Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mama’s kunnen niet ziek zijn….of toch wel?


10 januari 2017


mama to the max geen tijd ziek te zijn moeder voelt zich niet lekker grieperig
<

Mama’s kunnen niet ziek zijn! Een kreet die we als mama maar al te vaak gebruiken en horen. Ik schreef onlangs een persoonlijke blog over ‘mijn’ hernia op mijn eigen pagina en gaf het de titel: mama’s kunnen niet ziek zijn. Daar hebben wij namelijk helemaal geen tijd voor……  of toch wel?

Daar hebben wij geen tijd voor, ziek zijn

Wij mama’s hebben wel genoeg tijd om de kids naar school te brengen, naar zwemlessen en andere sportclubjes te racen, traktaties te maken, speeldates van je kroost te coördineren,

Speeldates:”Met zijn drieën???…..(nee, nee, neeeeee)….

ja, is goed hoor, tuurlijk. Géén probleem”

En verder vergeten gymtassen weer nabrengen, koffiedates met andere mama’s houden, werkgevers enkele dagen in de week tevreden houden, wasjes draaien en strijk ontwijken, leesmoeder zijn, boodschappen doen, eten op tafel zetten, manlief een kopje koffie brengen op zijn thuiswerkdag of een biertje als hij vrijdag thuis komt, weeeeekend, je weet wel. Ehm, vergeet ik nog dingen…. ongetwijfeld, maar dat zijn gewoon de dingen die wij doen als mama!

mama to the max geen tijd ziek te zijn moeder voelt zich niet lekker grieperig

Mama is ‘ziek’

Half augustus waren we heerlijk aan het genieten van onze zomervakantie in Zuid- Frankrijk. Ik merkte al aan wat signalen dat het niet helemaal lekker zat ‘in mijn rug’ dus ik hield me rustig. Mama, ga je mee van de glijbaan? Nee, jongen mama kan niet mee…. Dat kleine mannetje roept nog steeds af en toe dat ik niet van een glijbaan kan omdat ik pijn in mijn rug heb. Anyway, ik houd me rustig, maar toch is daar opeens dat moment dat ik die kenmerkende pijn voel. Die zenuwpijn die ik maar al te goed ken. Als ik diezelfde dag na een autoritje van een uur uit de auto probeer te komen, weet ik het zeker….mijn hernia is back in town.

Mama to the max Mathilde Coffee and Kids

Om een lang verhaal kort te maken: het heeft me weer enkele maanden fysio en doktersbezoeken gekost om dit ook per MRI bevestigd te zien en vervolgstappen te bepalen. Ik baal enorm, dit is nu de derde keer op dezelfde plek en ik weet dat ik hier zo maar niet vanaf ga komen. De neurloloog is duidelijk: zo kan het niet door gaan, deze hernia recidief moet operatief verwijderd worden. Dat is de beste kans op herstel.

Mama to the max ziek zijn als moeder

Who’s gonna run the world?!

OK, een operatie…. maar dan moet ik naar het ziekenhuis en dan heb ik een flinke herstelperiode nodig. Dat kan helemaal niet, ik heb 2 kleine kinderen, ik heb werk, ik heb een huishouden, ik kan niet ziek zijn. Dat is wat je dan denkt als mama, je kunt niet ziek zijn. Er is te veel dat geregeld wordt door jou. En als jij dat niet doet, wie doet het dan?

Who’s gonna run the familly

Dit is natuurlijk heel zwart-wit gedacht, maar zo denken wij mama’s toch in eerste instantie. Ja, tuurlijk kan je man ook de kinderen naar school brengen en de oma’s een keer oppassen, maar als het niet nodig is dan liever niet.

Laat het los

Maar dan is daar toch het moment dat de datum van de operatie staat en je rekening moet gaan houden met het feit dat je minimaal 2 weken ‘uitgeschakeld’ bent en daarna enkele weken nog heel erg op je belasting moet letten. Ik schrijf deze blog nu vanuit mijn bed. We zijn nu een kleine week onderweg en langzaam komt bij mij het besef dat mama’s wel ziek kunnen zijn…. Het is gewoon een kwestie van loslaten en hulp aanvaarden van lieve mensen, vrienden, familie om je heen. De kinderen worden opgevangen door oma’s, vrienden en buren. Papa gaat alleen naar het 10-minuten gesprek en naar het consultatiebureau, mama’s van school nemen Julie mee naar zwemles en ondertussen wordt er ook nog voor ons gewassen, gestreken en gekookt.

Mama’s kunnen wel ziek zijn

Als je dan even door de vingers ziet dat papa in kwestie shampoo voor crèmespoeling aanziet, je dochter in haar glitterrok (die ik eigenlijk liever in de verkleedmand zie) en niet matchende legging naar school gaat, de kerstboomverlichting niet aanstaat (vrouwendingetje, die gezelligheid in huis), maar er wel heel lief door iedereen voor mij en de kinderen gezorgd wordt dan kan je alleen maar zeggen, dank je wel! Als het moet kunnen wij mama’s dus wél ziek zijn. Vertrouw wat meer op de mensen om je heen. En OK, met een operatie is er geen een andere optie dan je over te geven, maar ik bedoel eigenlijk te zeggen….. Heb je 2 dagen de griep, schroom niet en vraag die lieve buurvrouw even om hulp of je schoonmoeder voor een extra wasje of oppasmiddag.

Je hoeft het niet alleen te doen!

 

Liefs,

Mathilde


Sale 2017

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

2 Reacties op “
Mama’s kunnen niet ziek zijn….of toch wel?

    • Hi Anneke! Ja echt…. let it go let it go! Natuurlijk in geval van ernstig ziek etc. Gaat bovenstaand niet op, maar voor paar weekjes best wel 🙂

      Liefs!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!