Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Maxime is jarig!


31 maart 2017


W

Wat een mooie mijlpaal vandaag! Onze grote meid is vier jaar geworden. Precies vier jaar geleden om 00.32 kwam onze wolk van een dochter ter wereld. Wat was ze mooi, wat was ze zacht en zo van ons. Vanaf het moment dat ze op mijn borst werd gelegd had ik de neiging haar nooit meer los te laten. 

 

Loslaten

Vanaf het moment dat ze geboren werd ben ik voor mijn gevoel aan het loslaten. Negen maanden lang zat ze in mijn buik, veilig bij mij en bij niemand anders. Ze was geboren en werd losgekoppeld toen JP de navelstreng doorknipte. Ik gaf borstvoeding en dat vond ik vooral heel fijn omdat ze daardoor nog afhankelijk was van mij en van niemand anders. Ook dat was een proces van ‘loslaten’ toen ik daarmee stopte. Iedereen kon haar vanaf toen voeden… Na vier maanden moest ik weer gaan werken en was het moment daar dat ik mijn meisje achter moest laten bij de gastouder. Poeh wat is dit een zwaar moment geweest. Ik voel nu ik het opschrijf nog steeds de pijn die ik toen voelde. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad haar daar achter te laten, terwijl ik wist dat het voor haar alleen maar leuk was, want ze kon daar heerlijk spelen met andere kindjes.

Het volgende moment van ‘loslaten’ was het moment dat JP en ik een week naar Dubai gingen en we haar al die tijd moesten missen. Ze was vaker bij de opa’s en oma’s gaan slapen, maar nooit voor zo lang. Ik heb het er heel kort voordat we gingen moeilijk mee gehad en snapte niet waarom ik die reis geboekt had, maar achteraf bleek dat Maxime het heel erg leuk heeft gehad en ik me (heel logisch) voor niks druk had gemaakt.

Afgelopen maand was een nieuw momentje. Ze mocht gaan oefenen op de basisschool. Poeh, ik had er helemaal geen rekening mee gehouden dat ik het daar wel eens emotioneel wat zwaarder mee zou kunnen hebben. We werden wakker en ik had een enorme brok in mijn keel. Toen we eenmaal aankwamen op school hield ik het niet meer en moest ik toch een traantje laten. Ook dit is weer totaal niet rationeel, want als moeder weet je dat het juist hartstikke gaaf is dat ze deze leeftijd bereikt en deze stap mag gaan zetten. Dat loslaten….het is niet echt aan mij besteed en ik neem dan ook maar iedere keer een diepe hap adem en kijk naar mijn meisje met de meest trotse blik.

 

Dit is wat ik haar vandaag wil zeggen:

Lief, mooi, sociaal, pienter, vriendelijk meisje, wat zijn we trots op jou!

Vier jaar gelden maakte jij ons papa en mama en daarmee de gelukkigste mensen op aarde. We hielden van je vanaf het moment dat je op mijn borst gelegd werd. Je zorgde ervoor dat we een gezin werden en dat voelde zo fijn. De afgelopen vier jaar hebben we je zien groeien van een baby naar een prachtig dametje. Je hebt een enorme dosis humor waar we gek op zijn. Ook zijn we enorm trots erop dat de dierbaren om ons heen die jou ook goed kennen je vaak beschrijven als een heel zachtaardig en sociaal meisje. Mama is enorm trots wanneer je altijd alles wilt delen. Dit hebben we je eigenijk nooit hoeven leren, je hebt het vanaf het begin al helemaal uit jezelf gedaan.

We vinden het heerlijk om te zien hoe je groeit. De zinnetjes die je er soms uitslaat zijn geweldig. Vorig weekend zei je nog tegen mama: “het is toch niet te geloven hè.” Zo leuk, hoe je ons laat lachen.

Papa en mama wensen jou een hele gelukkige vierde verjaardag. We zijn trots op je en we weten zeker dat je het goed gaat doen op de basisschool. Zet ‘m op, lieverd, we houden meer van je dan je je kunt voorstellen.

 

Vandaag heeft Maxime een klein kinderfeestje. Er is mij eens verteld dat je altijd het aantal kinderen uitnodigt naar gelang de leeftijd +1 kindje extra. Maxime wordt 4 jaar en dus zou het een goede balans zijn om 5 kindjes uit te nodigen.

De uitnodigingen hebben we verstuurd en vanmiddag van 14.00 tot 17.00 uur is het feest!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

9 Reacties op “
Maxime is jarig!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!