Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Marker Maker Crayola getest door Marijke


4 januari 2015


<

Crayola

Even voorstellen…

Ik ben Marijke, 27 jaar en mama van Demian (6) en Danique (4). Samen met mijn vriend Arjan (34) wonen we sinds een half jaar met ons viertjes in Zuidhorn. Toen ik op de Facebooksite van MAMA to the max het oproepje voor Crayola voorbij zag komen, heb ik mij gelijk opgegeven. Ik kon niet wachten dit samen met mijn kinderen te mogen testen! Ik ben net als mijn dochter is dol op knutselen, tekenen en spelletjes spelen. Ze zag vaak de Crayola Marker Maker op de reclame en wou dit graag voor Sinterklaas. Ze is nog wat jong, maar met wat hulp de dochters van mijn vriendin, Shakira (11) en Fallisha (10), en natuurlijk met mij, is dit gelukt! De verpakking is overigens niet lang dicht gebleven, we waren namelijk zó nieuwsgierig!

Wat is je eerste indruk van de Marker Maker?

Nieuwsgierig! Wat zit er allemaal in en hoe werkt het? De kinderen hebben dagen staan zeuren of hij eindelijk open mocht.

Vindt je kindje de Marker Maker leuk om mee te spelen?

Ja, heel erg. Ze heeft graag de touwtjes in handen en is erg creatief. Om nu zelf, na wat hulp van mama, aan de slag te gaan vindt ze naast heel leuk ook heel stoer. Leuk nieuwe kleuren verzinnen om even later mee te kleuren.

Vind je de Marker Maker makkelijk te begrijpen en te gebruiken?

Ik vond persoonlijk de gebruiksaanwijzing een beetje onhandig. Een groot papier geschreven in diverse talen. Niet alles staat erop, zoals wanneer je de voorkant van de stift erop zet en hoeveel millimeter je minimaal nodig hebt om een goed gevulde stift te ontwikkelen. Er zit wel een mengkaart bij met de hoeveelheid aan druppels, maar als je die aanhoudt dan absorbeert het inkt niet voldoende om een goed kleur resultaat te krijgen. Neigt dan een beetje naar uitgedroogd effect. Maar, ik moet eerlijk zeggen, na een tijdje begin je het te begrijpen en dat baan je zelf een weg voor het gebruik en dan is het in principe heel simpel!

Vind je de Marker Maker vernieuwend?

Ja, ik vind het zeker vernieuwend. Het spel blijft leuk omdat je zelf kan bepalen wat voor kleuren je wilt ontwikkelen. Ik heb ook gezien dat er diverse navulsets te koop zijn, dus als het op is, kan je het zo weer bijbestellen. Je kan de meest unieke kleuren maken en dat maakt het zo leuk.

Vindt je kindje het leuk om samen met vriendjes met de Marker maker te spelen?

Ja, ze geven beide aan liever samen te spelen dan alleen. Al hoewel je het spel prima individueel kan spelen, is het heel leuk dit samen te doen. Elkaar helpen ging hier heel goed en dat was ook nodig. De één vulde de ander aan.

Vindt je kindje het leuk om alleen met de Marker maker te spelen?

Op zich wel, maar ze geeft aan de voorkeur om samen te spelen. Je kan elkaar namelijk goed gebruiken en die hulp is in sommige gevallen nodig.

Kan je kindje zijn/haar creativiteit kwijt tijdens het spelen met de Marker Maker?

Ja, ik merk dat ze heerlijk haar gang gaat en goed uitgedaagd wordt. Naast de mengkaart gaat ze heerlijk zelf aan de slag. Een beetje rood, een beetje blauw, veel, weinig. Gewoon lekker wat ze zelf wil en dat doet ze keurig netjes!

Wordt de fantasie van je kindje geprikkeld?

Wel degelijk! Ze maakt haar eigen kleurtjes en daarna gebruikt ze haar stiften voor mooie tekeningen. Van bloemen tot huisdieren, regenbogen en veel meer.

Kan je kindje met behulp van de Marker Maker zijn/haar creatieve talenten ontwikkelen?

Ik moet eerlijk zeggen dat de Marker Maker uitermate geschikt is voor creatieve kindjes. Ik merk namelijk dat de oudste het al snel gezien had, maar heeft in het algemeen ook niet veel met kleuren. De andere twee dames zijn van nature erg creatief en hebben zich echt uren weten te vermaken en leken niet verveeld.

Kan je kindje met behulp van de Marker Maker zichzelf beter uitdrukken?

Nee, ik denk niet dat dat verschil maakt. Zou niet weten hoe? Ik merk wel dat dit buiten haar creatieve ontwikkeling ook een leerzaam spelen is. Leren doseren en daarbij bijvoorbeeld de druppels tellen.

Wat vind je leuk aan Marker Maker?

Ik vind het een leuk, vernieuwend en uitdagend spel. Het is bijna een experiment met die buisjes en druppels inkt. Ik vind het fijn dat het van stevige kwaliteit is, je merkt dat het bij dit soort producten erg nodig is.

Wat vind je minder leuk aan Marker Maker?

De gebruiksaanwijzing, tja, dat zal misschien een dingetje van mij zijn, maar ik irriteerde me er heel erg aan dat het voor mij zo onduidelijk is. De Marker Maker zelf in elkaar zetten was een eitje, maar de juiste dosering voor voldoende inkt en de opbouw van de stift was nergens terug te vinden. Er stond wel een max. van 15 milliliter, maar dat is volgens mij veel te veel. Ook vind ik de navulsets best prijzen, want die stiften zijn er snel doorheen heb ik gemerkt. En bij een navulsetje ontkom je niet aan de inktpotjes.

Kan je de Marker Maker in enkele zinnen omschrijven?

De Marker Maker van Crayola is een uitdagend spel voor elke creatieveling. Verassend voor kinderen die graag zelf aan de slag willen met unieke kleuren stiften. Leer, ontdek en creëer alles helemaal zelf!

Voldoet de Marker Maker aan de verwachting die je van te voren had?

Ik vond het leuker dan verwacht. Ik dacht dat het na een tijdje zou gaan vervelen, want na 2 stiften heb je het misschien wel weer gezien. Maar, dat viel heel erg mee! Daarna lekker met de meiden wezen kleuren en dat ze nog uren bezig waren bevestigd maar weer hoe leuk het was.

Zou je de Marker Maker zelf kopen?

Ja! Het is een heel leuk spel om cadeau te geven, zeker een aanrader.

Ga je Marker Maker aanbevelen aan familie, vrienden en/of kennissen? Zo ja, wat zou je dan vertellen over de Marker Maker?

Ja. Ik ken genoeg mensen die wel eens een cadeautje zoeken voor een kind. Als ze een cadeau zoeken voor een creatief kind, ouder dan 6 jaar, die het leuk vindt om te ontdekken, ontwerpen en een uitdaging nodig heeft, dan is de Marker Maker van Crayola zeker geschikt!

Foto’s

Crayola

Crayola

 

Video

 

Rapportcijfers:

Gebruiksvriendelijkheid: 7
Kwaliteit: 9
Uitleg: 7,5
Verpakking: 8
Creatieve resultaten: 7

Gemiddeld rapportcijfer: 7,7

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

2 Reacties op “
Marker Maker Crayola getest door Marijke

  1. Wat super zeg! Je eigen stiften maken.. Kon dat vroeger maar! Haha ? & wat waren de kids braaf! Je hebt het leuk vertelt en gefilmd Marijke! Ga zo door! Ik wacht met smart op je volgende stuk!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!