Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Maxime’s Favorite: FlikFlak Horloge


2 april 2016


Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max
<

Ik weet nog dat ik vroeger met trots rondliep en iedereen mijn mooie roze FlikFlak horloge showde. Ik was helemaal happy en ook al kon ik nog niet goed klok lezen wist ik dankzij dit horloge toch ongeveer hoe laat het was. Na een paar weken wist ik hoe ik moest klok kijken. Als ik er nu nog aan terug denk, kan ik alleen maar met blijdschap denken aan het horloge. 

FlikFlak

Laatst heb ik een horloge uitgezocht van FlikFlak voor Maxime.  Het leuke aan FlikFlak is dat er verschillende modellen zijn, voor verschillende leeftijden. Zo heb je voor kinderen vanaf 3 jaar het Story Time horloge. Dit horloge helpt het kind om besef te krijgen voor tijd. Iets waarvan ik denk dat je niet vroeg mee kunt beginnen. Doordat de personages Flik en Flak worden uitgebeeld op het horloge leert het kind op spelenderwijs de tijd. En weet je wat helemaal fijn is aan het horloge? Het mag gewoon vies worden, want je kan het gewoon wassen. Hoe ideaal is dat dan?

Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max

 

Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max

 

Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max

 

Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max

 

Spelenderwijs leren

Maar wie zijn Flik en Flak eigenlijk? Flik is de grote broer met de lange benen en Flak is het slimme zusje. De taak van Flik is om met zijn lange benen zijn de minuten aan te wijzen. Hij neemt iedere keer een stap en zodra er een uur is verstreken, is het de beurt aan Flak. Ze springt vooruit om het volledige uur aan te wijzen.  Door deze personages leer het kind op een leuke en spelende manier klok lezen. Flik en Flak zitten ook bijgevoegd op een kartonnen oefenklokje. Om jouw kind nog meer tijds besef te leren, kunnen ze op flikflak.nl verschillende tijdsspelletjes spelen.

fp06_flik_flak_sesaw

 

Helden en vrienden

Voor kinderen vanaf 5 jaar is er de Power-Time collectie. Flik en Flak worden vervangen door ‘normale’ wijzers en het onderscheid tussen minuten en uren wordt gemaakt door middel van kleur. Er zijn verschillende collecties, maar de leukste collectie vind ik toch wel de ‘Helden en vrienden’ collectie. Deze collectie bestaat bijvoorbeeld uit een horloge van Frozen, maar ook van Batman en Superman.

Flikflak, klok, horloge, kind, leren, tijd, blog, MAMA to the max

 

 

En weet je wat helemaal leuk is? Ik mag binnenkort een FlikFlak Horloge weg geven. Dus houd de website goed in de gaten :). 

Was jij vroeger ook zo’n fan van FlikFlak?

 

Liefs,

handtekening_blogs

 

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
Maxime’s Favorite: FlikFlak Horloge

  1. Mijn eerste horloge was ook een paars Flik Flak horloge met dolfijnen dat ik met opa mocht gaan uitzoeken in een horlogewinkel in de Kleine Staat voor mijn zevende verjaardag

  2. Vroeger kreeg iedereen die de communie deed van opa en oma een flik flak horloge, dus ook ik ben er mee groot geworden 🙂

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!