mama

Zelf lees ik ook nog regelmatig een boek. Ik lees nu Het Smelt van Lize Spit, prachtig! Hiervoor las ik DJ van kluun, wel grappig om eens weg te dromen bij het uitgaansleven. Mijn absolute favoriet van het afgelopen jaar zijn de boeken van Hendrik Groen. Lachwekkende en ontroerende verhalen van een man in een verzorgingstehuis.

Voorleestips:

 • kids zijn dol op herhaling. Dus het is niet erg om een aantal keer hetzelfde boek voor te lezen.
 • Stel je kinderen vragen tijdens het lezen. Van: ‘welke kleur is dat?’ Tot: ‘wat zou er nu gaan gebeuren?’
 • Speel met je stem. De stem van de boze wolf is heel anders dan die van roodkapje. En vertraag even als het spannend is.

Welk (kinder)boek is jouw favoriet? 

Romy

mede-eigenaar van TextVast - zakelijk en privé samen met Koen - Mees (2012) - Lot (2015) -DIY - duurzaam - vintage - reizen - beleven - haken - breien - lezen - schrijven - Instagram

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!