Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Maxime alweer 2,5 jaar


30 september 2015


<


voorpagina

Ieder half jaar geef ik een iets grotere update over Maxime. Ergens tussen vandaag en morgen (Maxime is namelijk geboren op de 31e en die valt deze maand niet) wordt ons kleine meisje alweer 2,5 jaar. Ik merk dat ik vaak twijfel wat ik tegen haar moet zeggen. Grote meid, kleine meid…ze zit er nu echt een beetje tussenin. Soms zie ik haar nog als mijn kleine baby’tje die ik in mijn armen sluit en de trap afdraag en soms vind ik haar al zo’n grote meid. Bijvoorbeeld wanneer ze bij het peuterdansen helemaal alleen met de andere kindjes meegaat en mama niet haar handje hoeft vast te houden.

 

 

Het laatste half jaar is ze zowel fysiek als geestelijk ontzettend veel gegroeid. Ze ging van maatje 86 naar (sinds een week) maatje 98. En in haar schoenmaat van 22 naar 25. En mama maar shoppen haha. Haar vocabulaire is enorm uitgebreid. Ze is net als haar mama een echte prater;). Waar ze in maart met haar verjaardag zich al goed kon uitdrukken en ons kon laten weten wat ze wilde kan ze nu hele zinnen maken en zelfs hele verhalen met ons vertellen. We liggen dagelijks in een deuk hoe we haar zien experimenteren met de taal. Dan heeft ze ergens iets opgepikt en probeert ze het gelijk te gebruiken in een zin of een verhaal. Er komen dan de grappigste zinnen of uitdrukkingen uit. Ook vinden we dat ze ons heel erg goed begrijpt en we eigenlijk niks meer voor haar kunnen verbergen. Ik zei vorige week nog tegen JP, terwijl Maxime aan de andere kant van de huiskamer tv aan het kijken was: “we moeten opletten met wat we zeggen tegen elkaar want ze begrijpt alles”. Waarop we meteen uit haar mond hoorden: “jaaaa, Mimi weet alles”. We stonden echt te kijken hiervan!

Maxime 2,5 jaar

En wat hebben we genoten van haar het afgelopen half jaar. Ze werd steeds zelfstandiger in haar doen en laten. Dat zat vaak in de kleinste dingen. Zelf de trap oplopen, zelf de auto inklimmen, zelf de spaghetti eten en ga zo maar door. Zelfs op het potje gaan was erbij. Niet dat het al helemaal gelukt is maar we zien dat ze er steeds bewuster van wordt en ze er steeds vaker aan denkt om naar het potje te gaan. Wij hebben besloten haar hier niet in te trainen maar haar dit op haar eigen tempo te laten ontdekken. Ook de uitjes met ons tweetjes of drietjes zijn een stuk gemakkelijker en gezelliger geworden. We kletsen in de auto samen, lopen al pratend gezellig door de stad en als ik vraag of ze iets wilt doen begrijpt ze me volledig. Nu kan ze wel ook een boefje zijn hoor en doet ze vaker alsof ze me niet begrijpt of niet gehoord heeft. Luisteren naar mama of papa kan soms heel lastig zijn;). En dan komt het opvoeden wel om de hoek kijken. Het is allang een feit dat JP veel consequenter is dan ik. Ik heb nog al eens de neiging om haar d’r zin te geven of haar niet meteen te straffen als ze niet luistert. JP is daar beter in en daar ben ik af en toe wel eens jaloers op. Ik merk dat ze me soms om die kleine vingertjes windt. Iedere dag weer een uitdaging om haar wel goed aan te pakken. Ze probeert iedere dag haar grenzen uit en dat is ook helemaal prima,. Dat hoort ene peuter ook te doen, maar wij als ouders zijn haar om aan te geven waar dan precies de grens ligt. Ik merk dat ik dat af en toe nog wel lastig vind. Dan wilt ze persé iets hebben en na 4 keer zeuren kan ik dan toch nog wel eens overstag gaan wat ik eignelijk niet zou moeten doen. Maar ach, soms kan ik haar lieve snoetje gewoon niet weerstaan en heeft ze die keer “gewonnen”.

 

Hieronder heb ik van ieder half jaar een foto van Maxime toegevoegd. Daar zie je echt goed hoe ze steeds is veranderd.

[slideshow_deploy id=’4724′]

 

Vinden jullie het ook zo snel gaan? Wat vind jij het leukste aan de peutertijd?

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Maxime alweer 2,5 jaar

  1. Och wat gaat het dan snel he. Een prachtig meisje is het. Gefeliciteerd alvast! Het lijkt me trouwens heel raar dat je dochter op de 31e is geboren, gevoelsmatig.

  2. Wat een prachtfoto’s, en wauw die laatste foto, wat is ze daarop al echt een heel dametje! Ongelooflijk hoe goed ze jullie al volgt en begrijpt, ben nu ook al vaak benieuwd hoeveel Ivar (12 maanden) meekrijgt! Oppassen dus 😉

  3. Mooi stuk en prachtige foto’s, wat is ze enorm gegroeid het afgelopen half jaar!
    Ik herken je opmerkingen over het consequent zijn en ik kan je zeggen het wordt alleen maar moeilijker. Toevallig las ik deze week een artikel waarin stond dat we vaak denken in winnen en verliezen, en dat we niet het onderspit willen delven van een klein kind. Ik betrap mezelf hier regelmatig op. Het artikel was een eye opener, vooral het stukje waarin de auteur zei dat een kinderwil snel gebroken is, alleen wil zij geen gebroken kinderen. Toen moest ik me wel even achter de oren krabben.
    Ik moet er wel bij zeggen dat wij drie kinderen hebben, waarvan de oudste nu 7 is. Het opvoeden speelt dan weer op een andere manier dan bij 2,5 jaar 🙂 Het blijft zoeken, kijken wat werkt en vooral veel geduld hebben.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!