Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

MAMA to the max meets powervrouw Tineke


19 april 2018


Powervrouw Tineke
<

Een paar weken geleden ontmoette ik ‘powervrouw’ Tineke. Zij is dé persoon achter Weddingdeco, Kidsdeco en Partydeco en viert het 5-jarige bestaan van haar bedrijf met een week vol verrassingen! Omdat ik zoveel van mijzelf in haar herkende en ons gesprek ontzettend inspirerend vond, deel ik vandaag een super leuk interview met deze geweldige powervrouw! 

Wie ben je?

Hi! Ik ben Tineke, de trotse eigenaar van Kids Deco BV. Mijn man Nick is mijn business partner. We wonen samen met ons zoontje Flynn (1 jaar) in het centrum van Dordrecht. In 2013 richtten wij onze eerste webshop Weddingdeco.nl op, in hetzelfde jaar werd ook onze tweede webshop Partydeco.nl gelanceerd. De derde webshop Welovedeco.nl volgde in 2016.

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Na een jaar hadden we allebei onze vaste baan opgezegd en werkten we keihard aan onze webshops. We hebben toen een jaar lang super zuinig geleefd, op ons laatste spaargeld, want we gaven onszelf geen salaris. Alle winst die we maakten, investeerden we weer in ons bedrijf. Best een spannende keuze, want je weet nooit hoe het gaat lopen! Nick komt uit een ondernemersfamilie en was gewend aan het gevoel dat komt kijken bij een eigen bedrijf.

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Het grappige is dat we allebei een hele andere achtergrond hebben; Nick heeft Psychologie en Bedrijfskunde gestudeerd en ik ben diëtist met marketingervaring binnen de voedingsindustrie. Ik weet dus precies de balans tussen hard werken en regelmatig taart eten. 😉 Samen hebben we een mooie mix van kennis en daarnaast zijn we erg leergierig en deden we in het begin alles zelf!

Hoe is Weddingdeco.nl ontstaan?

In 2012 zijn wij zelf getrouwd en was Pinterest net in opkomst. Daar zag ik de mooiste dingen voorbij komen, maar die kon ik in Nederland nergens kopen. Ik was ervan overtuigd dat ik niet de enige bruid was, die hier tegenaan liep en besloot om zelf een webshop te beginnen. We zijn begonnen met het bezoeken van internationale beurzen en het internet afstruinen, op zoek naar vernieuwende leveranciers.

In huis hadden we één kamer omgebouwd tot mini-magazijn en een andere kamer was het kantoor. Toen de voorraad steeds meer plek in beslag nam en de gang elke dag vol stond met pakketten werd het tijd om op zoek te gaan naar een bedrijfspand. Op dit moment zitten we zelfs al ruim een jaar in een groter bedrijfspand, omdat ook ons eerste pand te klein was geworden.

Vanaf de start heb ik een heel hoog doel voor ogen gehad; de grootste trouwwebshop van Nederland worden. En dat is na een paar jaar gelukt!

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Hoe is het om samen te werken (als man en vrouw)?

Hahaha, deze vraag krijg ik heel vaak! In het begin hebben we zeker onze struggles gehad. We zijn allebei heel ambitieus en daardoor hadden we vaak iets aan te merken op elkaars werk, maar dit komt je relatie niet te goede. Op een gegeven moment hebben we heel duidelijk afgesproken welke verantwoordelijkheden bij wie lagen. Dit heeft ervoor gezorgd dat we meer ons eigen ding doen. We vertrouwen elkaar, we weten van elkaars sterke punten en respecteren die ook. Ik bemoei me niet met de boekhouding, want daar heb ik minder verstand van en Nick bemoeit zich niet met het creatieve proces. Dat houdt het overzichtelijk en duidelijk. Natuurlijk sparren we wel met elkaar over zaken, want we zijn samen eigenaar. We moeten wel op één lijn zitten.

Wij vinden het heel fijn om samen met elkaar te werken (sinds we die duidelijkheid hebben). Het is gezellig en fijn om elkaar te hebben als klankboord en steun, want – echt waar – soms kan het hebben van een eigen bedrijf ook een mega uitdaging zijn… en dan sta je er niet alleen voor.

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Hoe combineer je het moederschap met een eigen bedrijf?

Ik doe dit volledig op gevoel. Het grappige is dat ik voor de zwangerschap zei, dat ik gewoon fulltime zou blijven doorwerken, maar toen ik mijn zoon in mijn handen had veranderde dit compleet! Na mijn verlof ben ik 2 dagen gaan werken en dit heb ik rustig opgebouwd. Toen Flynn bijna 9 maanden was ging hij voor het eerst een dagje naar een kinderdagverblijf. Op dat moment was ik er pas aan toe om hem wat meer los te laten. Het beviel zo goed (voor ons alle drie), dat hij een maand later al een extra dag naar de opvang ging en weer een paar maanden later zelfs 3 dagen. Ik werk op dit moment 4 dagen.

