Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

May day: non alcoholische cocktail


17 september 2015


<

Vandaag delen we weer een non-alcoholische cocktails met jullie die we samen met Pieter van shake & serve hebben uitgeprobeerd en precies zo op smaak hebben gemaakt dat de cocktail voor ons op z’n best was.

Wisten jullie trouwens dat een non-alcoholische cocktails ook wel een mocktail wordt genoemd?

Net als bij de cocktail is bij de mocktail de presentatie erg van belang. Zo worden mocktails in de mooiste en meest uiteenlopende glazen geserveerd. Ook de kleur van de mocktail is belangrijk voor de presentatie, felle, tropische kleuren doen het altijd goed. In de mocktail kunnen ingrediënten worden toegevoegd die qua smaak lijken op alcohol en als een goed vervanger dienen.

Voordeel van mocktails is dat je deze op elk moment van de dag kan nuttigen en dat mocktails, dankzij het gebrek aan alcohol, ook voor iedereen geschikt zijn. Groepen die om wat voor reden dan ook geen alcohol mogen nuttigen, denk aan kinderen, zwangere vrouwen, moslims, kunnen toch genieten van mocktails. Bovendien zijn de drankjes gezond, door het vele gebruik van fruit.

 

Vandaag de May Day non alcoholische cocktail: deze cocktail is vernoemd naar het karakter uit de James Bond films. De ingrediënten doen verwijzen naar haar exotische uiterlijk met een Aziatisch tintje eraan door de toegevoegde gember. Kijk maar naar het recept:

cocktail_recept_voorbeeld

 

cocktail makencocktail voorkant

cocktail bovenkant

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd of ie echt zo lekker smaakt?! Als je deze cocktail nu gaat maken en hij is goed gelukt, wil je er dan een foto van maken en deze op Facebook of instagram posten met #cocktailsmamatothemax ?

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!