Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

May day: Juicy Lucy non alcoholische cocktail


26 augustus 2015


V

Vandaag delen we weer een non-alcoholische cocktail met jullie die we samen met Pieter van shake & serve hebben uitgeprobeerd en precies zo op smaak hebben gemaakt dat de cocktail voor ons op z’n best was.

Wisten jullie trouwens dat een non-alcoholische cocktails ook wel een mocktail wordt genoemd?

Net als bij de cocktail is bij de mocktail de presentatie erg van belang. Zo worden mocktails in de mooiste en meest uiteenlopende glazen geserveerd. Ook de kleur van de mocktail is belangrijk voor de presentatie, felle, tropische kleuren doen het altijd goed. In de mocktail kunnen ingrediënten worden toegevoegd die qua smaak lijken op alcohol en als een goede vervanger dienen.

Voordeel van mocktails is dat je deze op elk moment van de dag kan nuttigen en dat mocktails, dankzij het gebrek aan alcohol, ook voor iedereen geschikt zijn. Groepen die om wat voor reden dan ook geen alcohol mogen nuttigen, denk aan kinderen, zwangere vrouwen, moslims, kunnen toch genieten van mocktails. Bovendien zijn de drankjes gezond, door het vele gebruik van fruit.

Vandaag de JUICY LUCY: deze cocktail is totally geschikt voor de warme dagen in de zomer. Je hebt dan geen zin om veel spullen uit de kastjes te halen en veel moeite te doen. Deze cocktail heb je in serieus 1 minuutje gemaakt! Ik maakte hem al een aantal keer voor Maxime in plaats van haar dagelijkse fruitje. De mocktail is erg makkelijk te bereide, bestaat uit alleen maar uit vers fruit, dus hop hop aan de slag!

 

Kijk maar naar het recept:

cocktail_mayday

cocktail_mayday4

cocktail_mayday_1

cocktail_mayday

marjon_maydaycocktail

Bedankt Shake & Serve wederom voor deze geweldige cocktail.

 

Ik kijk uit naar onze volgende cocktail. We gaan al richting het najaar dus de volgende cocktail is al een beetje gebaseerd op de herfst.

 

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd of ie echt zo lekker smaakt?! Als je deze cocktail nu gaat maken en hij is goed gelukt, wil je er dan een foto van maken en deze op Facebook of instagram posten met #cocktailsmamatothemax ?

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

 

 

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
May day: Juicy Lucy non alcoholische cocktail

  1. Pingback: Ontdek Maastricht: dé cocktail & borrel hotspots ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!