Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

MIJN DROOMKEUKEN


18 december 2018


favoriete plek in huis mamatothema goud
<

Ondanks dat we bij mijn schoonouders helemaal op onze plek zitten op dit moment, vind ik het heerlijk om na te denken over de inrichting van mijn droomhuis. Zo verliefd ben ik op deze landelijke keukens en heb ik Pinterest-borden vól met inspiratie. Inmiddels weet ik wel hoe mijn droomkeuken eruit zou zien en het leek me leuk dit met jullie te delen! 

Keuken

Mijn smaak is over de afgelopen jaren erg veranderd. Toen we in ons eerste koophuis woonden, wilde ik heel graag een moderne keuken. We hebben toen gekozen voor hoogglans, wit met een betonlook blad. Ik was stapelverliefd op de grote gaspitten én de teppan yaki plaat. Dat is een grote ijzeren grillplaat. Ook de kasteninbouwwand vond ik geweldig. Ik denk dat ik het ergste van het verkopen van ons huis vond dat ik mijn keuken moest verlaten.

Als snel zei ik tegen JP; ‘’Als we ooit weer een huis kopen, wil ik precies dezelfde keuken als in ons oude huis’’. Hij verzekerde mij dat ik mijn wens, als het zo ver was, in vervulling mocht laten gaan. Ik was zó gerustgesteld! Maar nu drie jaar later, en dat vind ik zelf ook een beetje raar klinken, merk ik toch dat mijn smaak echt is veranderd. Eerst wilden we ook echt niet in een oud herenhuis wonen maar nu we drie jaar bij mijn schoonouders wonen, vind ik het toch wel echt karakter hebben zo’n huis. En bij dat type huis, hoort ook gewoon zo’n keuken.

Op dit moment zou ik gaan voor zwarte, houten, matte keukenkastjes, een wit marmeren blad en bijvoorbeeld een gouden kraan. Ik zou niet meer kiezen voor een grote roestvrijstalen afzuigkap maar een mooie kap ingewerkt in het plafond. Daarnaast zou ik kiezen voor krukken aan het kookeiland. Dat zou ik echt nog wel willen! Krukken zorgen naar mijn idee toch net wat meer voor een stukje gezelligheid.

En nog iets, hoe mooi ik z’n gaskookplaat ook vind, ik haat het schoonmaken ervan. Al die pitten zijn een hoop gedoe. Daarom zou ik dan nu kiezen voor de makkelijkste tussenweg en dat is een inductiekookplaat.

Een nieuwe keuken is vaak geen impulsaankoop. Mensen laten zich graag inspireren door mooie afbeeldingen, sfeerimpressies, tips en gebruikerservaringen. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan voor een keuken? Ik ben erg benieuwd naar wat jouw ultieme droomkeuken is! Laat het hieronder weten!

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
MIJN DROOMKEUKEN

  1. Oooh over de keuze van een nieuwe keuken kan ik wel eventjes bezig zijn hoor :). Toen wij ons huis kochten, was er na een 1ste verbouwing geen budget meer over voor mijn droomkeuken (van toen). We installeerden dus een basic Ikea-keuken (heel tevreden over trouwens) en die heeft heel wat jaartjes dienst gedaan. Het grote voordeel van die ‘wachttijd’ was dat ik ondertussen heel lang kon nadenken over hoe ik het uiteindelijk wou (en ook uren op pinterest kon rondhangen 🙂 ). Mijn grote wens was om een gezellige landelijke leefkeuken met een fornuis, een stoomoven (ik kook zeer graag) en een natuurstenen werkblad te laten plaatsen. Ondertussen staat mijn droomkeuken er sinds 3 jaar en ik kan er nu nog zelfs ontroerd door worden als ik zie hoe echt ieder detail klopt. Heel blij mee dus!

  2. Hier staat sinds 5 jaar alweer, die zwarte, houten, keuken. Maar dan met betonlook blad. Nog steeds iedere dag blij mee.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!