Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Off to Rome: Italian Wedding


8 september 2015


&

 

Kofferbak

Jaaaa het is bijna zover…. het moment waar we met de hele familie al een jaar naar uit hebben gekeken! Mijn schoonzusje Charlotte stapt aanstaande zaterdag in het huwelijksbootje met haar grote liefde Tim. En niet zo maar ergens…neeee… we gaan naar Rome! Vandaag zijn we onderweg en ik ga jullie natuurlijk goed op de hoogte houden van onze reis. Ik zal foto’s delen op instagram, vloggen en een dagboek bijhouden. Deze zullen jullie de komende tijd allemaal langs zien komen. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in om een mooi reisverslag te maken.

 

in de auto

 

Maar eerst even een update over onze voorbereidingen en een planning tot aan de bruiloft.

 

Ik vind dat ikzelf wel altijd erg goed ben in voorbereidingen treffen voor een vakantie. De weken van te voren begin ik met een lijst te maken wat er allemaal mee moet. Ik leg die lijst op het kookeiland zodat ik er ook altijd iets op kan schrijven zodra me iets invalt. Alles wat nog gekocht moet worden kan ik dan beetje bij beetje meenemen uit de winkels. Waar ik vroeger nog een dag van te voren begon met de zoektocht naar mijn koffer ben ik daar nu sinds we een kleine meid hebben anders in geworden. Er komt heel wat bij kijken wat er allemaal mee moet voor zo’n kleintje. Omdat ik het vervelend zou vinden om iets belangrijks te vergeten voor haar zorg ik dat ik begin met haar spullen in te pakken. Ook dit doe ik aan de hand van een zelfgemaakt lijstje. Nu we met de auto zijn gegaan was mijn motto ook: liever iets teveel meenemen dan iets vergeten. Een heerlijk gevoel moet ik zeggen.

Voor mezelf haalde ik het grootste koffer van zolder;) Ik rekende uit hoeveel dagen en hoeveel nachten we weg zijn en aan de hand daarvan bepaalde ik hoeveel broeken, jurkjes, ondergoed en schoeisel mee kon.

Ik heb wel geluk met mijn lieve man want hij wilt zijn koffer altijd zelf inpakken dus dat is al een hele zorg minder.

Grappig was dat we elkaar de vraag stelden: wat mogen we echt niet vergeten? En waar je normaal zegt: je paspoort zeiden we nu unaniem: de kleding voor de bruiloft. JP kon zijn pak echt niet vergeten en zijn bijpassende schoenen en ik mijn jurkje met pumps. Die heb ik uit voorzorg dus ook maar als eerst in het koffer gelegd haha. Ik moet eerlijk bekennen dat ik me niet helemaal aan het lijstje heb  gehouden. Toch nog dat ene jurkje, twee paar schoenen extra en drie korte broekjes erbij gedaan haha maar toch, ik ben trots op mezelf dat het koffer zonder te proppen in 1 keer dicht ging!

 

Vanochtend auto ingepakt terwijl we Maxime nog even naar haar gastouder hebben gebracht. Zo hoefde zij niet te wachten terwijl wij alles moesten inladen en konden we in alle rust de deur achter ons sluiten. We haalden Maxime op en daar gingen we….op naar Rome!

 

Maxime is moe

 

We hebben ervoor gekozen om met de auto te gaan omdat we erg veel spullen moesten meenemen en we geen zin hadden om ons aan een bepaald aantal kilo’s te houden. Nu heb ik voor mijn gevoel alles kunnen meenemen en hebben JP en ik de auto op ons gemak kunnen inladen. Daarnaast vinden we het gewoon heel gezellig om een roadtrip te maken. We rijden in 3 dagen naar met twee overnachtingen. Vandaag rijden we ongeveer 650 kilometer naar München. Hier komen we rond 16.00 uur aan. Even opfrissen op de kamer en dan gezellig ergens een restaurantje zoeken. Morgenochtend gaan we op ons gemak ontbijten en daarna rijden we via Oostenrijk naar Florence. Ook dat is een dikke 650 kilometer. In  Florence verblijven we in ene hotel midden in het centrum. We hopen dat we ook hier in de namiddag aankomen zodat we nog eventjes gezellig kunnen wandelen door het oude stadscentrum en daarna een hapje kunnen eten (natuurlijk pizza of pasta ) hebben we een fijn hotel geboekt. Donderdag hoeven we dan nog maar een kleine 300 kilometer te rijden dus zijn we vroeg in de middag hopelijk in Rome. We verheugen ons ontzettend op deze vakantie omdat 120 mensen waarvan voornamelijk familie er ook zullen zijn. We logeren met 90 mensen allemaal in hetzelfde hotel dus dat zal wel reuze gezellig zijn.

Ik ga jullie op de hoogte houden! En voor nu…. arrivederci!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

 

 

 

 

 

 

Kids NL 140317 - 210617 300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

5 Reacties op “
Off to Rome: Italian Wedding

  1. Pingback: MAMA to the max photo plog week 36: In Italië voor de trouwdag van schoonzusje Charlotte - Babystraatje.nl

  2. Wat gaaf zeg!! Ik ben heel benieuwd naar je bevindingen. Ik heb drie meiden, jongste is 1 jaar….maar ik wil heel graag met de auto op vakantie…..

  3. Gaaf! Wij houden ook ontzettend van autovakanties en hadden dit precies zo gedaan als jullie. Heerlijk zo. Lekker al je eigen spullen mee en in je eigen auto. Geniet ervan!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!