Het fijne is, doordat ik zelfstandig ondernemer ben, dat ik de vrijheid heb om deze keuze te maken wanneer ik er klaar voor ben. Flynn’s gedrag daarin is voor mij doorslaggevend. Als ik had gemerkt dat hij uit zijn doen was na een dag opvang, had ik deze keuze niet gemaakt. Nu zie ik dat hij geniet van een dagje spelen bij zijn opvang. Hij doet daar zulke leuke dingen en dat gun ik hem ook echt! Daardoor is de keuze ook heel makkelijk geworden. Als ik thuis ben met Flynn werk ik niet, dan wil ik mijn aandacht volledig bij hem hebben. Het komt weleens voor dat ik toch urgente vragen krijg, maar die probeer ik zoveel mogelijk tijdens zijn slaapjes te beantwoorden.

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Wat zou je veranderen als je opnieuw zou trouwen?

Eigenlijk alles, behalve de man met wie ik trouwde! Toen wij gingen trouwen, hadden we dit bedrijf nog niet en was alles nieuw voor me. In de afgelopen jaren heb ik zoveel kennis opgedaan van wat er allemaal mogelijk is en heb ik daarbinnen echt mijn weg gevonden. Ik zie ook zoveel moois voorbij komen en er is nu ook veel meer mogelijk! 6 jaar geleden waren er nog geen two piece trouwjurken, foodtrucks, festivalbruiloften etc. Onze bruiloft was eigenlijk heel simpel en eenvoudig, maar wel een prachtige dag!

Wat zijn je favoriete items?

Goede vraag! Alle producten die verkocht worden in onze 3 webshops worden door mij met veel zorg uitgekozen. Eigenlijk heeft elk product dus mijn goedkeuring! Maar uiteraard heb ik favorieten. Hier een klein overzicht van mijn favoriete Wedding items:

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

 1. Folieballon rosegoud
 2. Toilettas met initialen
 3. Notitieboekje “I do” 
 4. Ringdoosje gepersonaliseerd
 5. Trouwkaart

Weddingdeco.nl strooit met prijzen & korting!

Deze week viert Weddingdeco.nl hun vijfjarig bestaan en omdat ze wel van een feestje houden, laten ze hun verjaardag niet zomaar voorbij gaan. Zo vind je tijdens de #5yearsofWeddingdeconl dagen toffe winacties met een totale waarde van € 800,- op hun social media kanalen en kan je ook nog eens profiteren van een hele fijne korting op het grote assortiment (perfect om alles voor jouw bruiloft te scoren!).

Je kunt vanaf nu 5 dagen lang shoppen met 15% korting!
Code: HAPPY5

De kortingscode is geldig van 19-04-2018 t/m 23-04-2018 in NL & BE en is te gebruiken op Weddingdeco.nl. Niet geldig met terugwerkende kracht, in combinatie met andere acties of B2B-accounts. De kortingscode is niet geldig op de Fotokist, HD Videozuil, boeken en tijdschriften, Instant Photo Box, Instant Photo Refill, Instax en Gift Cards.

Kijk snel op:

Weddingdeco.nl Facebook & Weddingdeco.nl Facebook

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

Met meer dan 3.000 producten om jullie bruiloft persoonlijk te maken kun je tijdens deze vijf dagen zeker slagen!

 • Gepersonaliseerde bedankjes
 • Trouwkaarten
 • Bruiloftdecoratie
 • Tafelstyling
 • (Alternatieve) gastenboeken
 • Accessoires voor de bruid & bruidegom
 • Cadeaus voor het bruidspaar, bruidsmeisjes, getuigen, ceremoniemeester en ouders
 • Alles voor het vrijgezellenfeest
 • En nog veel meer!

Alle producten zijn uit de voorraad leverbaar; voor 22.00 uur besteld, is zelfs de volgende dag al huis.*

Ga dus nu naar Weddingdeco.nl en shop till you drop!

* M.u.v. gepersonaliseerde producten.

Weddingdeco 5 jaar powevrouw tineke

En… Weet je al wat jij gaat shoppen? Ik heb in ieder geval al heel wat leuks gezien! Hou vooral de social media kanalen van Weddingdeco.nl in de gaten voor heel veel wedding inspiratie en super leuke winacties.

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!