Lees nu: 5x wat je nog niet wist over Juulke

De tips van Annic van Wonderen


16 december 2014


V

Vandaag vertel ik jullie graag meer over mijn inspirerende middag van afgelopen zondag bij de Masterclass van Annic van Wonderen, oprichtser en directeur van IloveFashionNews.

Om 12 uur was het ontvangst in de Koepelkerk in Amsterdam. Gelukkig waren we goed op tijd en konden we als één van de eersten de zaal in en hadden we een mooi plekje in het midden gevonden zodat we alles perfect konden zien.

IMG_7217

Vorige week vond de lancering plaats van het eerste boek van Annic: Masterclass Ondernemen. In de masterclass vertelde Annic de highlights uit haar boek. Een erg inspirerende en leerzame middag is het geworden!

IMG_7254

Quotes
Annic begon haar middag met te vertellen dat ze dol is op het citeren van quotes en aan de hand van een slideshow kwamen dan ook geregeld haar meest favoriete quotes langs.
De drie quotes die ik het meeste bij mij vond passen en mij het meeste inspireerde waren:

Life is to damn short for fuck sake, just do what makes you happy.
Create a vision that makes you wanna jump out of bed in the morning.
Do it now or later becomes never.

Life is to damn short for fuck sake, just do what makes you happy
Omdat ik pas recentelijk met mijn blog ben gestart vind ik deze quote wel echt van toepassing voor mij op dit moment. Ik heb er voor gekozen iets te gaan doen waar ik echt blij van word. Ik denk dat we allemaal wel vinden dat de dagen, de weken en zelfs de jaren voorbij vliegen en dat het leven veel te kort is om dingen te doen die je eigenlijk niet leuk vindt. Annic vertelde dat ze eigenlijk de makelaardij in wilde maar zich al snel afvroeg “word ik hier gelukkig van”…het antwoord was NEE. Ze bleef niet hangen in deze sfeer maar bedacht zich meteen wat ze dan wél wilde doen. Styling en bezig zijn met mode maakte haar gelukkig en daarom heeft ze destijds een stageplek gezocht in deze branche. Haar eerste stage was bij de Marie-Claire en meteen wist ze het: dit maakt mij gelukkig, hier ga ik in verder!

Create a vision that makes you wanna jump out of bed in the morning
Als je iets doet wat je leuk vindt dan zorgt dit ervoor dat je graag wilt opstaan in de ochtend. Als je ‘s ochtend je ogen open doet en je staat te popelen verder te gaan met waar je mee bezig was, dan geeft dit aan hoe enthousiast je bent. Kortom: een goede indicator om te kijken hoe graag je ergens voor wilt gaan.

Do it now or later becomes never
Over deze quote was Annic heel duidelijk: kom op, schouders eronder en gaan met die banaan! Geen excuses meer maken en niet meer blijven hangen in het alleen maar dromen en wensen van iets. Gewoon doen en recht op je doel afgaan! Ze zegt er duidelijk bij: iedereen maakt fouten, die heb ik zelf ook gemaakt, heel veel zelfs, maar deze fouten maken je alleen maar wijzer en dus moet je ze maken. Opstaan en weer doorgaan, rechtdoor, op je doel af”.

Deze drie quotes waren voor mij de meest betekenisvolle zinnen, maar er kwamen er natuurlijk heel veel langs, waarin jij je misschien heel erg in herkent.

Mijn indruk van Annic:

Een getalenteerde businessvrouw die weet wat ze wilt. Ze heeft een hekel aan excuses maken en is een keiharde werker. Daarnaast kwam ze heel zacht en geïnteresseerd over. Kortom, een vrouw met een verdiend succes!

Mijn indruk van de Masterclass:

Een inspirerende middag die voor mij erg aanmoedigend, soms bevestigend en motiverend was. Door sommige quotes van haar eruit te halen kreeg ik de kracht en het inzicht door te gaan met waar ik pas mee begonnen ben. Ze heeft me laten inzien dat iedereen twijfels heeft en dat een eigen bedrijf opzetten echt niet over rozen gaat, sterker nog, het is keihard werken, maar als je er vertrouwen in hebt moet je doorzetten: ze sloot de middag dan ook af met: STOP SAYING I WISH, START SAYING I WILL. En dat is best eng als je dat dan vertaalt naar je eigen situatie maar ok daar gaan we dan: Ik wens niet dat MAMA to the max een succes wordt, dat wordt het gewoon (smiley blozend).

Natuurlijk na afloop het boek opgehaald en even op de foto gegaan met Annic!
IMG_7209

Ben je nu ook geïnteresseerd in haar manier van denken en haar manier van ondernemen dan raad ik je het boek echt aan. Je kunt het hier kopen. Zoveel positiviteit in 1x keer ontvang je nergens!

Liefs,

leesblog

Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

14 Reacties op “
De tips van Annic van Wonderen

  1. Wat ongelooflijk interessant. Ik heb haar boek voor Kerst gevraagd, dus hoop heel erg dat ik het ook onder de boom mag vinden. Het lijkt me zo inspirerend en motiverend.

    • Dank je wel Evelien! Het was ook erg interessant! Ik hoop dat je het boek met Kerst krijgt. Laat je me weten wat je er dan van vindt? Ik ben erg benieuwd. Liefs, Marjon

  2. Klinkt als een geslaagde middag vol inspiratie! Je klinkt erg enthousiast 🙂
    Als iemand zo enthousiast en gemotiveerd is, is dat vaak ook wel aanstekelijk he. Misschien kan ik er nog wat van opsteken hihi.

  3. Ik was er ook bij, ik had dezelfde indruk, wat omschrijf je dat goed! Super leuke dame met veel enthousiasme en leuke bruikbare tips! Lekker zichzelf en toegankelijk. Het boek is echt een aanrader!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!